Talas hapšenja zaobišao Andreja Vučića

0
995

Naprednjaci su ponovo krenuli u akciju hapšenja. Samo je danas saslušano, uhapšeno ili privedeno nekoliko funkcionera iz raznih stranaka. Međutim, nas interesuje kada će biti uhapšen brat premijera Andrej Vučić zbog fantomske firme?

andrej

Ko je sve uhapšen?

Danas je uhapšen Vladan Milošević, direktor JP “Podzemna eksploatacija uglja u Resavici” i član Glavnog odbora SNS-a. Sa njim je uhapšena još jedna osoba iz Beograda.

Uhapšen je i član Predsedništa DS-a Milivoje Vrebalov koji je i bivši predsednik opštine Bečej. U istoj akciji uhapšene su još tri osobe zbog sumnje da su izvršile niz malverzacija prilikom adaptacije objekta za decu ometenu u razvoju.

Uhapšen je i bivši direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilo Milojević zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i zloupotreba položaja odgovornbog lica.

Jutros u Nišu pao je bivši direktor preduzeća “Jugoistok” i predsednik Okružnog odbora SPS-a Igor Novaković zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj prilikom sprovođenja javnih nabavki. U tom slučaju uhapseno je još pet osoba iz Niša. Osumnjičeni su pribavili protivimovinsku korist izvlačeći novac iz “CIM grupe” preko dve “fantom” firme iz Niša koje su registrovane od strane knjigovodstvene agencije “ACCOUNT”.

Talas hapšenja zaobišao Andreja Vučića!

Podsetimo da brat premijera Vučića, Andrej Vučić, na svom imenu ima registrovanu fantomsku firmu pod imenom “Asomacum” čiji je račun u blokadi više od hiljadu dana na oko 22 miliona dinara.

Firma je označena kao “fantomska” i služila je za pranje novca i utaju poreza.

Nakon što je Teleprompter.rs prvi objavio da Andrej na svom imenu ima fantomsku firmu, narodni poslanik Zoran Živković izneo je te podatke u Skupštini Srbije. Premijer je obećao da će podneti ostavku ukoliko se zaista dokaže da njegov brat ima fantomsku firmu.

Da Vas podsetimo:  Dva dana pred izbore Zapad servira Srbiji konačnu ucenu – „Ohridski sporazum“ postaje sastavni deo tzv. pregovaračkog okvira i poglavlja 35

Pročitaj: PODNESI OSTAVKU! Vučiću, evo ti dokazi da ti je brat vlasnik fantomske firme

Uspeli smo svi da dokažemo da je Andrej zaista vlasnik fantomske firme, ali je Vučićeva armada državnih poslušnika i režimskih medija mnogo jača, pa je slučaj zataškan rečima “Andreju je falsifikovana lična karta”.

Pročitaj: OBJAVLJUJEMO originalna dokumenta sa kojima je Vučić otvorio fantomsku firmu

Vučićevi argumenti su bili da da je “to sređeno” još 2009. godine, iako je firma osnovana tek 2010. godine, za vreme prethodne vlasti. Tada je rekao i da su mu se izvinjavali Boris Tadić i Miki Rakić, što je Tadić demantovao, a Miograd Miki Rakić više nije među živima, tako da, njegovo mišljenje ne možemo da čujemo.

Pričitaj: OBAVEŠTAJAC LAGAO? Analiza: Drhtale mu ruke dok je branio Vučićevog brata (VIDEO)

Pitamo se zašto je današnji talas hapšenja OPET zaobišao Andreja Vučića ako u ovoj državi, kako kaže ministar unutrašnjih poslova, nema pošteđenih?

Podsetimo još da je Stefanović u novembru mesecu prošle godine rekao da će MUP vrlo brzo otkriti ko su navodni falsifikatori Vučićevog brata, ali od izmišljenih falsifikatora ni traga ni glasa.

Zašto nisu uhapšeni falisifikatori?

Pravda je spora, ali dostižna. Nadamo se da ćemo jednoga dana videti premijerovog bahatog brata na optuženičkoj klupi, pa zatim iza rešetaka. Bio bi red.

Teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime