Srbija kao najbolji student MMF-a

3
939

Poruka argentinskom narodu: ne slušajte savete MMF-a i „stručnjaka“ koje vam dovode iz srpske ili bilo koje druge kvislinške vlade i ne verujte svojoj vladi ako je pod kontrolom Zapada i koruptivna – borite se i protiv svoje vlade i protiv Zapada

Došao mi je prijatelj iz Argentine u posetu, između ostalog zato što želi da vidi, da ga citiram: „to čudo od srpske ekonomije, pričaju nam u Argentini da napredujete brže od svih ostalih“. Naime, preko medija u Argentini, tamošnjem narodu se plasira priča kako je aranžman sa MMF-om dobar izbor, a kao najbolji primer navodi se – Srbija, u kojoj teče „med i mleko“.

U argentinskim medijima se govori da je „Srbija najbolji student MMF-a“. Ko ne veruje, neka pogleda ovaj članak Serbia, „el mejor alumno del FMI“. U ovom članku guverner NBS Jorgovanka Tabaković objašnjava sve uspehe NBS i srpske vlade, zašto je saradnja sa MMF-om dobra, i još daje savet argentinskom narodu da veruje svojim vlastima (kao što srpski narod veruje svom predsedniku), a vlast u Argentini obnavlja aranžman sa MMF-om. Pored nje, savete argentinskom narodu daje i niko drugi nego profesor sa „uglednog“ Megatrend univerziteta. Nisu mogli da nađu bolje „autoritete“ i „stručnjake“. Žao mi je građana Argentine i šta sve moraju da trpe.

Srbiji toliko dobro ide dok je vodi ova vlada i ovaj predsednik pod patronatom MMF-a da pucaju potporni zidovi pored autoputeva. Istina je da je Srbija najgora u regionu po svim parametrima: BDP, izvoz, visina prosečne plate… u svemu smo gori i od Albanije.

Srbija ne može da bude jadnija od ovoga i nikada u istoriji nije bila ovoliko ponižena. To je još jedan dokaz da je Srbija okupirana država i da u tom smislu služi kao primer. Sad vam je jasno i kakvi su to „autoriteti“ i „stručnjaci“ koje nam dovode iz sveta, da nas uče kako da budemo „dobri đaci“. U Srbiju iz sveta, isto tako, dolaze neke jorgovanke i neki megatrendovci, a nama ih predstavljaju kao velike „eksperte“. Sve što mi treba da radimo da bismo živeli bolje jeste da slušamo njih. Sa druge strane, ko zna u kojoj se sve koloniji unutar Imperije, pored Argentine, plasiraju mišljenja „uglednih“ „stručnjaka“, poput Jorgovanke Tabaković i tog profesora sa Megatrenda. Tako se radi u Imperiji. Nije nemoguće da će u budućnosti neki Đelić, Vlahović, Dinkić, Pitić… da bude savetnik predsednika Argentine, kao što predsednik Srbije ima savetnike koje mu je poslala Imperija iz drugih okupiranih država.

Da Vas podsetimo:  Podržavamo proteste u Srbiji i zahtevamo odgovornost za zloupotrebu zakonskih ovlaštenja policije uz dopuštanje vlasti

Zapad (NATO, MMF, SB, Bilderberg…) želi, na isti način, da okupira Argentinu. Posle nekoliko godina pružanja otpora Imperiji (iza koje stoji vladajuća elita Zapada), što je Argentina radila zajedno sa Brazilom, Venecuelom i sa još nekoliko država Latinske Amerike, Zapad je primorao Argentinu da prihvati aranžman sa MMF-om i polako vraća tu državu pod svoju kontrolu. Zapad je vršio pritisak i na Boliviju i na Brazil, a u Venecueli je trenutno haos, dok je nekoliko država Latinske Amerike pod potpunom okupacijom Zapada već nekoliko decenija, tako da Argentina u ovom trenutku nema mnogo saveznika u Južnoj Americi, a nova vlast u Argentini, očigledno, ima bolju saradnju i bolje veze sa vladajućom elitom Zapada nego sa vladajućom elitom država BRIK saveza.

Poruka argentinskom narodu je: ne slušajte savete MMF-a i „stručnjaka“ koje vam dovode iz srpske ili bilo koje druge kvislinške vlade ili narodne banke i ne verujte svojoj vladi ako je pod kontrolom Zapada i koruptivna – borite se i protiv svoje vlade i protiv Zapada. Svako mora da se bori sam i za sebe. Rusija i Kina ne mogu da pomognu svima koji su pod udarom Imperije, u onoj meri u kojoj bi svi hteli (i Rusija i Kina se nalaze pod udarom Zapada i moraju da se brane i na svojim granicama). Manje države, poput Srbije i Argentine, moraju i međusobno da se pomažu, ali svako mora sam da vodi svoje bitke za svoje države, pa se možda u budućnosti svi negde sretnemo i stvorimo zajednički front.

Nikola Varagić
stanjestvari.com

3 KOMENTARA

 1. Istinu uvek moramo gledati u oči.

  Srbija je mala zemlja, sa „ekonomijom“ na staklenim nogama. U poslednjih 200 godina od kada postoji moderna država Srbija, vlastodršci nisu nikada mogli da „oragnizuju“ javne finansije bez stranih kredita i donacija. Uz to je uvek išao i veliki trgovinski i platni deficit.

  Budimo realni bez pomoći MMF-a Srbija bi se odavno našla u zoni bankrotstva i gubitka suvereniteta.

  Kada imaš kvazi elitu na čelu države dugi niz decenija, koja te „vodi“ u svetlu budućnost – onda ne treba bežati od realnosti, a to je činjenica da bez MMF-a Srbija ne može da funkcioniše na duže staze.

  Šta je rešenje?

  Menjajmo kvazi elitu za pravu elitu!

  • Ха ха, јесте, да није ММФ-а не би имали леба да једемо. Ето убише се радећи да би могли да помогну неспособнима да живе. Од доброте свог зеленашког срца, па то ти је. Ћуте, грбаче, одвајају од својег зноја и крви, само да би нахранили Србију. Чудо невиђено како смо преживели без њих све ове векове, али сад би без њих начисто пропали. Бар тако кажу они, и неки њихови. Јес да је чињеница да не постоји једна земља у свету која је просперирала под њиховим аранжманима, а има их гомила које су пропале, и цвиле у ланцима дужничког ропства. Али о томе ћемо другом приликом…

 2. Може ММФ сад Аргентинцима да прави малу децу, кад су пустили да им он, тј. Амери, скину Кристину Киршнер, која је покушала да води независну политику у интересу земље, и подметну њихову марионету Макрија (чије је главно достигнуће до сада, поред пада аргентинске валуте на трећину, било опраштање 300 милиона долара дуга свом оцу, једном од најбогатијих људи у Аргентини). И сад ММФ изјављује да се „слаже“ да Аргентини да до 50 милијарди долара зајам. Пази, „слажу се“ пошто су сплеткама, подметачинама и саботажама уклонили председницу која није играла по њиховом такту, управо да би могли да праве зеленашке профите на Аргентини, и баце је у дужничко ропство. Као увек, беспрекорни манири на површини. А испод ње муљ и блато, кроз које срећно пливају и наше ММФ-рибице. Ако треба, и до Аргентине…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime