Ko upravlja imovinom Železnica?

9
2652

Pismo radnika Železnice Srbije o pravom licu direktora sektora za upravljanje nekretninama u ovom javnom preduzeću

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grupa zaposlenh u Javnom preduzeću Železnice Srbije, oglasila se pismom upućenom redakciji Tabloida, povodom odluke novog poslovodstva, da na radno mesto direktora sektora za upravljanje nekretninama ponovo postavi Gorana Radića, čoveka za koga postoje službeni dokazi da se u dužem vremenskom period bavio kriminalom (teške krađe, nanošenje teških telesnih povreda i razbojništva). Protiv njega se vodi i postupak po optužnici za teško ubistvo. Uprkos tome što je Unutrašnja kontrola JP Železnice Srbije predala izvršnim direktorima Svetozaru Ćapinu i Predragu Jankoviću izveštaj o ovom slučaju, Radića niko nije pomerio sa direktorskog mesta. Redakcija objavljuje ovo pismo bez skraćivanja.

……

Goran Radić se zaposlio u Železnicama Srbije po ugovoru o delu u januaru 2013. godine, a u julu 2013. godine dobija ugovor o radu na insistiranje i urgenciju izvršnog direktora Svetozara Ćapina (kućni prijatelji) i to odmah na radno mesto zamenika direktora u sektoru za upravljanje nekretninama.

Kako je nakon Više poslovne škole u Beogradu završio još godinu na privatnom pravnom fakultetu u Novom Sadu (preko policijskih veza!), a nije imao ni dana radnog staža sem onog na „beogradskom asfaltu“, nije mogao da radi ovako ozbiljne poslove, pa ga pomoćnik generalnog direktora za imovinu, zbog opstrukcije i odbijanja izvršenja zadatih poslova, kažnjava sa umanjenjem zarade od 10 odsto u decembru mesecu 2013. godine.

U januaru 2014. godine, razrešen je sa radnog mesta zamenika direktora sektora za upravljanje nekretninama i ponuđeno mu je radno mesto pomoćnika direktora za pravne poslove u Sektoru za održavanje voznih sredstava.

Radić uzima ponudu za novi aneks i dostavnicu, ništa ne potpisuje i odmah otvara bolovanje u trajanju od četiri meseca i na posao dolazi 12. maja 2014. godine, kada u kancelariji tadašnjeg cepa dokumentaciju o svom razrešenju i poziva policiju sa obrazloženjem da su mu upućene pretnje!

Da Vas podsetimo:  Imaju li "deca" nekog bližeg od Marinike?

Na njegov poziv policija odmah dolazi u poslovnu zgradu železnice (treba dodati i to da Radićev kum radi u policiji) i traži izjavu pomoćnika generalnog direktora za imovinu o tome. O celom ovom događaju sačinjena je službena beleška i uzete su izjave od prisutnih svedoka.

Uzgred, važno je znati i to da je pomoćnika generalnog direktora za imovinu žena od 55 godina starosti, sa radnim stažom na železnici od trideset godina, koja je, inače, nakon razrešenja Radića, imala dva fizička napada ispred zgrade u kojoj živi u jutarnjim časovima kada kreće na posao.

S obzirom na okolnosti napada (nije pokušana pljačka već samo fizički napad u cilju zastrašivanja) policija je smatrala da je napad organizovao neko sa posla ko je bio nezadovoljan svojim statusom. O napadima je obavešten i bivši generalni direktor i izvršni direktori, a tužilaštvo je pokrenulo istragu. Počinioci još nisu otkriveni, ali je na razgovor pozivan, između ostalih i Goran Radić.

U to vreme vršio je strahovit pritisak i psihičko zlostavljanje nad direktorkom sektora za popis, a nije se libio ni da to učini zvaničnim obraćanjem (pisanim putem) o čemu takođe postoje dokazi.

Nakon razrešenja generalnog direktora u julu 2014. godine, Izvršni direktor Železnica Srbije, Svetozar Ćapin, koji je inače zaposlio Radića, raspoređuje ga na radno mesto direktora Centra za unutrašnju bezbednost i zaštitu, i to bez bezbednosne provere (prema našim saznanjima do kojih smo došli uvidom u dosije, protiv Gorana Radića se vodi sudski postupak za teško ubistvo, ali zbog njegovih jakih veza još uvek nije pravosnažno osuđen i ne zna se status tog slučaja). Uzgred, u Radićevoj „biografiji“ zabeležene su teške krađe, nanošenje teških telesnih povreda i razbojništva. Sve je to proverljivo, jer postoji u policiji u njegovom dosijeu.

Goran Radić ima dozvolu za nošenje oružja, kojim je pretio zaposlenima, pokazivao ga u službenim prostorijama i o tome postoje izjave očevidaca u unutrašnjoj kontroli.

Da Vas podsetimo:  Vučića je državnik bez prave i suštinske moći ali sa izvanrednom sposobnošću da to prikrije

Na tom mestu Radić uz pomoć Nebojše Nikića (predsednik sindikata), i sadašnjeg direktora unutrašnje kontrole koji ih obojicu štiti i zataškava krivična dela Slobodana Mićevića, preko svojih veza pokreće medijsku kampanju protiv tadašnjeg direktora unutrašnje kontrole čija je služba pribavljala dokaze o njegovom radu, i pokreće medijsku satanizaciju protiv bivšeg generalnog direktora i direktora unutrašnje kontrole (takođe postoje dokazi da su zajedno smišljali temu za novine).

Slobodan Mićević (doskorašnji majstor za veš mašine, koji je u tek u petoj deceniji života preko prijateljske veze završio višu školu u Zrenjaninu), po nalogu Gorana Radića i Nebojše Nikića sada uništava sve materijalne dokaze do kojih je ta služba došla u okviru svojih aktivnosti. Inspektorima se preti otkazom ako bilo kome iznesu neki kompromitujući podatak o Radiću i Nikiću, ili o bilo kome ko sa njima ima dobre odnose.

U septembru 2013. godine, Goran Radić pokušava da se fizički obračuna sa inspektorima unutrašnje kontrole i zatvara tadašnjeg direktora unutrašnje kontrole u poslovnoj zgradi Nemanjina br. 6, i ne dozvoljava mu izlazak iz zgrade sve do dolaska policijske patrole koja je oslobodila direktora, a Radić se daje u beg.

Unutrašnja kontrola izvršnim direktorima Svetozaru Ćapinu i Predragu Jankoviću podnosi izveštaj o događajima sa neoborivim dokazima radi podnošenja krivične prijave (predmet postoji u unutrašnjoj kontroli), ali izvršni direktori ne preduzimaju nikakve kaznene mere protiv Radića čak ni one u okviru Železnice srazmerno svojim ovlašćenjima jer su ga upravo oni nasilno postavili za direktora protiv svih zakonskih normi i protiv odluke resornog ministarstva koje je nakon smene generalnog direktora zabranilo kadrovska pomeranja.

Nakon oštre intervencije resornog Ministarstva, razrešavaju Gorana Radića sa tog mesta početkom oktobra meseca 2014. godine. Nakon toga, on odbija da potpiše ponuđeni aneks ugovora o radu i odlazi na bolovanje na kome je bio sve do sredine januara 2015. godine, tj. do imenovanja novog generalnog direktora Miroslava Stojčića.

Da Vas podsetimo:  Točkovi

Novo poslovodstvo u januaru 2015. godine postavlja Radića na radno mesto direktora sektora za upravljanje nekretninama (iako je iz tog sektora smenjen i kažnjavan zbog neznanja i neizvršavanja poslova) i dodaje mu poslove popisa imovine i poslove održivog razvoja i on postaje super direktor jer vodi tri sektora, a kažnjavan je jer nije mogao biti ni zamenik direktora u jednom sektoru.

Možda bi neko u ovoj zemlji Srbiji i progledao kroz prste za ovakvo okorelog kriminalca, kome bi i Zemunski klan pozavideo na „uspešnoj karijeri“, da nisu još u decembru mesecu 2013. godine sa probijenim zakonskim rokovima ispunjeni svi uslovi da Goran Radić dobije otkaz ugovora o radu. I o tome postoji validna dokumentacija.

U cilju zastrašivanja zaposlenih i komintenata, Radić tada počinje da se predstavlja kao radnik DB (BIA), i biva pozivan radi davanja informacija i skreće mu se pažnja da se takve stvari ne smeju raditi.

Na osnovu svih ovih činjenica, sada se može i javno reći da Železnice Srbije u svom menadžmentu imaju lažnog DB-ovca-kriminalca, razbojnika i ubicu, koji vodi imovinu državnog gubitaša u periodu kada se vrše reforme i deli imovima.

Sve navedene podatke je vrlo lako proveriti jer postoji pisani trag o svemu ovome. Napominjemo da za sve navode koji se odnose na protivzakonite aktivnosti pomenutih kriminalaca na železnici posedujemo dokaze (fotokopija, ili fotografisan originalan dokument), u pisanoj zvaničnoj dokumentaciji overeno i potpisano od strane nadležnih službenika.

Ako budu uništili materijalne dokaze i dokumentaciju koja svedoči o svemu navedenom što im ne bi bilo prvi put, mi ćemo vam je dostaviti sa zadovoljstvom!

Radnici JP Železnica Srbije

Tabloid – list protiv mafije

9 KOMENTARA

  1. Hm,hmm..dovesti Mirka Jovica,ima skolu i,praksu na zeleznici,da zavede red i disciplinu…to je,stara kuca, vise od sto godinam sa“ kol pravilima“..a, Mirko to zna.

  2. Kakav bre kriminalac, to je obicna slina koja se predstavlja kao kriminalac i policajac u isto vreme koliko mogu da zakljucim iz teksta. Ne bi me cudilo da bude ministar kulture da nam pokaze kako se slini pred kamerama

  3. Do dana danasnjeg niko nije pruzio podrsku radnicima i zastitio ih od ovih kriminalaca. Ovo sto su napisali ovi siroti ljudi je istina jer i moje dete radi tamo i ono sto cujem je ravno katastrofi. Taj radic je je razbojnik bez kulture, skole, manira i znanja.Ako ovakve ljude stavljamo za direktore onda je jedini spas odlazak iz ove zemlje

  4. hahahaha Poznajem i Micevica i Radica pa oni bre ne mogu ni kante sa smecem da nose a kamoli da budu direktori to znaju svi zaposleni. I to sto prete svima zaposlenima po zgradi batinanjem i otkazom to rade samo zato sto im je dozvoljeno da tako rade

  5. Radic bre ne zna da progovori recenicu, slusao sam ga par puta, deluje ko debil koji se znoji jer ne ume da govori kulturno, mene vise zabrinjava njegov intelekt. Po meni je veca budala onaj koji ga je podrzao jer je sam sebi iskopao jamu sa ovako jadnim kadrom

  6. Velika sramota ya drzavu sto je stare lovove i kriminalce vratila na velika vrata. Svi smo na zeleznici pomislili u protekle dve godine da je sa starim obicajim svrseno, ali igleda da smo se prerano obradovali. Ovaj Radic i Micevic koji se pominju u tekstu oni su poznati svim zaposlenima kao oni ne samo da su ubice, kriminalci i lopovi, nego i psihopate. To zna 18 000 zaposlenih, ne znam kako drzava to ne zna ili nece da zna

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime