Sudbinske dve nedelje

0
610
Foto: YouTube screenshot

Od kada je uvedeno vanredno stanje 15. marta, u više navrata smo čuli da su “naredne dve nedelje ključne”, da više nismo sigurni na koje se tačno dve ključne nedelje misli.

Pored apela da se pridržavamo mera, od direktorke Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” Verice Jovanović smo u obraćanju na konferenciji za novinare 21. marta čuli i da su pred nama – dve ključne nedelje. 

Nedelju dana kasnije, pred nama su ponovo bile dve ključne nedelje, ali i kritične, kako je rekla premijerka Ana Brnabić.

“Danas se nalazimo u 22. danu borbe protiv korona virusa, rekla bih u sred srede, u sred borbe protiv korona virusa”, rekla je premijerka.

A krajem marta, da su pred nama ključne dve nedelje, govorio je i epidemiolog Predrag Kon.

“Ove naredne dve nedelje je jako bitno da je (virus korona, prim. Istinomer) što moguće više usporimo”, rekao je Kon 28. marta za Prva TV.

Već trećeg aprila, i imunolog Srđa Janković navodi da su dve naredne nedelje ključne.

A zatim je 5. aprila, kada su se one prve dve ključne nedelje o kojima je govorila direktorka Batuta navršile, predsednik Srbije rekao da će nam naredne dve do tri nedelje odrediti sudbinu. 

Kako je rekao, mi smo “najveći udar izdržali”, a da ćemo posledice videti u “dve naredne nedelje”.

Svedoci smo, dakle, ključnih, kritičnih trenutaka u borbi protiv virusa korona u Srbiji. Pitanje je, kada će od svih najavljenih ključnih nedelja doći ona koja će nas otključati.

Tim Istinomera
Izvor: istinomer.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime