Srbija sve kraća

6
2281

Velika Albanija u novom veku, uz pomoć Amerike i Vučićevog režima

rama i vucuc

Stogodišnji snovi albanskih ekstremista o stvaranju velike Albanije, kojom bi bile obuhvaćene teritorije Srbije, Crne Gore, Makedonije i Grčke, u ovom veku skoro da su postali realnost. Uz ogromnu pomoć Sjedinjenih Američkih država, ali i nekih ultra-islamskih pokreta na srednjem istoku, naoružane su, obučene i javno promovisane albanske separatističke vojske, lokalne milicije, i grupe agitatora za rad sa masama. Na vrhu političke pozornice u regionu, Amerika i njeni eksponenti u Evropskoj uniji, stavili su pred Srbiju nemogući zadatak: da prizna albansku državu na Kosovu, a sa njom i nezavisni status opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.

U te tri opštine, danas kao slobodni građani šetaju bivši teroristi OVK, koje je nedavno pozdravio i albanski premijer Rama. Kako je poklonicima ideje velike Albanije pomogao Vučićev režim? Ipak, ostaje nada da Velike Albanije neće biti, jer su svi dosadašnji projekti američke adminstracije, počev od Iraka, Libije, Egipta, Sirije, pa do Ukrajine – propali.

Dana 11. novembra 2014. godine, odmah iza takozvane administrativne granice između Srbije i lažne države Kosovo, na prelazu Končulj, albanski premijer Edi Rama, zahtevao je da džip marke „Volksvagen Tuareg“, u kome se vozio, inače službeno vozilo albanske policije, registarskih tablica AA 532 HM, braon boje, bude zaustavljeno.

Rama je izašao i srdačno pozdravio okupljene kosovske Albance koji su razapeli zastavu sa mapom Velike Albanije. Vozilo nije viđeno u Beogradu, prilikom Ramine posete, dan ranije, a izvori redakcije svedoče da je ono ušlo na teritoriju Srbije preko Kosova, na dan Raminog dolaska u Preševo.

Kako je, i sa čijim odobrenjem u Srbiju ušlo službeno vozilo albanske policije? Da li je uopšte dobilo bilo čije odobrenje? Jer, ako je poznato da Srbija više nema nikakvih mehanizama da sprovodi svoje zakone na Kosovu i Metohiji (a, dobrim delom i u opštinama juga Srbije gde žive Albanci), onda nije teško razumeti kako je „Volksvagen Tuareg“ albanske policije (star tri godine, prešao oko 60.000 kilometara), prošetao od Tirane do Preševa.

Bila je to demonstracija teritorijalnih pretenzija i promocija velikoalbanske države, u punom smislu te reči. Uostalom, Rama je ironično, u svom govoru Albancima u Preševu, doslovno kazao da nema Velike Albanije nego da će u velikoj Evropi svi Albanci živeti u jednoj državi.
Ova igra rečima, sprdnja sa celim svetom, direktno je pokrenuta pre više decenija, od strane albanskog lobija u američkom Kongresu, debelo plaćanog narko-dolarima, preko njujorške albanske mafije. Te činjenice su starije i od Rame i od Vučića.
Naime, velikoalbanska ideja vuče svoje korene još iz XIX veka. Podsticana je od Otomanske imperije koja se polako gasila, a kasnije od strane italijanskih i nemačkih fašista, a danas, od strane američkog imperijalizma i islamskog fašizma. Cilj je uvek bio isti: gurnuti što dalje pravoslavne Srbe i osujetiti ruski uticaj na Balkanu.

Rat između Srbije protiv velikoalbanskog nasilja traje više od jednog veka. Niko, nikada, nijedna srpska vlast u tom periodu, nije prihvatila diktat spolja, u pogledu velikoalbanskih fantazija.

Tek je, u ovom veku, dolaskom veleizdajničke družine na čelu sa Aleksandrom Vučićem, pronađen način da se Srbi do kraja ponize i prihvate ono što nijedna ranija generacija nije.

Vučić je potpisnik takozvanog Briselskog sporazuma, faktički akta o priznanju albanske države na Kosovu i Metohiji. On je i ključna ličnost odgovorna za indoktrinaciju Srba na Kosovu, kojima je čak i pretio ako ne pristanu da glasaju za albansku državu.

Kap je prelila čašu kad je 10. novembra ove godine, kasno popodne, javnost u Srbiji po prvi put čula, da je sumanuti srpski premijer, Aleksandar Vučić, potpisao međudržavni akt kojim se omogućava građanima Albanije da prelaze granicu Srbije sa ličnom kartom, i prihvatio da Srbija (kreditom EBRD!) krene u izgradnju auto-puta Priština-Niš.

Da Vas podsetimo:  Ministarka pravde nema na bezbednost dece

Tako je, bez obzira na lošu predstavu o „ponosnom premijeru“ koju je pokušao da izvede, Vučić širom otvorio vrata projektu takozvane Velike Albanije. Istina, to više nije „projekat“, nego činjenica sa kojom ce se svet uskoro suočiti.

Pozadina Ohridskog sporazuma

Posle američkog ulaska na Kosovo i Metohiju 1999. godine i stacioniranja njihovih vojnih snaga na tlu Srbije, Velika Albanija je i neformalno počela da postoji. Razlog zbog koga je ovaj mračni naum još uvek živ, svakako je i politika Sjedinjenih Američkih Država, koje godinama unazad pripremaju stvaranje velikoalbanskog koridora kojim bi prolazila arapska nafta i gas sa srednjeg istoka.

Velike i nepremostive smetnje ovoj bahatoj, imperijalnoj ideji, su Rusija i narastajući islamski fašizam. Rusija je pozicionirala svoju ulogu u Srbiji, posebno u jugoistočnoj Srbiji u regionu Niša, kako bi sprečila američko i velikoalbansko osvajanja ovog dela Srbije i Balkana. Islamski fašizam na srednjem istoku, danas je otvoreno u ratu sa SAD i preuzeo je veliki deo naftnih izvora u Iraku.

Ipak, i pored toga, jugoistok Evrope, posebno deo kroz Srbiju, uvek je bio i biće najkraći tranzitni put između zapadne Evrope i naftom i gasom bogatog područja srednje Azije. Velikoalbanski ideolozi više i ne kriju da im se žuri sa stvaranjem države „svih Albanaca“.

Tako je nedavno, direktor nekakvog albanskog „Instituta za regionalne prognoze“ i savetnika trojice albanskih premijera, istoričar Kočo Danaj, zagovornik i promoter pokreta „Prirodna Albanija“ (što je drugo ime za Veliku Albaniju), bio je toliko drzak da je uputio i cirkularno pismo premijerima balkanskih država u kojima živi albanskog stanovništvo, tražeći od njih da se odreknu dela teritorije, na ime stvaranje „prirodne“, odnosno, Velike Albanije!

Osim Srbije, među one zemlje koje su izložene brutalnoj velikoalbanskoj agresiji, finansiranoj i instruiranoj direktno od strane vlade SAD, nalaze se Makedonija, Crna Gora, ali i Grčka, na čijem severu živi, što legalno, što ilegalno, oko pola miliona Albanaca. Grčka država nikada nije uspela da ih popiše, ili na neki drugi način registruje, uprkos tome što je članica Evropske unije i što su joj svi najsavremeniji administrativni mehanizmi pri ruci.

Malo je poznato, ali, agenti CIA-e i vojnih obaveštajnih službi SAD, bili su inicijatori i kreatori potpisivanja takozvanog Ohridskog sporazuma, kojim je i započet proces političkog reformisanja Makedonije, kroz ustavne izmene i usvajanje niza novih zakona, koji su praktično omogućili da Albanci u Makedoniji dobiju svoju paralelnu državu.

Ohridski sporazum je bio planiran u Vašingtonu kao dokument, u mnogo čemu srodan Kumanovskom sporazumu. Razlika je jedino u tome što je Kumanovski sporazum „vojno-tehnički“ koji podrazumeva zvaničnu okupaciju dela Srbije, a Ohridski sporazum je bio način da se pravoslavni Makedonci uklone istočno od reke Vardar, bez rata.

I jedan i drugi sporazum imali su za cilj stvaranje Velike Albanije, kao svojevrsnog američkog koridora prema srednjem istoku. Američka ideja jadranskog autoputa, do Drača, preko Hrvatske i Crne Gore, takođe je deo ideje kontinentalne izolacije Srbije i pokušaj blokade svih luka na Jadranu za ruske energente.
Sve ovo, poremetio je ruski i evropski projekat „Južni tok“, kojim bi čitav krug zemalja, od Bugarske, Srbije, Mađarske, Slovenije, Austrije i Italije, bio energetski trajno zbrinut.

Crnogorski ogranak albanskih terorističkih frakcija sa Kosova, direktno lobiraju kroz crnogorski parlament za svoje interese. Tako je 2013. godine, predstavnik albanske zajednice u Crnoj Gori tražio više mesta u parlamentu za albanske partije, medu kojima ima i dve koje zagovaraju otimanje dela teritorije Crnoj Gori.

Da Vas podsetimo:  Stolar Siniša poklonio dve kuće, pa se prevario – opet traži poštenu porodicu

Amerika traži slabe tačke čak i u najmanjim zemljama poput Crne Gore. Američka podrška nezavisnosti Crne Gore i Kosova, imala je za isključivi cilj slabljenje Srbije. Ni to nije bilo dovoljno, pa su američke obaveštajne službe podigle na noge vode velikoalbanskog pokreta, koji sada javno izjavljuju da su SAD i Rusija dogovorili prekrajanje granica, i to tako što će se preševska dolina, Kosovo i deo Makedonije i Crne Gore, naći u okviru velike Albanije. Sa zvanične strane, to potvrđuju i američke vlasti koje velikoalbansku ideju „pakuju“ u dva integraciona procesa: pridruživanja čitavog regiona NATO paktu i Evropskoj uniji.

Uloga i zadatak Aleksandra Vučića, premijera Srbije, po svemu sudeći, psihički veoma nezdravog čoveka, ali za Amerikance vrlo korisnog, je da sprovede u delo dodatno prekrajanje Srbije, koje treba da obezbedi specijalni status Albancima, do konačne promene Ustava Srbije, kojim bi se priznalo Kosovo.

Američki predlog koji se još uvek ne iznosi dovoljno javno, nego samo nezvanično, podrazumeva da u slovu Ustava Srbije, nova država Kosovo dobije i svoj albanski „distrikt“ sa dvojnom administracijom (kosovsko-srpskom), sve do konačnog proglašenje Velike Albanije.

Osakaćena Srbija

U godini koja predstoji, prva na udaru velikoalbanske agresije bice Makedonija, gde postoje najmanje tri velike albanske paravojne formacije, dobro naoružane i spremne da preko noći preuzmu svu vlast zapadno od reke Vardar.

Glavni grad Skoplje, već je etnički podeljen, na albanski i makedonski deo, još gore nego Mostar posle rata na muslimanski i hrvatski. Nedavno je na zgradu Vlade Makedonije, grupa koja pripada makedonskom ogranku oružanih formacija Velike Albanije, pucano iz ručnog bacača. Granata „RGB-6″ hrvatske proizvodnje, zabila se u ovaj štićeni državni objekat. Počinioci nisu uhvaćeni.

Neposredno pre toga, formirana je i albanska garda koja sebe naziva zaštitnicom „Republike Iliride“, iza koje stoji izvesni Hamdi Ndrecaj, sa nadimkom Panter, koji se na društvenim mrežama javno predstavlja sa svojim saborcima iz OVK.

Ndrecaj je poreklom iz Nemačke, a trenutno živi u Uroševcu, na Kosovu, prima instrukcije od CIA-e BND i američke vojne bezbednosti. On je samo jedan od raznih „vođa“ obučavanih i Zapadnoj Evropi i Americi i dovedenih da u ime velikoalbanske ideje, otvaraju prostor američkoj imperiji.

Proglašenje tzv. „Republike Iliride“ izvršeno je usred Skoplja, na platou ispred spomenika Skenderbegu, krajem septembra ove godine, gde je akt o osnivanju pročitao samozvani predsednik, bivši poslanik makedonskog parlamenta i lider prve albanske stranke u samostalnoj Makedoniji (PDP) – Nevzat Halili. Garda samoproglašene „Republike Iliride“, pred ocima makedonskih vlasti, već mesecima patrolira svim makedonskim mestima u kojima žive Albanci.

Objavlili su i proglas u kome kažu da će štab njihove garde imati policijsko obezbeđenje u gradovima koji pripadaju „Republici Iliridi“, te da su njihovi ciljevi potpuno jasni: „Saglasno interesima Republike Iliride dejstvovaćemo sve dok naša platforma ne ude u Ženevsku konvenciju“, navodi se u saopštenju i dodaje da je „Republika Ilirida realnost koju niko nema pravo da sabotira“.

Nije slučajno, nego sasvim namerno, i sa instrukcijama iz Vašingtona: samoproglašeni „predsednik“ nove države je rekao da je odluka o proglašenju Iliride doneta na osnovu Ustava SAD, u kome piše da svaki čovek ima pravo na samoopredeljenje!

Dodao je još i to, da zahtev da Makedonija funkcioniše kao država sa dve republike i počiva na „primeru bivše federacije između Srbije i Crne Gore“. Halili je otišao toliko daleko da je pozvao i makedonskog premijera Makedonije, Nikolu Gruevskog, da „naredi parlamentu da započne postupak za federalizaciju Makedonije“!
Na jugu Srbije, takozvana Oslobodilacka Vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca ( OVPMB), nastala je još devedesetih godina, kao albanska teroristička paravojna formacija, koja se bori za otcepljenje doline Preševa od Srbije, a za pripajanje Kosovu odnosno, budućoj velikoj Albaniji.

Da Vas podsetimo:  Kako EPS džepari građane Srbije: 56 odsto računa razne takse

Njeni pripadnici su se prvi put pojavili u javnosti januara 2000. godine, na sahrani brace Šaćiri, koji su, u uniformama OVK, napali srpsku policiju i pobijeni u unakrsnoj vatri u selu Dobrosin. OVPMB je u svom borbenom poretku imala 1.000-2.000 dobro naoružanih boraca.

I mada država Srbija (kao i njena prethodnica SRJ) zvanično tretira OVPMB kao terorističku organizaciju, većina njenih pripadnika živi i radi u Preševu, Bujanovcu, Medveđi (neki od njih i na Kosovu i u Makedoniji).
Veliki broj lokalnih komandanata i boraca OVPMB koji se prethodno borio u redovima OVK, danas živi mirno u Srbiji. Bilo je slučajeva da neki od njih dobiju i kredit od države Srbije za pokretanje ličnog biznisa, ali to u beogradskim medijima, pod budnom kontrolom režima, nikada nije ozbiljno istraženo.

„Oslobodilačka Vojska za Preševo, Medveđu i Bujanovac“, postojala je od 26. januara 2000. godine do juna 2001. godine. Navodni cilj OVPMB je bio da se navedene opštine otcepe od Srbije, i pridruže Kosovu i Metohiji, kako bi se u slučaju nezavisnosti Kosova nova država proširila na delove gde još ima Albanaca.
U početku OVPMB nije otvoreno zalazila u sukobe sa nekadašnjom Vojskom Jugoslavije, ali, njeno prvo veće angažovanje desilo se tokom bitke kod Bujanovca, u leto i jesen 2000. godine.
Aktivnost OVPMB je bila usko povezana sa borbom tzv. Oslobodilačke nacionalne armije u Makedoniji tako da su i najveća ratna dejstva na jugu Srbije izvršena upravo početkom rata u Makedoniji februara i marta 2001. godine.

Tako stvorena veza, između albanskih paravojski na jugu Srbije i u Makedoniji, nije prekinuta ni do današnjeg dana. Srpske bezbednosne strukture su pratile i „konstatovale“ tu činjenicu, ali, zbog zvanične politike koja je, slobodno govoreći, kapitulantska, kriminalna i izdajnička, nikakvih akcija u cilju sprečavanja protoka informacija, oružja i novca nije bilo.

Od kako je posle završetka rata 1999. godine, pod američkim vojnim pritiskom stvorena takozvana „kopnena zona bezbednosti“, zapravo, sigurnosna zona dužine oko pet kilometara, između Kosova i Metohije i centralne Srbije, bivši terorističke organizacije OVK su formirali baze u razoružanoj zoni i srpska policija je morala da prestane patrolirati oblast pod pretnjom smrti.

Napadi su sprovođeni i protiv onih albanskih političara koji su se suprotstavljali OVK. Potpredsednik ogranka Socijalističke partije Srbije u Bujanovcu, Albanac Zemail Mustafi je ubijen od strane OVPMB. Bilo je i masovnih ubistava civila, a jedan od najkrvavijih napada je bila eksplozija bombe u autobusu u selu Livadice kod Podujeva, gde je poginulo dvanaestoro Srba. OVPMB je imala i svoj logor za zarobljenike na teritoriji Kosova, u selu Donja Breznica.

Zanimljivo je da je komandant OVPMB, izvesni Šefket Musliju, inače, auto-mehaničar iz sela Končulj, još 17. januara 2001. godine potpisao saopštenje u kojem je tvrdio da je takozvano istočno Kosovo (jug Srbije) konačno slobodno, ali da je i dalje neophodna pomoć i podrška patriota iz dijaspore i braće sa Kosova.
Skoro istu rečenicu je ponovio 11. novembra 2014. godine, albanski premijer Edi Rama, na kraju svog jednosatnog govora u sali Skupštine Opštine Preševo, samo što je još dodao i da će pomoći Evropska unija u svemu tome.

Vladi Aleksandra Vučića, koja je faktički priznala albansko Kosovo, sada ne sme ni na teritoriji osakaćene Srbije da deluju. U Velikom Trnovcu ne smeju da naplate ni struju, a ne smeju ni da je isključe. Pretnje oružanom pobunom su svakodnevne, samo to javnost u Srbiji ne može da zna, jer živi u medijskom mraku.

major Goran Mitrović

Tabloid

6 KOMENTARA

 1. ОДГОВОР НА непријатељ усраних века албанских – на крају је склизнуо писање.
  Мајор државне безбедности Србије, Горан.Митровиц
  Хамдија пише Ндрецај-Пантхер
  Jac ХАМДИ Ндрецај, бивши припадник паравојне „Легију Блацк“ у Хрватској и члан све ратове против Србије и непријатеља мога народа, ја и даље посвећена смрти за уједињење Албанаца у једну државу!
  Натион почасти!
  Горан Митровић,
  Пратио сам пажљиво све ваше писање да сте додали у медијима, а привукле су новије наслове „Србија се смањује“. Знам писање „Велике Албаније омогућено је САД и неких европских земаља.“ У тим текстовима сам водио своје име као перјаница свега тога, да сте везене.
  Написао сам неколико редова. Господин Мајор Митровић, пре него што одговорите, говорећи им да сте написали у српским медијима, ја вам представити питање; – Ако Албанци желе „велика Албанија“ Албанија који смањен нешто у овом случају? Ако Србија се смањује, по вама, онда, да се вратимо у време, да пронађе и граничне линије и да се реши овај проблем, али верујте ми да ако се, тамо с`до границу у Илирије, јер није имала до седмог века када ти јури Балканско полуострво.
  Ја нисам историчар, али иностране студије, словенски корени налазе твој у данашњем Ирану, чак рећи да сте касније одлучити у Карпатима. Сте позвани у ортходокси, али заборавити да оно што сте нашли овде у нашој средини. Ти српска држава, бугарски и грчки данас да развијају на штету Албанаца, уз помоћ Русије и њеног савеза са француском и енглеском језику, захваљујући Монголоидан политика, чак и овај дан усмерава Европа и ипак покушати да сакрије чињенице и истине асхтукујтурин посебно историјских на Балкану, која је заправо била Илирија из једног угла до другог угла.
  Господин Мајор Митровић, значи да пут, Албанија с`есхте ни велики ни мали, али је фрагментиран и подијељен захваљујући вама, па питамо свој део, барем тамо говори енглески, не целину, да изаберемо, да крпе ти са Грцима и Бугарима да се врати тамо са дођеш у угловима Карпатима, Ирану и другим Есмер. Ви сте свесни колико се протежу границе у 1913. или 1945. године, али су Бугари Македоније врло добро како је Тито своје измислио македонску нацију током Другог светског рата зна, као измислио Грчка 1832 само да се сакрије историјску истину Илирија, данас на Балкану. Мировић зт.Мајор Зато не брините да не смањују границе Србије, али траже наше предака. Албанци ће се придружити данас или сутра, или с`десхет те волео. Због тога уклонити из ума да је Косово света српска земља, или „Света земја“ као што кажеш. Овде сте пронашли и ми ћемо остати овде док постоји живот на земљи. Можемо да живе као комшије са вама, као део Србије, али никад крвав. ….
  Цитат: „Господине мајоре, Ви сте рекли у својим списима које сам добио инструкције из ЦИА и ја обучени у БНД; Ако је одговор истинит, један од ових ставова ..Seen by GETO SRBIJA at 10:19.PD.Major Hamdi Ndrecaj Panteri.

 2. Sto se tice gospodin Hamdi Ndrecaj,ima pravo,i to sa argumentima.
  Ove reci sto ste napomenili su igre deci,kao na primer.Zuto,sto e tako dalje.I na srpskom jeziku ima reci turskom poreklom,na primer;Hajdemo,kako bre,zasto bre? I td. Imao sam priliku da vozim jednog srbina sa mom taksija,na relaciju Suhareka Musetiste.Godine nisma sigurna,ali mislim bilo je u pocetkom ratu.I za vreme voznje ovaj srbin mi rece;Sto trazhu ovi pobunjenici sto protestuju pritiv nase drzave?Ja mu kazem;Pa trazu dobar zivot kao vi srbi.Jebi ga,mi smo vas skolovali,vi ste bili ko stoke!Vi ste spavali po slamu,niste znali sto je zivot.Pa mozda jeste tako gospodine,ali vreme se menja i misljenje takodje,i prema vasu misljenje mi trebamo jos da vama budemo slluga?Pa ko meni je skolovao?Ti,ili koji srbin?Jebi ga,srbija je kolepka srce srbije,vidi nase manastire,i crkve,kakve lepote imaju?Pa dobro ja mu kazem;Milim vas,da li ima vise manastire i crkve na kosovi,ili djamije,ili da mi kazes ;da li ima na kosovi vise groble srpske ,ili albanske?Pa jebi ga,ima vise djamije i groblje albanske.Ja mu kazem,dobro gospodine,ako ima na kosovi vise groblje e Djamije,kome pripada kosovo?Pa jebi ga opet mi rece,ako vama albancima pripada Kosovo,borite junacinsko,mi srbi ne mozemo da vama dajemo kosova na gotovinu.Nismo mi krivi sto ste pod robstvom,ujedinjenje nacile naredjuju robstvo,a ne mi srbi.Mi srbi izvrsavamo naredhjenje ujdeinjenje nacije,a vivasi albanci izvrsavaju srpske naredjenje,i rade protiv svoga narodu.Nismo mi srbi krivi sti ste izdajnici.I ova prica na kraju stigli smo i selu Musetistu,i ja se vracam na maju mestu taksista,i evo dolazi moj drugar Avdi Ibrahimi iz selo Musetiste.I meni pita gde si vozio?Za Musetistu mu kazem,i me recem da sam vozio jednog srbina i me provocirao ovakve reci.Odma mi kaze;Bogami bio je Arkan,one zna ovaka da provcira albance.A nikada u mom zivotu nisam mu cuo ovakvog imena,i ja stvarno mislio sam da sa vozio Arkana.I posle rata,ovaj moj drugar,pise po novinama da stvarno sam vozio Arkana i setao se njega do tacke OVK,i da OVK,nisu reagovao na meni i Arkana.I dajle pise ,njen drugar sa Hanovera Resat Badalaj,da ja sa Arkanom smo ubijali albance,i da smo silovali albanke.Zna Ceca sa skim Arkan je zruzio?Zna Adelina Ismaijli?Zna Taqi Hasim,i drugi njeni bosovi.Zna i gispodin Zoran Stijovic,on ima sve zabeleske za svakog udbasa.Ali siguran sam da zna i za Resat Badallaj i za Avdi Ibrahmimaj,ali on se plasi ovim pizdarcima. Avdi Ibrahimija,je radio u vojnomseku u suvojreci od godine 1984 do godine 1987.A ja stvarno se cudim; kako srbi su njega verovali ovoj posao,kada ovaj je bio zatvoreik kao nacionalist?I to godine 1981 na vojsku?Ovo znaci da je ovaj Avdija bio srpski spiun,a ne ja.A za zeta Resat Badallaj ,izjavio na Haskom Tribunali,Zoran Stijovic,da svi zarobljenici su spusteni na slobodu,da pretu Adem Jasarija,i da Meha Uka ima psedonim na arnu kalamegdanu pseodonim kao „Marovac“,i u Mitrovicu su podigli kao herojski albanac.Na kraju,svaki srbin zna svoju poreklom.Od kuda su dosli,i na kojem zemlju storili drzavu srpsku.Ratovi nikada nece zaustavljati,neki narodi bice robijasi,a neki gospodari nad drugima narodima.Rratovi su prirodni zakoni.Sve na svoje vreme.Svaki narod u balkani pise svoje historiju kako im pripada,niko ne pise istinu,svi balkanci kazu sa su poreklom iliri.Istina je skrivena na vatikanu,ali ne kazu ovu istinu radi svoje interese.Vi srbi ako nastavite i dalje da trazite vise i vise,ostacete bez nista,samo na pasaluksi beograd,mozda i bez toga.Naj pametnije bi bilo svako na svoju.Tudja na kraju te ubija.Srpski narod je cist,kao i albanski narod,ali rukovodstvo sa izdajnicima albansko poreklo radu kako im naredjuje Iluminat.Kao sto je bilo „Crna Ruka“,placeni od strane ove organizacije.Ovi stvaraju kao nacionalisti,ali briga mnogo za svoga narodu,cil im je kako do dodju na vlast,i da rukovode narod svoga.Strah i dalje bice,ako nastavlaju da zive ove govede.
  http://www.revija92.rs/code/navigate.php?Id=599&editionId=6&articleId=32

 3. Draaaagi Urednice

  Ovo je casopis na SRPSKOM JEZIKU ZAR NE ? ZASTO si dozvolio pisanie na stranom jeziku koji ovde retko retko ko moze razumeti. Ovo ti je OGROMAN MINUS.

  Objavi ovo i gledaj i druge reakcije. Nije u redu.

  • Poštovani gospodine,
   Apsolutno ste u pravu. Došlo je do male tehničke greške, pa je objavljen samo tekst gospodina Ndrecaja bez uvodnih napomena u kojim se objašnjava zašto smo to uradili. Ispravili smo to sada, i nadamo se Vašem razumevanju, kao i razumevanju drugih čitalaca Korena.

   U svakom slučaju, hvala Vam što ste nam skrenuli pažnju na taj, za većinu čitalaca, nerazumljivi komentar.

   Redakcija

 4. Ispod je pismo koje nam je poslao Hamdi Ndrecaj na albanskom jeziku. Odlučili smo da ga objavimo u originalnoj formi (na albanskom jeziku). Ndrecaj ne zna srpski i čita srpske tekstove uz pomoć Google-a (mašinski prevod). Oni koji znaju engleski jezik mogu uz pomoć onlajn prevodica jasno da razumeju o čemu Ndrecaj piše.

  Naime, Ndrecaj tvrdi da su Albanci autohtoni na području Balkana. To je ona teorija koju oni uporno proturaju, da su Albanci, zapravo, nekakvi potomci Ilira, Daorsa, Dardana i ostalih plemena Ilira (pa i Tračana) poznatih iz antičkog doba.

  Pošto je besmisleno da se sa Albancima natežemo oko takve falš teorije, trebalo bi da nam Ndrecaj odgovori samo na nekoliko pitanje. A to pitanja glase:

  Ako su Albanci starosedelački indoevropski narod, kako je moguće da se na Albanskom mater kaže nënë (srp. nana), a sestra je u albanskom jeziku motër!! Takva zabuna, jednostavno, među Indoevropljanima nije moguća. To jeste ne postoji indoevropski narod od zapadnih granica Evrope do Persije i Indije gde je moglo doći do takve zabune. Odnosno, nema indoevropskog jezika u kome se za sestru koristi imenica mater (majka); sestra nigde, osim u albanskom, ne može biti mater!!

  Isto tako, sasvim je dobro znano da je albanski kompiliran jezik, sastavljen od pozajmica iz latinskog (italijanskog), grčkog i srpskog. Kad se reči tako masovno pozajmljuju (a o tome zašto je albanski jezik tako “nasilno” nastao, više drugom prilikom), tada se mora desiti da se stvori zabuna, pa italijansko verde ‘zeleno” kod Albanaca postaje žuto (verdhë), a italijansko ‘žuto’ (giallo. lat. gilvus) postaje u albanskom ‘zeleno’ (gjelbër).

  I još da dodamo da albansko dvadeset dolazi tako što se množi 1×10! Apsurdno, zar ne? Dvadeset se na albanskom kaže njëzet (një ‘jedan’ + zet (deset): Da je to tako, videćemo ako uporedimo albansku reč za brojku ‘sto’ (njëqind një ‘jedan” + qind ‘sto’, odnosno jedna stotina ili 1×100). Ovo za početak gospodine Ndrecaj, a ukoliko ste raspoloženi, precizno ćemo vam pokazati da Albanci ne samo da nisu starosedeoci na Balkanu, nego da uopšte nisu indoevropski narod.

  Redakcija
  ____________________________________________________

  U nastavku je Ndrecajevo pismo:

  Kunder Pergjigjeje Majorit te sigurimit shteteror serb Goran.Mitrovic

  Zotri Goran Mitrovic; kam ndjek me kujdes te gjitha shkrimet tuaja qe keni hedh neper media ndersa me kane terhequr me shume titujt e fundit „Serbia po zvoglohet „ di dhe shkrimin „Shqiperia e madhe po mundesohet nga SHBA dhe disa shtete europiane. Ne keto shkrime hasa emrin tim si protagonist te gjithe kesaj qe ti ke qendisur po te shkruaj disa rrjeshta.

  Zt. major Mitrovic para se t`ju pergjigjem atyre qe ju keni shkruajtur neper mediat serbe, dua t`ju bej nje pyetje;

  – Ne qofte se shqiptaret kerkojne „Shqiperi te madhe„ kush e paska zvogeluar Shqiperine ne kete rast? Nese Serbia po zvoglohet sipas jush atehere le te kthehemi prapa ne kohe qe te gjejme vijat e kufirit dhe ta zgjedhim kete problem, po besome se po u kthyem prapa, kufi ne Iliri s`do kete, ashtu sic nuk ka pase deri ne shekullin e 7 ku ju i mesyet gadishullit Ballkanik. Une nuk jam historian po studimet e huaja rrenjet tuaja sllave i gjejne ne Iranin e sotem, bile thone qe vone jeni vendose ne Karpate. Ju thirreni ne orthodoksi, po harroni se edhe ate ketu e gjetet ne mesin tone. Ju shtetin serb, bullgar dhe ate grek te sotshem e krijuat ne kurrizin e shqiptareve, me ndihmen e Rusise dhe aleancave te saj me franceze e angleze, fal politikes mongoloide qe edhe sot e kesaj dite e dirigjon Europen ju akoma mundoheni ti fshehni faktet dhe te vertetat hisotorike ne te ashtuqujturin Ballkan, qe ne te vertet ka qene Iliri nga njeri cep ne tjetrin cep.

  zt. Major Mitrovic po ta them shkurt e shqip, Shqiperia s`eshte as e madhe as e vogel, po eshte e coptuar dhe e ndarre fal jush, prandaj ne kerkojme pjesen tone te pakten deri aty ku flitet shqip, jo te gjithen, se e gjitha i bie, te merrni leckat ju bashke me bullgaret e greket dhe te ktheheni atje nga keni ardhe, ne cepat e Karpateve, Iran e te esmeret e tjere.

  Ju jeni ne dijeni se si i vute kufirin 1913 apo 1945, po edhe bullgaret e Maqedonise e dine shume mire se si Titoja juaj e shpiku kombin maqedon gjate luftes se dyte boterore ashtu sic shpiken Greqine 1832 vetem e vetem te fshehin te vertetat historike te Ilirise, Ballkanit te sotshem. Prandaj zt.Major Mirovic mos u brengosni se ne nuk zvoglojme kufijte e Serbise, kerkojme tokat e te pareve tane . Shqiptaret do bashkohen sot apo neser, deshet apo s`deshet ju. Prandaj heqeni nga mendja qe Kosova qenka toke e shenjte serbe, apo „sveta zemja„ sic i thoni ju. Ketu na keni gjete dhe keto to mbesim derisa te kete jete ne toke. Ne mund te jetojme si fqinje me ju po si pjese e Serbise gjakatare asnjehere.

  ….citat„ zt Major, ju ne shkrimet tuaj keni thene qe une kam marre instrukcione nga CIA de jam trajnuar ne BND; po te pergjigjem, po e vertete njera nga keto qendron

  Gjeneral Hamdi Ndrecaj -Panteri G.R.I
  .

  • Ndrecaj tvrdi da su Albanci autohtoni na području Balkana. To je ona teorija koju oni uporno proturaju, da su Albanci, zapravo, nekakvi potomci Ilira, Daorsa, Dardana i ostalih plemena Ilira (pa i Tračana) poznatih iz antičkog doba.

   Pošto je besmisleno da se sa Albancima natežemo oko takve falš teorije, trebalo bi da nam Ndrecaj odgovori samo na nekoliko pitanje. A to pitanja glase:

   Ako su Albanci starosedelački indoevropski narod, kako je moguće da se na Albanskom mater kaže nënë (srp. nana), a sestra je u albanskom jeziku motër!!. Takva zabuna, jednostavno, među Indoevropljanima nije moguća. To jeste ne postoji indoevropski narod od zapadnih granica Evrope do Persije i Indije gde je moglo doći do takve zabune. Odnosno, nema indoevropskog jezika u kome se za sestru koristi imenica mater (majka); sestra nigde, osim u albanskom, ne može biti mater!!

   Isto tako, sasvim je dobro znano da je albanski kompiliran jezik, sastavljen od pozajmica iz latinskog (italijanskog), grčkog i srpskog. Kad se reči tako masovno pozajmljuju (a o tome zašto je albanski jezik tako “nasilno” nastao, više drugom prilikom), tada se mora desiti da se stvori zabuna, pa italijansko verde ‘zeleno” kod Albanaca postaje žuto (verdhë), a italijansko ‘žuto’ (giallo. lat. gilvus) postaje u albanskom ‘zeleno’ (gjelbër).

   I još da dodamo da albansko dvadeset dolazi tako što se množi 1×10! Apsurdno, zar ne? Dvadeset se na albanskom kaže njëzet (një ‘jedan’ + zet (deset): Da je to tako, videćemo ako uporedimo albansku reč za brojku ‘sto’ (njëqind një ‘jedan” + qind ‘sto’, odnosno jedna stotina ili 1×100). Ovo za početak gospodine Ndrecaj, a ukoliko ste raspoloženi, precizno ćemo vam pokazati da Albanci ne samo da nisu starosedeoci na Balkanu, nego da uopšte nisu indoevropski narod.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime