Ruglo Beograda zameniće novi TERAZIJSKI PROLAZ 

0
177

Podzemni prolaz na Terazijama uskoro će dobiti novo ruho.

Pre nekoliko dana počela je rekonstrukcija podzemnog prolaza na Terazijama, kod hotela “Balkan”. Radovi su trebali da počnu u novembru prošle godine, kako je tada najavio zamenik gradonačelika Beograda Goran Vesić.

Decenijama zapostavljeni podzemni hodnici kojima svakodnevno prođu hiljade sugrađana, ali i turista, a koji prokišnjavaju i nalaze se u veoma lošem stanju, biće doterani.

Kako je Vesić tada najavljivao, u planu je da se sredi podzemni prolaz kod hotela “Balkan”, zatim kod Palate “Albanija” i kod “Igumanove palate”, te da će radovi trajati oko tri meseca.

Biće zamenjene nadstrešnice, postavljene kamere, uklonjeni grafiti. Takođe će izgrađene nove stepenice, kao i nove rampe za invelide.

Kako se može videti na tabli na samom mestu rekonstrukcije, prolaz će izgledati modernije i lepše. Firma koja je zadužena za izvođenje radova je “Ras inženjering niskogradnja”. Novim podzemnim prolazom moći ćemo da se prošetamo u maju ove godine.

Čekamo na rekontrukciju Bezistana

Projekat rekonstrukcije Bezistana urađen je pre četiri godine. Obnova Bezistana čeka izmenu i dopunu plana generalne regulacije kojom će to parče Beograda postati javna površina, jer je trenutno u vlasništvu nekoliko pravnih i fizičkih lica. Taj plan, pred gradskim odbornicima, trebalo bi da bude već 14. februara, piše RTS.

Vesić je najavio i rekonstrukciju podzemnog prolaza “Zeleni Venac” koja bi trebalo da počne na jesen.

https://bizlife.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime