Sinu Željka Mitrovića na ponovoljnom suđenju 11 meseci kućnog zatvora

0
1203
Aleksandar Mitrović / Foto: N1 Srbija

Sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, Aleksandar ponovo je osuđen na kućni zatvor i to na 11 meseci zbog toga što je pre sedam godina, u julu 2013. u saobraćajnoj nesreći usmrtio maloletnu Andreu Bojanić. U kaznu će mu biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru, tako da će Mitrović „nanogicu“ nositi oko osam meseci. Aleksandar Mitrović nije prisustvovao čitanju presude.

Aleksandar Mitrović već je bio osuđen na 11 meseci kućnog zatvora u julu prošle godine, ali je tu presudu Apelacioni sud ukinuo i suđenje vratio na početak.

Kako su naveli u presudi, prvostepeni sud je u prošlogodišnjoj presudi naveo da prihvata nalaz departmana za saobraćaj Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu kojom je utvrđeno da je naletna brzina automobila BMW iznosila 80 kilometara na čas, a do čega se došlo analizom video snimka koji se nalazi u spisima predmeta.

„Međutim, Apelacioni sud smatra da se to veštačenje zasniva isključivo na video snimku za koji je drugi veštak za informacione tehnologije, Časlav Maksić ocenio da je kopija originala i da se samo na osnovu uvida u kopiju ne može utvrditi da li je snimak autentičan ili modifikovan u osnovu na original“, stoji u presudi.

Na današnjem suđenju sudija Zorica Avramović osudila je Mitrovića zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja na 11 meseci kućnog zatvora i pročitala sažeto obrazloženje u kome je ovog puta rekla da je Mitrović vozio brzinom „većom od dozvoljene, koja je bila ograničena 50 kilometara na čas“.

Sudija je rekla da Mitrović ne sme napuštati prostorije u kojima stanuje, a ukoliko to učini jednom u trajanju od više od šest sati da će biti prebačen u neki od od kazneno-popravnih zavoda.

Da Vas podsetimo:  Bez slobodnih medija nema slobodnih izbora: Potrebna temeljna rekonstrukcija REM-a

Mitrović je dobio i zabranu upravljanja automobilom od godinu dana koja se računa od dana pravnosnažnosti presude, a nakon izdržane kazne kućnog zatvora.

„Smatram da nije potrebno ponavljati sve razloge koje sam iznela prilikom obrazlaganja presude i prvi put, budući da je izvođenje dokaza na glavnom pretresu ponovljenom postupku, nisu se promenile okolnosti koje bi uticale i na promenu odluke kao i u prethodno iznetoj presudi“, navela je sudija Avramović.

Obe strane će u ovom slučaju imati mogućnost da ulože žalbu Apelacionom sudu, nakon čega će taj sud moći da presudu potvrdi ili preinači.

Milica Ljubičić / Vesna Radojević
Izvor: Raskrikavanje

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime