„Šiptarske diplome“ koje je policija pronašla u Kragujevcu!

0
1505
Foto: kolaž

Posle skandala „šiptarska diploma“ kada je naš portal objavio faksimil dostavljen od izvora iz Ustavnog suda nepriznate države Kosovo  sa pratećom dokumentacijom na ime Safeta Hodže iz 2016. godine- policija u Kragujevcu u toku istrage o njenoj autentičnosti- pronašla je još ukupno 14 „doktorskih diploma“ u kompjuterima Univerziteta u Kragujevcu!

Na njima su, za razliku od Hodžine- nema potpisa rektora E.C.P.D i Nebojše Arsenijevića, tadašnjeg rektora Univerziteta u Kragujevcu- čiju autentičnsot ispituje srpska policija.

Reč je o skicama doktorskih diploma ekonomske struke- a prava je enigma šta one traže na hard diskovima i serverima kompjutera koji su vlasništvo kragujevačke akademske institucije.

Na jednoj od njih kaže se da je Muhamed Diša rođen 1958.godine u Peći završio na univerzitetu ECPD doktorske akademske studije III stepena ekonomskih nauka obima 180 (stomosadeset) bodova-‚13.aprila 2103.godine. Naslov doktorske disertacije je „Interakcija između marketinga i kvaliteta između malih i srednjih preduzeća na KOSOVU“!

I ostale skice „diploma“ koje ovom prilikom objavljujemo Fadila Krasnićija sa Kosmeta su iz ekonomske struke, s tim što je Fadil na ECPD doktorske studije završio trećeg oktobra 2015, Sela Nuhi, Albanac iz Severne Makedonije završio je 20. febraara 2016, a Ejupi Osman iz Podujeva 20.oktobra 2012.godine.

Ovo su podaci koji pišu na nacrtima diploma. Vrlo je zanimljivo da na istim stoji kao datum kada su izdate- upravo 12. april 2016.godine- istoga dana kada je izdata i jedina „potpisana“ diploma Safeta Hodže, koja ima i prateću dokumentaciju. Pored toga sve diplome vizuelno podsećaju jedna na drugu.

Inače, Nacionalni savet za visoko obrazovanje Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije u pisanom odgovoru našem portalu odgovorio je da „E.C.P.D nije akreditovan ni u Srbiji ni u regionu i da će od nadležnih tražiti hitnu istragu“.

Da Vas podsetimo:  Izborna lutrija: Kako su Pink i Hepi otpisali milionski dug radikalima

Sa druge strane, ECPD nam je odgovorio da sporna diploma Safeta Hodže „nije izdata kod njih“.

Naši izvori tvrde da se po nalogu Višeg Tužilaštva u Kraljevu- Posebnog odeljenja za borbu protiv korpucije radi policijska istraga, da su pojedini zaposleni na Univerzitetu saslušani, ali i da postoje određene opstrukcije u ovom predmetu. Međutim, šta je zakočilo u Tužilaštvu i da li je krivična prijava povodom ovog slučaja stajala u fioci zvanično nismo mogli da potvrdimo.

Izvor: ucentar.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime