Raletov „pašenog“- izvršni direktor JKP „Šumadija“!

0
1691
Pašenog bivšeg gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića-Nenad Petković, novi je izvršni direktor JKP „Šumadija“. Na visoku direktorsku funkciju imenovan je ovih dana, tvrde dobroobavešteni izvori ucentar.

Na portalu komunalnog preduzeća zaista stoji da je Petković novi izvršni direktor usluga, ali nema podataka kada je imenovan, niti nam je zvanično potvrđeno da se radi o pašenogu bivšeg gradonačelnika. Nikoliću je sadašnji gradonačelnik Nikola Dašić- kum!

Generalni direktor Nemanja Dimitrijević nije u trenutku dok ovo objavljujemo odgovorio na pitanja ucentar.

Nenad Petković, prema dostupnoj biografiji na sajtu javno -komunalnog preduzeća završio je Mašinski fakultet u Kragujevcu. Kao diplomirani inženjer mašinstva radio je u Filip Kljajić“ doo – konstruktor projektant i načelnik ulazne kontrole.

Pored rada u privatnom sektoru na poslovima vezanim za metrologiju i kao ovlašćeno lice akreditovanih laboratorija, u biografiji piše da je radio i u ovdašnjoj „Elektrošumadiji“ odnosno ED Centar. Na mesto izvršnog direktora JKP došao je iz kinesko – srpskog preduzeća gde je radio „na izvođenju i tehničkoj realizaciji projekata u saradnji srpskih i kineskih poslovnih partnera“.

naslov iz blic.rs

Simptomatično je to da je upravo je Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije- aktuelni predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Kinom i Rusijom. Sa druge strane, priča se da iza privatizacije „Filip Kljajića“ stoji Vasil Cvetanov, bugarski tajkun koji je dve godine boravio u Srbiji iako je za njim bila raspisana crvena Interpolova poternica. Cvetanov slovi za bliskog prijatelja Tome Nikolića, a bio je jedan i od donatora „Fondacije Dragice Nikolić“ o čemu je srpska štampa iscrpno pisala.

(nastaviće se..)

Izvor: UCENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime