Sad nas NATO sunce „grije“

1
1057

Mihailo Medenica/ Foto: in4s.net
Priznajem, kolebao sam se da li ove godine na more ili samo do sela, dušu da odmorim u onim blagoslovenim moračkim vrletima, al’ kako čuh da je ulazak Crne Gore u NATO uticao na ljetnju sezonu – dileme više nije bilo, more!

Mislim, ko sam ja da protivrječim i sumnjam kad je evidentno i da je more plavlje i slanije, a sunce milije grije otkad postadosmo deponija NATO zločinaca i obor svježeg topovskog mesa!

Evo se djeca raduju ko da na moru nikada bila nisu, doduše i nisu, drugo je to more bilo nekada, druga je to Crna Gora bila, retrogradna i zatucana, avetno guslarska i epska, a ne kao ovaj mili Montenegro u tijesnom NATO bikiniju što vrcka plažom ko ofucala starleta puna silikona i osiromašenog uranijuma, no…

Nekako mi je sad ljepša, porobljena, prodata i ponižena, ali dostojanstvena u sramoti i izdaji. Svoja, a tuđa, na koljenima, a tako gorda i uspravna, rob, a slobodna…

Sjećam se toliko ljeta u njoj i ni jedno, čini mi se, valjalo nije ko što će ovo valjati! Kakva su to, uopšte, ljeta bila dok smo pogubno bili svoji na svome, zakleti u jednu crkvu, jedan jezik, jednu dušu sa Srbijom i Rusijom, a ne kao sad zagledani u onu zvijezdu padalicu sa NATO zastave (i peškirića, suncobrana, ležaljki… nadam se) koja je na toliko turističkih sezona uticala da joj se vascijelo čovječanstvo zahvaliti ne može dok postoji!

Realno, opšte je poznato da tamo gdje je NATO mora nevine krvi biju o mramorja satrtih država, no more je more, i u zube, odnosno, talase mu se ne gleda!

Zna se da ta zvijezda sija najjače i kad god je ugledaš kako pada valja zamisliti želju: „Samo da ne pogodi”, uglavnom, jer u tom slučaju nema više želja, samo voštanice ostaju da svjedoče o…

Da Vas podsetimo:  Krizolozi i optimizam režimlija

Tamo gdje NATO sunce jače sija, ili je to od radijacije i osiromašenog uranijuma, no nije ni važno, efekat je isti ako ne i blagotvorniji – od pretjeranog izlaganja suncu hoće i kakva bolest da se zapati, dok ne postoji ništa nalik pretjeranom izlaganju NATO, to svaku bolest liječi u djeliću sekunde, ko “tomahavkom” odnešeno, što se ono kaže…

Evo, u ime blagoslovene NATO turističke sezone aposlutno džaba nudim koji slogan u ime zahvalnosti za sva buduća ljeta (a daće Bog neće ih biti mnogo, nadam se) pod pokroviteljstvom najpoznatije turističko-satiračke organizacije: „Sunce, more, plaže, ljekovito blato – uživajte u ljetu uz tretmane NATO!”; „Probajte krofne NATO krvnika – opada kosa al’ jača krvna slika!” i „Neka su nas bombardovali, na tome im hvala, ko ne voli NATO-ular prava je budala!”

Mihailo Medenica

in4s.net

1 KOMENTAR

  1. Mihailo,a čije je nas sunce grejalo,onih dana kada Martinoviću nabiše arnauti flašu u zadnjicu,kada su beogradski lekari sa wma konstatovali da je sam sebi nabio flašu.Nije li to bilo zbog bratstva i jedinstva sa divljačkim arnautima.Toliko o pozadini,u cilju istine.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime