Spisak za privođenje na Vučićev miting

1
1426

Na profesore Ekonomsko-trgovinske škole iz Prištine, izmeštene u Laplje Selo, vrši se pritisak da 9. septrembra dođu na miting Aleksandra Vučića. Potpise na spisak već su stavili Ljiljana Jokanović, Milijana Crvenković, Snežana Andrejević, Ivan Đorić, Jelena Aksić, Marina Ničić, Andrej Sever i Jelena Sojević, a očekuje se da, pod pretnjom otpuštanja s posla, i ostali nastavnici pristanu da učestvuju u Vučićevoj predstavi u Kosovskoj Mitrovici.

Ista vrsta spiskova kruži i ostalim javnim ustanovama u srpskim enklavama. Spiskovi se dostavljaju Jasmini Dedić, načelnici školske uprave, saopštio je nedavno Pokret centra. Predstavnici tzv. Srpske liste, filijale Vučićeve Srpske napredne stranke, vrše pritisak i na vlasnike privatnih preduzeća sa zahtevom da finansijski „pomognu“ organizatore mitinga, kao i da prinude svoje radnike da prisustvuju Vučevom „antigazimestanskom“ spektaklu.

Rada Trajković, predsednica NVO Evropski pokret, opisala je kako teku pripreme za Vučićev dolazak na Kosovo.

– Teku dva procesa. Jedan predstavlja naredba „Bin Ladena sa severa Kosova“ Milana Radojičića gradonačelnicima kosovskog Pomoravlja da obezbede 4.000 ljudi koji će doći da podrže predsednikovo obraćanje kosovskim Srbima. Sa druge strane, vlasniku Kosmet prevoza, Srđanu Vuloviću, naređeno je da, kako zna, nađe 200 autobusa za prevoz Srba na miting, ne samo iz kosovskog Pomoravlja, već i onih koji su prognani. Već je određeno vreme i mesto polaska, a obezbeđeni su i sendviči i sve što ide uz to – rekla je Trajkovićeva za list „Danas“.

predragpopovic.wordpress.com

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime