Rusija mora biti poražena

0
114
Foto: pixabay.com

Besni rat u Ukrajini. Gruva iz aviona, tenkova, topova. Ni dronovi nisu pošteđeni. Takođe nije zanemareno ni ono klasično, mnogo puta provereno. Mine, bombe, automati. Ulične borbe. Ipak, Rusija, koja je očigledno neprikosnovena vojna sila, isprobava nova ubojita sredstva. Sarmati, kalibri, sistem S-500, i ko će znati čime sve raspolažu? Naravno, slobodan, demokratski svet, čitaj Zapad, pomno prati rusku tehniku, dejstva tih, za njih novih oružja i sistema, mogućnosti ruske vojske i države. I, svakako, pošto je Zapad uvek na strani demokratije i ljudskih prava, svojski pomažu Ukrajini u ratu sa do nedavno bratskom Rusijom.

Zapad šalje oružje Ukrajini. Šalju nešto manje lekova, hranu, naftu… Ipak je oružje prioritet. Slali su i dobrovoljce u rat protiv Rusije, ali je u međuvremenu opao entuzijazam belosvetskih filantropa. Nešto ih i Rusi proredili. Pogađali su centre za obuku „kerova rata“, tako da su mnogi završili u delovima. Preživeli naglo gube potrebu da dalje pomažu Ukrajini u ovom sukobu.

Zapad je mnogo pomogao ukrajinskoj državi time što je primio i još prima izbeglice iz Ukrajine. Zasad samo osam miliona duša. Ako rat potraje do zime, većina ukrajinskog naroda će se trajno preseliti u Nemačku, Holandiju, Švedsku… E, to je zaista human gest Zapada. Ono što preostane od Ukrajine, mislim na deo koji se ne bude priključio Rusiji, biće raj na zemlji. Tlo bez ljudi. Poput Amazonije pre sto godina! I čemu onda priključenje Evropskoj uniji? Šta će Uniji pusta zemlja?

Međutim, Zapad ne bi bio to što jeste kada se ne bi ozbiljno uhvatili u koštac s nedaćama. Rusija mora biti pobeđena. Mora se zaustaviti novi Hitler, misli se na Putina, da ne nastavi s osvajanjem Evrope, potom i sveta. Jer Putin, čim pobedi Ukrajinu, odmah prelazi na baltičke super sile, Finsku, Švedsku, Luksemburg… Rusija nema dovoljno prostora, pa mora da se širi, jel, te? No, tu je izvesni Borelj koji tvrdi da se rat mora dobiti na bojnom polju. Što znači da Ukrajina mora pobediti Rusiju!

Da Vas podsetimo:  SrbimaDoćiGlave

Istina, Ukrajini trenutno baš i ne ide u ratu. Nemaju dovoljno oružja, zapomaže glumac u ulozi ukrajinskog predsednika. Izvesni Volodimir Zelenski. Čim se potkrepe NATO džebanom, Ukrajina kreće u ofanzivu. Da povrati izgubljene teritorije; Donbas i okolinu. Sve do Krima! Za tu spektakularnu akciju imaju i moralnu podršku u liku Analene Berbok, Šolca, Džonsona, Ursule fon den i tako dalje. Dugačko joj ime. Za razliku od pameti. Vođa slobodnog sveta, predsednik Amerike, Džozef Bajden, svakako predvodi kampanju protiv Rusije. Materijalno, vojno, propagandno. Šalje i humane izjave i teši Ukrajince. „Putin može opkoliti Kijev tenkovima, ali nikad neće osvojiti srca i duše iranskog naroda“. Može biti da je „puškica“ bila neprecizna? Ili predugačka? Jednostavnije je ono: Kažete zdravo, govorite dva minuta, odlazite… Kakav progres čini savremena tehnika!

Mudri zapadni lideri su izgleda najveću štetu Rusiji načinili uvođenjem ekonomskih sankcija. Neće Zapad ruski gas, naftu, ugalj, pšenicu. Sada više ni zlato ne kupuju od Baćuški. Rusija je očigledno posrnula ekonomski zbog toga. Zato istu ovu robu sada prodaju Kini, Indiji, Egiptu… Još su debelo zaradili. A kako već pominjana zima nije daleko, Evropska unija, ali i njoj bliske demokratske države, koje su na večitom putu ka EU, čitaj Montenegro, Severna Makedonija, Albanija, i još neke tu blizu, ohladiće se više od Sibira. Neće ruski gas, a ciča zima steže. Fabrike se zatvaraju, cena hrane raste, troškovi života nenormalno skaču, a prihodi sve tanji. Ovi večiti kandidati ka „Evropi koja nema alternativu“ nekako će i preživeti. Nije im prvi put takva situacija. Ali Nemačka lako može da izrodi novu Vajmarsku republiku. Šta bi tek moglo da usledi posle te nove Vajmarske republike, istorijski je poznato. Da se ne ponovi!

Da Vas podsetimo:  Što mi volimo taj seks

Bitno je da se rat nastavi. Zapad ratuje protiv Rusije preko Ukrajine i do poslednjeg Ukrajinca. Ko preživi, pričaće. Rim nisu uništili Varvari. Urušen je sam od sebe. Dekadencija, korupcija, propast svih načela i vrednosti, samo su ubrzali propast imperije. Varvari su samo dočekali trenutak. Zapad je danas oličenje Rima pred nestajanjem. Urušivanje tradicionalnih vrednosti i morala, parazitski kapitalistički sistem koji izrabljuje ostatak sveta, uljuljkivanje u sopstvenu moć, nepostojeću, arogancija prema ostatku sveta, polako ali sigurno ruši imperiju zla – kako je mnogi od potlačenih nazivaju. Putin će doakati Zapadu jednom za svagda. Ne zato što je sam moćan i silan da porazi brojnijeg i bogatijeg neprijatelja. Ne, neprijatelj je sam sebe doveo do propasti. Putin će poput Odoakara samo ušetati u propalo carstvo.

Miodrag Tasić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime