Strogi nameštenik i savijena Srbija

0
1345

tisina-tamo-vucic-e1400743597625Okupaciona glasila javljaju da je her Vučić samo delom zadovoljan izveštajem EUropske komisije. Kako sam kaže, on bi bio još oštriji od gospodina Devenporta, pa se ispravio i reče „pardon Evropske komisije”. Navikao čovek da Devemport bude oštar prema njemu i da mora da mu podnosi izveštaj pa je i javno pobrkao euROPSKOG ambasadora i euROPSKU komisiju. Svoju oštrinu je demonstrirao i na sednici vlade kojom je rukovodio, ko? Naravno Devenport, mada nam to nije još javljeno. Na toj sednici se Vučić iživljavao nad svojim kompetentnim ministrima, sve samim moralnim gromadama.

On je Devenportu uvek mogao da „kaže moje mišljenje koje se retko razlikovalo od njegovog.” Kako to hrabro zvuči! Kao onomad kada je svom drugom bosu iz namesničke uprave, američkom ambasadoru Kirbiju, poručio da Srbija priznaje integritet Ukrajine sa sve Krimom, pa neka on vidi! A Kosovo i Metohiju nećemo da pominjemo, sasuo mu je privatno u brk! On ponosno ističe da je Džozef Bajden — onaj što je Srbe poredio sa svinjama i tražio bombardovanje — doprineo stabilizaciji Balkana.

Svakako, kao postavljen od strane okupacionih vlasti za glavnog kandidata na izborima i potom pobednik istih, on je morao da javno podnosi izveštaj i ministru Kurcu, stručnom i čak iskusnijem pojedincu od sebe. Naime ni Kurc nema radno iskustvo, ili ako ga ima možda je to 15 dana kao naš premijer, ali za razliku od Vučića nema ni fakultet a ipak je ministar! Kakva li je to stručnost i posvećenost!

Elem, Vučić je Kurcu, ministru spoljnih poslova Austrije, rekao da se ne stidi svog gosta (misleći na Putina). Mukica, nije smeo da kaže da se gadi Putina ali je onda barem mogao da ga se ne stidi. Ali zato je naglasio (!) da će Putin čuti da je Srbija na euROPSKOM putu!

Da Vas podsetimo:  Ista meta, isto odstojanje - Beograd na vodi, Zrenjanin bez vode

Hrabar je Vučić, strog prema sebi potčinjenima i narodu kojem mora promeniti svest, ali zato ponizan prema čaušima iz Unije i prekoatlantske hidre. Ako takvog beskičmenjaka trpimo onda ne treba da se čudimo što će nam biti sve gore.

Kako nam je i kako će biti?

Kosovo i Metohija i Ustav će i formalno otići u prošlost, barem što se vlasti tiče, reče nam harizmatični i nadasve radno iskusni Marko Đurić, direktor kancelarije za predaju Kosova i Metohije. Brisaće se naziv Kosova i Metohije, brisaće se odredba prema kojoj je brak zajednica muškarca i žene. Promenu ustava je najavljivao još u martu ministar nepravde Selaković, kreatura od šefa poslaničke grupe nazadnjaka u skupštini ali isto tzraže i demonokrate. Svi se slažu da moramo da se usklađujemo sa EU, a kako se Unija bude menjala tako će i naš Ustav koji se i inače poštuje u Srbiji baš kao i ustav Solomonskih ostrva.

Para biti neće, ni za poplavljene. Javnih izvršitelja, to jest otimača ima i biće ih još više. Javnih beležnika, koji treba da lupe reket na niz dosad jeftinijih usluga javne službe, ima i biće ih još više. Vojske nema i treba da je bude još manje. Stvar remete prokleti Rusi koji nam poslaše akumulatore da bi preostali srpski avioni mogli da uzlete. Što se veterana tiče, njih baš kao i vojske ne zarezuje EU, samim tim ni njihov kvisling.

Kritičke reči u medijima gotovo da nema a ono što ih i ima biće toliko koliko kažu Vašington i radio London.

EUropske integracije bez granica se nastavljaju, što se vlasti tiče sve do poslednjeg Srbina — strogo ali pravedno. To nam svedoče pohvale, posebno za ekonomske reforme!

Da Vas podsetimo:  U RADIONICI PORODICE SPASIĆ NASTAJE UMETNOST: Ove ikone i panagije krase srpske svetinje!

Pošto para nema, neće ih biti ni za nauku. Sada odvajamo čak 0,2 odsto budžeta na te naučnike! Sramota, kao da su nekome potrebni razvoj i unapređenje znanja, gde je tu samopregor. EU nam je poručila da se projekti u nauci seku, baš kao i plate i penzije. Dakle, i to nam ne treba.

Malo se rađamo, poručio je neradni ministar radni. Zato se ukidaju povlastice za porodice sa decom. Sporo odumiru Srbi, samo 400 hiljada za devet godina, treba to ubrzati!

Srbija je dobila izveštaj i poruku da u narednoj petoletki neće ući u odumiruću Uniju. Zato će još odlučnije i brže da pohrli sa slepim vođom u provaliju.

Savijaćemo kičmu sve do pucanja ili savladavanja svih tehnika joge, (tako ćemo moći da živimo divno kao Indusi).

Parada će biti ali ne vojnih nego paradersko-gejstapovskih. I tako redom.

Vođa je strog i pravičan. Pa on je dva puta po dvanaest sati čitao izveštaj EUropske komisije. Nema on vremena da se bavi Beogradom, da sluša tamo neku opoziciju i bilo koji problem ojađenog naroda, osim za potrebe dnevnika. Ali, 24 sata za čitanje izveštaja i učenje njega napamet ima. Nezadovoljan je samo, što nema u medijima kritike drugih, šta ćeš ne razvlaće se i medijski linčuju dovoljno ostali, mora to još više i bolje.

Pravedan je. Kaže da oprašta žandarmima ali će ih Đura onda otpustiti. Njega ne zanima šta se dešava u Beogradu na dan kada sedam hiljada oklopljenih pripadnika policije i žandarmerije blokira centar prestonice kako bi njen obraz mogao da se osramoti. Ali on razume teškoću i bol reformi jer će i njegovi roditelji sa velikim penzijama dobiti smanjenje. A kako će onda živeti? Muka je to pregolema.

Da Vas podsetimo:  Koje su poruke koje nam daje rebalans budžeta?

Ministar rada bez radnog staža, koji je pomogao Srbima na Kosovu i Metohiji da se oslobode Srbije sada pomaže radnicima da se oslobode rada i nastaviće tako. Nastaviće oni tako sve dok se nešto ne desi, neki grom na svetog Savu kad mu vreme nije, trećepozivci Trifunovića i Ivkovića ili ko već?

Slobodan Janković

srpskikulturniklub

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime