Širom otvorenih očiju u revoluciju!

0
32

Piše: Ana Ubavić

Naposletku, maske su pale. Zavetnici, Narodna stranka, Stamatović, Borojević i ostaje da vidimo ko još svi su se skupili pod perjanicom Srpske Napredne stranke. Ta perjanica nije lepa, na njoj piše izdajnici, lopovi, nasilnici ali je kako stvari stoje, vrlo korisna, posebno onima koji su od toga napunili džepove. Šta znaju izdajnici šta je majka zemlja kad oni žive od toga da je prodaju parče po parče dok se kunu u istu? Ovde ne govorim o tom nacionalizmu, za koji se redovno hvataju u toku svojih besramno dugih tirada kako ne daju Kosovo, kako čuvaju svetinje, kako čuvaju tradicionalne vrednosti i sličnih baljezganja. Govorim o zemlji na kojoj hodamo, koja se zagađuje stravično i koja se daje okupatoru, da bi ćutao o Skaj prepiskama i Oskaru, Atosu, Portosu. Ne govorim o nacionalizmu koja nas je koštao ratova, koji nas je koštao života najbližih, ne govorim o nacionalizmu koji je bezumlje devedesetih i koji je zatrovao silne generacije mržnjom tokom prethodnih 30 godina.

Ovde govorim o patriotizmu, ljubavi prema prirodi, govorim o rekama, koje se zagađuju, rudnim bogatstvima koja se vade tako da se zemlja uništava za narednih par vekova i 3 posto rudne rente, kao i o 15.000 mrtvih godišnje od posledica zagađenja.

Znate li da Petrovac na Mlavi nema vodu za piće, jer je toliko zagađena da mora da se doprema cisternama? Znate li da je Zrenjanin proglašen prestonicom kulture a i dalje nema rešen problem pijaće vode i vodovoda? Znate li kako izgleda Mlava u ovom trenutku? Znate li kako izgleda Pek?

Videli smo stravične slike ovih dana iz Bosne i Hercegovine, kako se urušava ogroman deo brda i sve odlazi u reku, kao posledica detonacije u rudniku. Ko je odgovoran za ogromne katastrofe koje se dešavaju i zašto niko? Ovo niste mogli da vidite u Dnevniku jer i vesti na RTS-u pokušavaju da gladnom narodu podvale Rio Tinto i slične konglomerate kao sliku svetle budućnosti.

Da Vas podsetimo:  Zašto da plaćamo nepatriotski RTS

Nije to svetla, to je vrlo zagađena budućnost. Mi smo draga moja braćo i sestre, drugarice i drugovi, predviđeni za otpis. Ne mislim ovde na EU Parlament, verujem da smo se sa razlogom istima žalili na napravedne uslove izbora, na kriminal i na korupciju. Ovde mislim na lidere poput Makrona, Orbana, Putina koji imaju direktne koristi od našeg kolonijalnog upravnika koji je kriminalac i svih kriminalaca poput njega, koji su na vlasti.

Mi ćemo morati ovo pre svega sami. Ovo nije sad stvar stranaka, jesmo li desni ili levi, jer i desni i levi će jednako padati kao snoplje od zagađenja.

Mi ćemo morati sami da se izborimo za čistu prirodu, zdrav vazduh i vodu, mi ćemo morati sami da zaštitimo planine i zemlju. Mi ćemo morati sami da zaštitimo Sajam, Muzej oldtajmera, Generalštab i sve objekte i mesta od velikog kulturnog i istorijskog značaja.

Mi ćemo morati da sprečimo najveću pljačku države ikad zvanu EXPO2027.

Mi, jer oni nikad neće stati dok ih mi ne sprečimo. A ako ih ne sprečimo nama ništa neće ostati, čak ni sloboda ni goli život.

Da li im ijednu reč više verujete?

Da li nakon situacije sa Kolubarom i blatom, katastrofalnim stanjem u EPS-u, Staše i Mare Mace kako god da se zove Mačkice, vi biste ovoj vlasti poverovali da nas čeka fantastična zelena energija u vidu mini nuklearnih reaktora? Zašto nismo imali referendum oko toga da li se slažemo da imamo to u zemlji? Zašto su Kinezi uspeli da unesu jedan takav u Bor, a da javnost nije obaveštena o tome?

Da li biste Grčiću, vlasniku pečenjara dali da upravlja nuklearnim reaktorom? Nas su vala, predvideli Simpsonovi sa sve ludim gospodinom Bernsom kao Oskarom i Homerom Simpsonom koji upravlja nuklearnim postrojenjem.

Da Vas podsetimo:  Politička Kupologija

Ne možemo više da sklanjamo pogled, nemamo gde da pogledamo više. Jedino možemo da potpuno zatvorimo oči ili da ih otvorimo potpuno pa da se borimo.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime