Reagovanje Mlađana Đorđevića koje “Politika” nije smela da objavi

0
148

Iako je u obavezi da po zakonima o medijima i Kodeksu novinara Srbije objavi reagovanje, list “Politika” nije htela da objavi reagovanje na tekst u kome se predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević spominje i proziva.

Tekst reagovanja prenosimo u celosti:

Reagovanje na tekst „Udbaške metode Mlađana Đorđevića“, izašao na portalu Politike 28.septembra, a koji potpisuje Marko Albunović, v. d. glavnog i odgovornog urednika Politike.

Pre svega želim da se zahvalim na objavljivanju našeg saopštenja o otkazivanju sastanka Aleksandra Vučića sa ambasadorima Rusije i Kine, razlozima otkazivanja (nebriga o suverenitetu Srbije, stavljanje interesa zapada ispred srpskih), kao i našem apelu da Vlada Srbije zvanično zatraži da Rusija učestvuje u Briselskim pregovorima (pošto na njih već dolazi predstavnik SAD, zamenik pomoćnika državnog sekretara Eskobar), kao i da bi Srbija zvanično trebalo da zatraži povratak 999 pripadnika bezbednosnih snaga na KiM, na šta ima pravo prema Rezoluciji 1244 (umesto što Vučić preti po televizijskim emisijama).

Nažalost, retko se dešava da Politika objavi neko naše saopštenje ili našu aktivnost, iako ih imamo svakodnevno. Da nije tako, ne bi gospodin v. d. glavnog i odgovornog urednika slavodobitno konstatovao da će „pokret Oslobođenje ostati ispod cenzusa“.

Da ste objavili nešto o nama, dosad biste saznali da se mi od našeg osnivanja aktivno protivimo izlasku na ovakve nameštene i neslobodne izbore.

Aleksandar Vučić nikada nije pobedio na fer i poštenim izborima, a jedini slobodni izbori koje je SNS dobio su oni 2012. godine, kada je pobedio Tomislav Nikolić.

Za nas, izbori mogu biti slobodni, ili ih neće biti.

Sve stranke koje učestvuju na ovakvim lažnim izborima su, na ovaj ili onaj način, saučesnici režima.

Što se tiče našeg plana, ili kako ga vi nazivate „NAVODNOG povratka iz Moskve i poturanja teze“, nakon što smo seli u navodni avion i otišli u navodnu Moskvu, tamo razgovarali sa određenim navodnim ljudima, izneli smo naš navodni plan za rešavanje duboke političke i društvene navodne krize u Srbiji.

Da Vas podsetimo:  Odrešio se!

Naš plan ne podrazumeva samo ostavku Vučića i preuzimanje predsedničke funkcije od strane predsednika skupštine Dačića, što je ustavna kategorija, već i formiranje prelazne vlade i tužilaštva koje bi se bavilo političkim zlodelima, slično kao u Severnoj Makedoniji. Njihov zajednički zadatak bi bio da vode Srbiju do poštenih izbora, prvih koje bi imali od 2012. godine.

O tom planu su se od tada oglašavali i ruski i pojedini srpski mediji, i opozicione stranke iz Srbije i funkcioneri vlasti u Srbiji, a zanimljivo je da čitaoci Politike tek sada prvi put čuju za njega, iako, kako tvrdite, redovno prenosite stavove svih političkih aktera.

Zahvaljujemo se unapred što ćete preneti i ovaj stav i tako još jednom dokazati svoju navodnu nepristrasnost i navodnu posvećenost javnom interesu.

Mlađan Đorđević

Predsednik pokreta Oslobođenje

https://politicki.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime