Slavici Jovanović Vidovdanski Krst drugog stepena

0
1192

policija

Društvo Policijskih Ratnika Republike Srbije odlučilo je da Slavici Jovanović novinaru i književniku iz Mačvanskog Prnjavora dodeli priznanje Vidovdanski Krst drugog stepena

U ime Društva Policijskih Ratnika Republike Srbije predsednik Slavoljub LJubisavljević , obavestio je Slavicu Jovanović da su odlučili da joj dodele javno društveno priznanje Vidovdanski Krst drugog stepena , zato što je u svom novinarskom radu od prvog dana prepoznala kvalitete naše organizacije i radila na afirmaciji Udruženja . Takođe je i prvi novinar koji je podržao rad Udruženja. Datum uručenja priznanja biće naknadno objavljen .

2015-05-13_050350Priznanje Vidovdanski Krst drugog stepena

Dobitnik Vidovdanskog Krsta drugog stepena Društva Policijskih Ratnika Republike Srbije Slavica Jovanović novinar i književnik iz Mačvanskog Prnjavora

Više o priznanju :

Društva policijskih ratnika Republike Srbije

ZNAMENJA VIDOVDANSKI KRST

Vidovdanski krst drugog reda ima izgled stilizovanog petrovog krsta veličine 3 cm, , krst je modro crvene boje, boje kosovskog božura,oivičen ivicom 1 mm,. U centru krsta se nalazi stilizovani štit Nemanjića, krst se nalazi na podlozi u obliku sunca veličine 4sm srebrne boje. Krst se nalazi na lenti 3,5 X 5 cm. Plave boje oivičenom sa dvema trakama bele boje. Zamenica je veličine 3,5 sa 0,5 cm.

vidovdanski krstČlan 22

Vidovdanski krst se dodeljuje članovima boračke organizacije, domaćim i stranim državljanima ili organizacijama za doprinos, zasluge i izuzetne zasluge u razvijanju rada i doprinosa boračke organizacije.

Znamenja i obeležja dodeljuju se dva puta godišnje i to na dan Udruženja na Vidovdan i na dan MUP-a.

Znamenja i obeležja mogu se u izuzetnim prilikama dodeliti i povodom drugih značajnih događaja koja odredi Upravni odbor.

predsednik Društva policijskih ratnika Republike Srbije

Slavoljub Ljubisavljević

knjige

O dobitniku priznanja
Vidovdanski Krst drugog stepena Slavica Jovanović rođena u Šapcu 15.9.1969. godine, novinar i književnik .Autor sedam objavljenih knjiga: „Aliluja“. „Albatros „, „I ubi drvo čoveka“, „Nebom lete Cerski samorasti“, „Kosovski crni kosovi“, „Podsmevač „, “ Zlatovez munja“. U rukopisu još deset knjiga. Dobitnik više književnih nagrada i priznanja. Dobitnik specijalnog priznanja Akademije „Ivo Andrić“ – Beograd za 2007, 2008. i 2014. za objavljene knjige. Živi u Mačvanskom Prnjavoru .

S. J.

Da Vas podsetimo:  Reakcije na izbore na društvenim mrežama: Od “Preterao je AV” do “Bojkot je uspeo”

mojenovosti.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime