Sedam godina bez otkrivanja odgovornih za gubitak sedam života

0
68

Vojni sindikat Srbije izdao je saopštenje povodom godišnjice incidenta u kome se ugasilo sedam ljudskih života. Saopštenje je naslovljeno sa: Sedam godina bez počasti Ministarstva odbrane i bez odgovornih za gubitak sedam života i jednog helikoptera.

U saopštenju se kaže:

Srbija još uvek nema odgovor na pitanje, ko su odgovorni za poletanje i pad helikoptera Vojske Srbije, na današnji dan 2015. godine, kada po svim pravilima, zbog nepostojanja elementarnih meteo-uslova za letenje, nije smela biti izdata takva naredba.

U avio udesu, u kome je smrtno stradalo sedam ljudi i izgubljena jedna vojna letelica za Srbiju velike vrednosti, javno tužilaštvo oglasilo se sramnim saopštenjem u kome se kaže da u tom slučaju nema krivične odgovornosti, iako glava 35. Krivičnog zakonika, u članu 410. ovakav slučaj prepoznaje kao krivično delo „nepreduzimanje mera za obezbeđenje vojne jedinice„.

Aktuelni ministar odbrane, a i oni pre njega, resurse i pozitivne teme iz vojske rado koriste za fotografisanje i ličnu promociju, ali evo već sedam godina, nijedan od njih se nije udostojo da javno oda počast našim smrtno stradalim kolegama, zdravstvenim radnicima iz Novog Pazara i jednoj bebi, u ovoj tragediji. Informativna služba i sajt Ministarstva odbrane, danas su ostali nemi na ovu temu.

Foto: Tango six

Bez obzira na nemoral i potpuno odsustvo empatije koji u ovom slučaju padaju na dušu poslednjih nekoliko ministara odbrane, naša je dužnost da na žrtve ove nesreće ne zaboravimo i da nastavimo da insistiramo na tome da se ovaj slučaj procesuira, a svi odgovorni, uključujući i javnog tužioca koji je u ovom predmetu postupao, kazne po zakonu.

To dugujemo porodicama smrtno stradalih u ovoj tragediji i budućim generacijama, jer je nedopustivo da se preko ovakvih zloupotreba važnih državnih funkcija, sa tako tragičnim posledicama, olako prelazi. Ovakva praksa ne sme postati normalnost, niti to ikada može biti.

Da Vas podsetimo:  Novosadski preduzetnik odbio unosan posao od Ziđina zbog uništavanja Srbije

Neka je večna slava Omeru Mehiću, Milovanu Đukariću, Nebojši Drajiću, Ivanu Miladinoviću, Dževadu Ljajiću i Miroslavu Veselinoviću.

https://www.ozonpress.net/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime