Prodavali srpske bebe Šiptarima

0
2009
Ivan Miljković (Foto: Jutjub)

Ivan Miljković, iz Svilajnca, tvrdi da je na Kosovu pronašao svog brata bliznaca Nenada, za koga su doktori rekli da je umro odmah nakon rođenja.

U intervjuu za medijsku kuću „Centar” on je izjavio da je medincijsko osoblje iz porodilišta, proglasilo njegovog brata mrtvim da bi ga zatim prodalo katoličkoj porodici na Kosovu.

„Susret sa mojim ukradenim bratom blizancem je bio veoma dirljiv, ali već sam bio donekle za to spremen jer sam ga godinama već tražio”, rekao je Ivan Miljković o svom prvom siusretu sa bratom Nenadom.

„Njega, kada su ga ukrali iz porodilišta u Svilajncu 1979.g. odmah su prodali katoličkoj albanskoj porodici sa Kosova, iz Kosovske Mitrovice, koja je na isti način usvojila još dve bebe uz uže Srbije, pošto nisu mogla da imaju dece. Sva deca, koju su usvojili, kupivši ih iz srpskih porodilišta, imali su biološki srpske roditelje”, u emisiji je otkrio Ivan pričajući o tragičnoj sudbini svoje porodice.

Miljković tvrdi da su srpska deca decenijama prodavana šiptarskim porodicama na Kosovu.

„Krađom beba iz porodilišta, srpska deca su se širom Srbije prodavana i albanskim porodicama na Kosovu. Ja imam saznanja da je to trajalo sigurno od 1954 do 2006.g. možda je bilo takvih radnji i pre ili posle ali do tih podataka, u mom istraživačkom radu, nisam uspeo da dođem. Zanimljivo je da je dok je narodni poslanik SPS i ministar bez portfelja, dr Slavica Đukić Dejanović, bila direktor Kliničkog centra u Kragujevcu (1993-2000g.) imamo slučajeve da je medincisko osoblje usmeno roditeljima saopštavalo da im je dete umrlo nakon porođaja, a da roditelji pritom nikad nisu videli tu navodno umrli svoju decu niti da su ta deca zvanično bila proglašavana mrtvim. Ja ne znam da li je ona lično direktno učestvovala u otmici i prodaju srpskih beba, ali stoji činjenica da je 2001.g. bila na čelu Skupštinskog radnog tela koje je slučajeve otmice dece iz srpskih porodilišta proglasilo zastarelim”, ustvrdio je Ivan Miljković tokom emisije.

Da Vas podsetimo:  Rio Tinto na čekanju do aprilskih izbora

Kako su i kada krađena srpska deca iz porodilišta širom Srbije; i kako je Ivan došao do svoga brata Nenada, izvukavši ga iz albanske porodice i doveo u Beograd, gde se Nenad krstio u pravoslavnu veru, saznajte gledajući ceo video intervju.

oslobodjenje.rs / Srbin.info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime