Teška reč: Zašto je Šešelj pušten baš sada?

2
1695

Nakon 12 godina teške robije, pravno gledano nevin čovek, Vojislav šešelj je, bez presude, „privremeno“ pušten iz Haške tamnice. U Srbiji se protura teza, da je puštanje Šešelja na slobodu smišljen čin Vučićevih zapadnih prijatelja. To je čin destabilizacije Srbije – kaže jedan od Vučićevih glasnogovornika i najžešćih njegovih apologeta – Aleksandar Vulin. Postavlja se i apsurdno pitanje, zašto je Šešelj pušten baš u ovom trenutku? U isto vreme ne postavlja se pitanje zašto je nekakav Kosmajac juče uhapšen i zašto se njegovom hapšenju pridala tolika važnost da je čak i ministar unutrašnjih poslova održao specijalnu konferenciju za štampu u vezi s tim slučajem?

Ono što je u svemu posebno zanimljivo, jeste činjenica da Aleksandar Vučić nije imao komentar na izjave Aeksandra Vulina, čime se složio sa tim da je puštanje Šešelja na slobodu pokušaj destabilizacije Srbije. Isto tako Vučić se složio da je on lično (kako je Vulin docnije tvrdio) uticao da Šešelj bude pušten. Iz toga jasno proizilazi da je predsednik srpske vlade jedan od „zaverenika“ koji pokušava da destabilizuje zemlju. Ovde nije jasno da li su srpske vlasti toliko nepromišljene i da nisu u stanju da se snađu u nečemu što bi trebalo da bude normalna rutinska stvar. Naime, haški optuženik je ozbiljno bolestan, zdravlje mu je teško narušeno, i sasvim je prirodno da bude pušten da se leči tamo gde želi. Vojislav Šešelj nije osuđenik (to se, izgleda, u Srbiji zaboravilo), on je čovek koji duže od četiri godine, po okončanju svih procesnih radnji, čeka presudu.

Dakle, u modernoj evropskoj istoriji ne postoji teži slučaj „međunarodnog“ političkog progona, od onog kojem je podvrgnut Vojislav Šešelj. I to je danas svakome jasno, pa i onima koji nikada za pravo i pravdu nisu čuli. Sama činjenica da neko provede na robiji 12 godina, čekajući presudu, najbizarniji je i najodvratniji je primer zloupotrebe međunarodnog prava. Ljudska prava u slučaju Vojislava Šešelja divljački brutalno su pogažena usred i od strane iste one Evrope koja se diči/ponosi svojim civilizacijskim dostignućima. Kako će se takav akt varvarstva i najprimitivnijeg terora „međunarodne pravde“ kasnije (u budućnosti) ocenjivati, ostaje da se vidi.

Da Vas podsetimo:  Duboka država povlači opasne poteze, zato mora platiti cenu!

D.G.

2 KOMENTARA

  1. Zalosno je cuti i vidjeti da medju SRBima u sadasnjem vremenu velikog stradanja zbog njihovog otpadnistva od Boga i SRBstva ima toliko puno izdajnika SRBskoga Naroda. Oni sada Boga se ne bojeci a naroda ne stideci umjesto da se raduju privremenom pustanju na slobodu iz pritvora haskog Tribunala SRBskoga Rodoljuba i junaka Dr. Vojislava Seselja, ispod zita na Gebelsov nacin pokusavaju lazima i klevetama da ocrne Presjednika SRS Dr. Vojislava Seselja. Njemu Aleksandar Vulin svojim izmisljenim pricama kao mladi komunista na necasan nacin pokusava da podmetne po starom i provjerenom komunistickom receptu suradnju sa neprijateljem SRBskog Naroda.

    Zar isto tako nisu radili nekada komunisti? Istorijski je dokazano da su clanovi KPJ tokom 1941 godine, sve do napada nacisticke Njemacke na Sovjetski Savez suradjivali sa okupatorom i GESTAPU i USTASAMA dostavljali spiskove SRBski Rodoljuba, optuzujuci ih kod Nijemaca i hrvatski ustasa isto kao sada Vulin Seselja za destabilizaciju zemlje. Ovim oprobanim komunistickim metodama u borbi protiv Boga i SRBstva posluzio se sada i njihov komunisticki omladinac i ucenik Mire Markovic Milosevic – Aleksandar Vulin!

    Vulin je SARADNIK Drzavne Bezbjednosti SRBije, koju kontrolisu pripadnici nekadasnjeg jugoslavenskog rezima, i „politicar“ za sve vlade koji rade protiv Boga i SRBstva. Zato ne treba nikoga cuditi sto je Vulin u ime UDBE i sadasnje vlade SRBije na noz docekao oslobodjenje iz haskog pritvora Presjednika SRS – Dr. Vojislava Seselja. Vulin pokusava uz pomoc izdajnicki medija da Dr. Vojislava Seselja prestavi kao saradanika Zapadnih zemalja za koje u stvari rade mnogi clanovi sadasnje vlade SRBije!

    Ne padne snijeg da pokrije brijeg, vec svaka zvjerka svoj trag da pokaze. Zato je oslobodjenje iz pritvora haskog Tribunala Dr. Vojislava Seselja i njegov trijufalni povratak u SRBiju izazvao veliki strah i uzbunu medju svima neprijateljima i izdajnicima SRBskoga Naroda. Oni se nalaze sada u velikom strahu zbog njihovog izdajstva i pljacke SRBije. Izdajnici zbog toga gube kontrolu i sve vise pokazuju svoje pravo lice. Neprijatelji i izdajnici Boga i SRBstva sa pravom osecaju da su njihovi dani zavodjenja SRBskoga Naroda Seseljovim povratkom zauvjek prosli!

    To veoma dobro zna i Aleksandar Vulin, kao prevazidjeni „politicar“ i komunisticki zbir i spijun u SRBskome Narodu. On zbog toga svojim izmisljenim optuzbama za koje nema dokaza vise govori o sebi nego o SRBskom junaku Dr. Vojislavu Seselju. SRBi Pravi sa pravom kazu: „psi laju iz straha sebe radi“ pa je tako isto sada i sa Aleksandrom Vulinom koji napadajuci Seselja pokazuje samo svoje pravo lice na kome on kao komunista obraza nema!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime