Potvrđeno: Svetski spin doktor bio u vladi Srbije

1
1336

Alastair CampbellAlister Kembel

Alister Kembel, savetnik za medije bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, održao je krajem januara predavanje za sve „pi-arove“ ministarstava u Vladi Srbije, potvrđeno je Danasu u Nemanjinoj 11. Kako piše ovaj list, Kembel je bio u Beogradu i održao jedno predavanje kojem su prisustvovali svi zaposleni u ministarstvima koji su zaduženi za komunikaciju sa medijima.

„Predavanje Alistera Kembela odigralo se u okviru programa za unapređenje komunikacije, kako interne, tako i eksterne“, rečeno je našem listu u Vladi Srbije.
Odgovarajući na pitanje o poseti jednog od najpoznatijih i najkontroveznijih spin-doktora na svetu, u Vladi nam je rečeno da svakog meseca ugoste predavače za obuku kadra iz oblasti komunikacija.

„Svakih mesec dana imamo neke goste predavače. Prošlog meseca je to bio Alister Kembel. U decembru je to bio čitav tim nemačkih stručnjaka za komunikacije vladinih institucija. Tokom ovog meseca očekujemo stručnjake iz britanske vlade koji će držati obuku o komunikacijama u procesu pridruženja Evropskoj uniji“, ističu Danasovi sagovornici iz Vlade Srbije.

Posle dolaska Kembela u Beograd, premijer Srbije je gostovao na Pinku, po oceni mnogih nameštenom intervjuu, o čemu smo i mi pisali.

Kako su pisali mediji, Kembel je vodio propagandni rat tokom bombardovanja Srbije 1999. Svetski mediji ga prepoznaju kao nekoga ko je, tokom mandata Tonija Blera, imao snažan uticaj na medije, vladao iz senke bio u stalnom sukobu i napetom odnosu sa sedmom silom, nešto slično kao što to radi Aleksandar Vučić danas, smatraju pojedini analitičari. BBC ga je svojevremeno optužio da je „frizirao“ premijerov izveštaj parlamentu o iračkom oružju, uoči rata u toj državi. Nakon toga, izvršena je agresija na tu zemlju.

ozonpress

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime