Sa Rusijom hoće 68.2 odsto Srbije…

1
997

485125SRPSKA napredna Stranka (SNS) i dalje ima najveću podršku birača u Srbiji, a za njom slede Socijalistička partija Srbije (SPS) i Demokratska stranka (DS), pokazalo je najnovije istraživanje koje je sprovela Nova srpska politička misao.

Istraživanje je sprovedeno od 10. do 18. oktobra kombinovanim tehnikama telefonskom anketom i razgovorom na terenu, na reprezentativnom uzorku od 1.100 građana Srbije bez Kosova.

Na parlamentarne izbore ako bi bili održani u nedelju, sigurno bi izašlo 63,4 odsto birača.

Ako bi se glasovi neodlučnih proporcionalno raspodelili, istraživanje pokazuje da bi SNS dobio 45.8 odsto, SPS 10.4 odsto, DS 9.4 odsto, a Srpska radikalna stranka 5.8 odsto. Cenzus ne bi prešla više nijedna stranka, a blizu tog praga sa 4.5 odsto bio bi Pokret Dveri.

Na pitanje – da li podržavaju ulazak Srbije u EU – pozitivan odgovor dalo je 46.8 odsto ispitanika, dok je 41.5 odsto reklo da ne podržava ulazak Srbije u Uniju.

Na pitanje – da li bi trebalo priznati nezavisnost Kosova, ukoliko bi to bio uslov za ulazak u EU – 76.3 odsto ispitanih reklo je da to ne bi trebalo prihvatiti, dok je 14.9 odsto reklo da bi takav eventualni uslov trebalo prihvatiti.

Za podelu Kosova po kojoj bi Srbiji pripao sever i glavni manastiri, a ostatak priznat kao nezavisna država, izjasnilo se 46 odsto ispitanih, dok je protiv tog predloga bilo 44.4 odsto anketiranih građana.

Ulasku Srbije u NATO protivi se 80.1 odsto ispitanika, a podršku eventualnom savezu Srbije sa Rusijom dalo je 68.2 odsto anketiranih.

Beta

1 KOMENTAR

  1. Da li je moguće da bi toliki procenat glasao za SNS? Šta još treba da se dogodi da ova zemlja izađe iz mraka? Ko bi to glasao za SNS? Nemoguće da imaju toliko članova? Da li je moguće da ljudi sude po Pinku i Informeru a ne po kvalitetu života koji vode? U stvari, jasno mi je. Za SNS će glasati članovi SNS i Bošnjaci. Oni koji nisu za SNS glasaju za opoziciju, a najveći broj misli da je pametan zato što neće izaći na izbore. Realno gledano 60% građanstva je protiv ove vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime