Rukavice od jagnjeće kože i Adidas patike za komunalce Beograda koštaju 1,3 miliona evra

1
268

Grad Beograd je raspisao javnu nabavku za kupovinu uniforme za komunalne milicajce, a procenjeno je da će one koštati 157 miliona dinara, odnosno oko 1,3 miliona evra, piše Nova ekonomija.

Nabavka je podeljena na dve partije – letnju i zimsku odeću i obuću za koju je predviđeno da će koštati 155,8 miliona dinara i službenu i zaštitnu opremu za koju je opredeljeno blizu dva miliona.

Prirodni lek protiv hipertenzije. Pritisak će biti 120/80 ako…

Naime, za komunalne milicajce se nabavljaju zimske rukavice od jagnjeće kože, ali i patike koje gotovo identično odgovaraju Adidas modelima obuće.

Adidas ima karakterističan znak sa tri pruge, a u konkursnoj dokumentaciji se navodi da gornji deo cipele treba da ima „oblikovani poliuretan u obliku tri pruge koji omogućava i podržava stabilnost stopala pri bočnim pokretima“.

Plan je da se nabavi po 150 plitkih i dubokih cipela i 100 plitkih patika.

Upoređivanjem ilustracija iz konkursne dokumentacije i fotografija sa sajtova prodavnica sportske opreme vidi se da se osim oblika i boje poklapaju i dizajn, pa čak i gumene oznake. Osim obuće, planirano je da se, između ostalog, nabave i letnje i zimske jakne, košulje, polo majice, čarape, kačketi, opasači, aktivni donji veš i slično. Rok za podnošenje ponuda je 4. jun.

Uniforme za komunalne milicijace, koji su se tada zvali komunalni policajci, bile su nabavljane prethodnih godina u nekoliko navrata, ali za višestruko manje svote novca, podseća Nova ekonomija.

Tako su uniforme za komunalnu policiju u Beogradu 2015. godine koštale oko 15 miliona dinara, 2016. godine 7,8 miliona, a 2017. godine 26 miliona dinara. Broj komunalnih milicajaca tokom godina nije znatno varirao, pa ih je 2015. godine bilo 311, kako je tada objavio Istinomer, a danas ih ima 320, dok zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavljuje da će ih sledeće godine biti 600.

Da Vas podsetimo:  „Godine bola, godine tuge“ – medijalna zarada i dalje puno manja od potrošačke korpe

Na pitanje Nove ekonomije zbog čega su sada uniforme više od deset puta puta skuplje, niko iz gradske uprave nije odgovorio.

Međutim, pre nedelju dana se oglasio upravo Goran Vesić koji je najavio ovu skupocenu nabavku. Tom prilikom je i istakao da „unapred zna da će Grad Beograd biti napadnut zato što nabavlja uniforme“, kao i da „želi da poruči da će uvek ulagati u opremu za obične ljude koji rade za grad“, objavljeno je na stranici grada.

„Naša Komunalna milicija će imati dobre automobile i dobre uniforme jer u njima provode čitav dan, ali i dobru opremu kako bi mogli da rade u korist građana“, naveo je tom prilikom.

Da gradski čelnici zaista znaju šta žele, pokazuju i podaci iz konkursne dokumentacije za nabavku uniforme.

Izvor: k-013

1 KOMENTAR

  1. Normana stvar. Zna se da i Vesić, kao i svi njegovi predhodnici, voli novac više od sopstvenih roditelja. Ako je i on tzv. „Mister 10%“ onda je lako izračunati da će mu ispod stola ili na neki račun u inostranstvu „leći do 120.000 evra. Doduše, ne zna se koliko treba da uvalja „pravom“ gradonačelniku, koliko svom gazdi AV i koliko partiji. Ipak, „ni luk jeo ni luk mirisao“ ostaće mu bar 50.000 evrića. Malo li je – „poslića“ koje namešta sebi i svojima u BG -koliko hoćeš. Kao, npr., loše urađen Trg Republike sa kockicama za prevrtanje, onamo ‚fontana koja curi, pa loše asfaltirane ulice i trotoari koji se prekopavaju i po treći put itd.- lista je beskrajna- divota za Vesića i za sve one koji bi pre skočili u govna do guše i u jami ostali bar 7 dana nego da se odreknu provizija!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime