SRAMOTA: Vlast u Srbiji, potrošila milione eura na muslimanske „izbeglice“, a svoj narod ostavlja na ulici!

1
1081

Foto RAS SrbijaOd 9. juna penzionerka Pavlija Beljić (78) i njena teško bolesna ćerka Radica Ivanović (55) spavaju na klupama u kruševačkim parkovima jer lokalna vlast i gradska uprava više od 10 godina nije u stanju da reši njihov problem sa stanom u Bosanskoj ulici.

– Na ulici smo već 41 dan, od kada smo izašle iz privatnog stana koji je bio poplavljen, a nismo imale ni para da plaćamo kiriju. Koristimo česmu u Porti, javni toalet iza zgrade Muzeja, a kada je loše vreme idemo u čekaonicu Hitne pomoći. Morala sam da prodam prsten kako bismo uzele sobu u hotelu „Dabi“ i okupale se. Noćas smo spavale ispred zgrade Pošte, jer se tu osećamo najsigurnije… – priča Radica Ivanović kako se dve nesrećne žene snalaze.

Pavlija i Radica su godinama živele u dve sobe u Bosanskoj ulici 11, na parceli koja je vlasništvo grada, ali su morale da se isele pre četiri godine jer se jedna od soba urušila, a Građevinska inspekcija objekat proglasila neuslovnim za stanovanje.

– U avgustu 2006. tadašnja predsednica Skupštine Branislava Brkić nas je obavestila da postoji mogućnost da opština Kruševac izdvoji sredstva za adaptaciju stana, dok nam je u decembru 2007. u Odseku za stambeno-komunalne delatnosti ponuđeno postavljanje kontejnera, što smo prihvatile. Ali, ni to nije realizovano – objašnjava Pavlija Beljić.

Tražeći rešenje za svoj problem Pavlija i Radica su kucale na mnoga vrata, pisale dopise svima za koje su pomislile da bi mogli da im pomognu. Zaštitnik građana Saša Janković je juna 2008. od gradske uprave zatražio da preduzme mere „u cilju otklanjanja opasnosti po život i zdravlje ljudi u Bosanskoj 11“.

Novembra 2012. Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji se obratio gradonačelniku Kruševca smatrajući da su Pavliji i Radici narušena osnovna prava na život.

Da Vas podsetimo:  Propali toaleti u osnovnim školama nisu prioritet za državu

One su slale dopise svim ministrima, kabinetima Ivice Dačića i Aleksandra Vučića, ali bez uspeha i sad žive od 19.000 dinara Pavlijine penzije. Radica je do 2006. radila u predstavništvu BIP-a, a od tada je nezaposlena. Obe su ozbiljno narušenog zdravlja, a spavanje na klupama u parku još više pogoršava njihovo stanje.

– Tražimo da konačno postave taj kontejner ili adaptiraju naš stari stan. Vodimo se na toj adresi, tamo nam je prebivalište. Komisija koju je formirao grad je razmatrala naš slučaj i izveštaj je predat načelniku gradske uprave, ali već danima ne možemo da dođemo do njega – jadaju se dve bespomoćne, očajne žene koje smo zatekli u holu gradske uprave.

ODGOVOR GRADSKE UPRAVE KRUŠEVCA

“Pavlija Beljić nije ni vlasnik ni zakupac stana jer sa njom grad Kruševac nikada nije zaključio ugovor o zakupu stana. Ona je, sa svojom ćerkom, privremeno koristila deo objekta u Bosanskoj 11 koji nikada nije predstavljao deo stambenog fonda grada Kruševca“, navodi se u odgovoru koji smo dobili iz Gradske uprave, uz objašnjenje da je Pavlija Beljić 2008. odbila smeštaj u kontejneru u Ulici Mihajla Jevtića.

Slaviša Milenković

Blic

1 KOMENTAR

 1. Ta slika oštećenih žena nije čudna u Srbiji, kad se uzme u obzir ogromam broj Srba ubijenih u Jasenovcu i zatim štećeni, pljačkani, ubijeni, umrlii… u o ćekivanju na pomoć od „beogradskog
  pašaluka, predsednika, srpskih junaka“.. Od kojih su znali i znaju da su Srbi uglavnom prevarljivi, grabežljivi, bojažljivi, međusobno izglrda najnesložni na Balkanu Sem ako treba da ubiju dete ili ženu. Zbog toga je opet krivnja viših nadležnih jer se od 1945-e do daljnjeg gaji, živi, donekle
  opstaje uglavnom na kriminalnoj osnovi…! To zloupotrebljavaju od najnižeg primitivca do najvišeg inelektualca od kojih se bogate na tuđoj šteti… uglavnom obični srpski državljanima pečalbarima
  koji neće ili nemaju novca da plate podmite! Takvi trebaju da u oružje investiraju, da umesto dece
  i žena ubiju ponekog višeg nadležna, političara, zločinca, predsednika… od koji su uzrokovali građanskog rata… nacionanih mržnja,da ispašta više generacija i nedužna naroda!!!
  U Švedskoj su bila moja dugogodišnja mušterija najmanje 15 raznih nacija od koji su mi milionske
  štete,patnje uzrokovali iz YU zavidni uglavnom moji pravoslavni i poneki nacista i janičar švesdki.
  O tome zatrpavaju od YU Ambasade,srpske instiucije, medije kao X kriminalnih srpske vlade,
  gde su se dočepali visokih fotelja kojih se drže ko pijan plota ## i ne mare šta je šteta i sramota!
  A kad je za prof. dr. pre… klient, pacient,smrtnik kao mrav— Onda takav ne vredi više ni sam!
  Takvi sigurno nebi prosperirali u državama odakle potiče evro. A u SRB ko s kandžama orao !
  Ovo nezaboraviti! I po mogućnosti više puta u medie objaviti… Pa će za većinu srpska naroda pozitivnije biti…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime