Škole preuzele više od 630 prosvetara

0
948

Od ukupno 4.580 prosvetara koji se vode kao tehnološki višak, njih više od 630 je u poslednjih nedelju dana raspoređeno po školama u Srbiji.

Na listama tehnoloških viškova, koje se ažuriraju u Ministarstvu prosvete, ostala su još 3.944 prosvetara, koji su uglavnom ostali bez dela norme.

U Ministarstvu prosvete kažu za Tanjug da je broj preuzimanja bio veći, ali da škole još nisu unele podatke u informacioni sistem.

„Broj preuzimanja je mnogo veći. Dešava se da su ljudi preuzeti, a da mi nemao podatke o tome jer škole nisu ažurirale svoje informacione sisteme“, kaže predsednik Radne grupe za praćenje angažovanja zaposlenih u prosveti Miloš Blagojević.

Ministarstvo prosvete je i ove godine uputilo školama stručno uputstvo da škole moraju da preuzimaju tehnološke viškove i da oni imaju prednost u odnosu na one koji su angažovani po ugovoru na određeno. Pred početak nove školske godine, 4.580 prosvetnih radnika postalo je tehnološki višak, od toga je 400 radnika zaposlenih u prosveti ostalo bez ijednog časa.

rs.sputniknews.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime