Skupština AP KiM: Vučić laže

0
1644

Vucic-siptar

Izjava predsednika Vlade Srbije da građani Srbije plaćaju Srbima na severu Kosova i Metohije struju u najmanju ruku je neprikladna, plasirana sa namerom da pojača animozitet između Srba sa Kosova i Metohije i Srba u ostatku Srbije.

To ne čudi imajući u vidu da je prošle godine ondašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije a sadašnji predsednik Vlade za ubistvo litvanskog policajca u okviru EULEKS-a bez ikakvog dokaza optužio Srbe na severu Kosova i Metohije koji su bojkotovali Jahjagine izbore. Optužba se pokazala kao neosnovana kao što je neosnovana bila i optužba Aleksandra Vučića da su napad na kafić Panda u Peći organizovale srpske obaveštajne službe što je prouzrokovalo gnev porodica nastradalih Srba.

Čak i da je tačno a nije, da građani Srbije plaćaju struju Srbima na severu Kosova i Metohije javnost u Srbiji bi to lakše podnela, nego činjenicu da stvarno plaćaju struju Šiptarima u preševskoj dolini.

Inače Srbi na severu Kosova i Metohije svedoci su da vlast u Srbiji nastoji da umesto javnog preduzeća Elektro-privreda Srbije struju naplaćuje privatna kompanija čiji bi vlasnici bili kompanjoni predsednika Vlade Srbije. To nije ništa neobično znajući za sumnjive poslove u koje je uključen upravo predsenik Vlade Srbije, od prodaje poljoprivrednog zemljišta Arapima u Vojvodini, hotela na Kopaoniku, prodaje JAT-a i formiranje Srbija Ervejza do poslednjeg posla oko isušivanja jezera na kolubarskom ugljenokopu.

Uostalom kod Srba postoji poslovica koja glasi: „Ko laže, taj i krade a ko krade taj i izdaje“.

U Kosovskoj Mitrovici

Skupština AP KiM

29.01.2015. godine

Potpredsednik Skupštine

Dobrosav Dobrić

AP KiM-NSPM – SKK

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime