Stvorenje

0
1811

„Ana Brnabić je dobro stvorenje, dobar čovek. Ona zna kako teško stvari u upravi funkcionišu. Ana Brnabić je sposobna i vredna žena“, rekao nam je pre neki dan predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je njegova želja bila da ona bude premijer još kad joj je poklonio knjigu Milana Stojadinovića.

ana-brnabic-i-vucic-620x323
Ana Brnabić i Aleksandar Vučić

Ako uzmemo u obzir da je Ana knjigu na poklon dobila tek pre koju sedmicu, moramo se složiti da je Vučićeva želja vrlo brzo ostvarena. Dobiješ knjigu i već si u trci za premijera. Nije trebalo puno razmišljati. A to da li je ona „stvorenje“ ili „čovek“, to je već vrlo diskutabilno. Mada, i ovo „stvorenje“ slatko zvuči. Valjda se to sada tako zove.

Vučić ovim želi da nam poruči da je birao premijera po ugledu na sebe. On zapravo ne govori o Ani Brnabić, već opisuje sam sebe. Dobar, vredan, sposoban. Brže, jače, bolje. Stvor. Kreatura.

U intervjuu za RTS (koji je posle inauguracije naprasno zavoleo), Vučić je rekao da ga je pri predlaganju Ane Brnabić na mesto predsednika vlade najviše plašio stav SNS-a. Na sednici Predsedništva stranke, „šestoro je odmah podržalo predlog, a troje je bilo protiv“, kaže Vučić:

„Razumeo sam njihovu bojazan, za moj rejting i za rejting stranke, kako će konzervativna Srbija to da prihvati. Već sam rekao Palmi da se ne slažem s njegovim izajavama. Dragan Marković Palma je bio veoma korektan u odnosu prema Vladi. Nadam se da će svoj stav da promeni, pozivam ga i večeras, molim ga da svoj stav promeni. To je važno za našu zemlju“, kaže on.

Velika stvar. Vučić nekoga moli, to se ne viđa svaki dan. Kad bi Palma ostao Palma, gde bi nam kraj bio.

Da Vas podsetimo:  GDE ZNA DETE, ŠTA JE SLUŽBENO LICE…

Aleksandar Vučić je izjavio i da kandidatkinja za premijera Ana Brnabić nikada nije bila ničija marioneta, ali da neće moći da donosi odluke bez političkih stranaka. Tačnije, Njegovog Veličanstva. Znali smo to i sami, ništa novo.

„Brnabić nikada nije bila ničija marioneta, ima svoj mozak… Ona svoje ljude bira za svoj kabinet“, rekao je Vučić. I onda je mrmot zamotao čokoladu. Dakle, ako je nekome poverena funkcija premijera i ako taj neko zaista ima svoj mozak i isti, iole, ume da koristi, valjda ume i odluke da donosi. Ali, međutim.

Kao svoj veliki neuspeh tokom mandata na mestu predsednika vlade, Vučić je kazao da osim što nije završen klinički centar u Nišu, kao svoj neuspeh vidi to što nije odbranio gradonačelnika Beograda.

„Ja sam poklekao i to sebi ne mogu da oprostim, smatram ga ubedljivo najboljim gradonačelnikom u poslednjih 30 godina. Ja ne vidim nijedan neuspeh Siniše Malog“, kazao je Vučić.

Napomenuo je da ne može sebi da oprosti što ga nije odbranio od napada za koje je, kako je naveo, stiglo i dosta novca iz inostranstva.

I opet, zašto bi se neko branio ako nije kriv. Nikada mi to neće biti jasno. Mislili smo da Vučić ne može biti ništa više od onoga što već jeste u ovoj zemlji. Izgleda da ipak može – drveni advokat.

Danijela Radojević

www.kolumnista.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime