Srbija članica EU do 2020. godine

1
1141

taci-dacic-rukovanjeBEOGRAD – Premijer Srbije Ivica Dačić izrazio je danas uverenje da će Srbija do 2018. godine ispuniti sve uslove za prijem u Evropsku uniju, a da će do 2020. postati i punopravna članica.

Dačić je istakao da 21. januara kada zvanično počinju pristupni pregovora sa Evropskom unijom, Srbija ulazi u novu političku eru.

„To podrazumeva i start za opšte i sveobuhvatne reforme u Srbiji i angažovanje celog društva na uspostavljanju sistema vrednosti – izgradnji demokratskog društva, pravne države, vladavine prava, razvijanje ljudskih prava i sloboda u skladu sa evropskim standardima, jednakost pred zakonom i bespoštednu borbu protiv korupcije i kriminala“, rekao je Dačić na prijemu Vlade Srbije u čast šefova diplomatskih misija.

On je istakao da početak nove ere znači i uspostavljanje ekonomski efikasnog i socijalno pravednog društva.

Premijer je izrazio uverenje da Srbija može u roku koji je sebi postavila – do 2018. godine – da ispuni sve preduslove za prijem u EU, a da 2020. i postane punopravna članica Unije.

Srbija će, prema njegovim rečima, nastaviti da vodi politiku jačanja mira i stabilnosti u regionu, bilateralnih veza sa svim državama sveta i ostaće otvorena za strane investicije što će, kako je istakao, doprineti povećanju zaposlenosti.

Dačić je napomenuo da će pristupni pregovori sa EU početi za vreme mandata ove vlade.

„Sigurni smo da nam to niko nije poklonio, do ovoga smo došli uz ogromne napore i ogromnu želju za postizanjem kompromisa“, rekao je on.

Premijer je takođe izrazio zahvalnost svim članovima Vlade, Skupštine, državnih institucija, a posebno prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću zbog zajedničkog uspeha – promene slike o Srbiji u proteklih 18 meseci.

Prijemu su prisustvovali članovi Vlade među kojima prvi potpredsednik Vlade, zatim ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, kao i predstavnici diplomatskog kora u Beogradu, kulturnog i javnog života i medija.

Da Vas podsetimo:  Crkveni raskol u Makedoniji danas

Izvor: nspm

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime