Tramp, Bajden, Vučić i već ojađeni Srbi

0
1462
Tramp, Bajden, Vučić / Foto: YouTube kolaž

ŠTUTGART  Mnogi Srbi u rasejanju, posebno oni u Sjedinjenim američkim državama,  zbog  već nagoveštenog  oštrijeg  odnosa američke administracije prema Srbiji,  sa zebljom očekuju rezultate  predstojećih predsedničkih izbora u SAD. 

Srbi u Nemačkoj, kao najbrojnija srpska dijaspora u Evropi, su malo opušteniji –neki čak naginju i crnom humoru. Milovan Đorđević iz Štutgarta nam na pitanje koji je budući američki predsednik bolji za Srbe na Kosovu, dade neobičan, ali kako smo iz drugih razgovora sa našim ljidima čuli, veoma realan odgovor:  -Isto mu dođe, tvrdi Milovan,  da li će Srbe na Kosovu Šiptari pod patronatom Trampa ili Bajdena  vešati ili streljati. One srećnije će možda samo proterai neznano kuda“!

Posmatrajući stalne događaje na Kosovu, i česte izlive brutalnosti šiptarske strane nad Srbima,  koji se događaju čak i u prisustvu tzv. „međunarodne zajednice“ i njihovih vojnih jedinica, možda i uz njihovu indirektnu podršku, dozvoljeno je pitanje, šta će se dogoditi kada te vojne snage jednoga dana odu sa Kosova? Verovatno ono što je rekao moj predhodnik Milovan- kaže Đurađ Stanojević .Srbi će moći  da „biraju“ ili vešanje ili streljanje! Ili, ako uspeju-  i Šiptari to dopuste, sledi masovna bežanija u Srbiju, kao svojevremeno Srba iz Krajine. 

Posle potpisivanja svojevremenog  „Briselskog sporazuma“ davne 2013.g.od strane Vučića i Dačića i najnovije eskapade Aleksandra Vučića u Vašingtonu potpisivanjem Trampovog diktata u vidu tobožeg „dogovora“ ili „ugovora“, sve je moguće. Nazovite tu brljotinu od dokumenta kako hoćete.   Manji fragmenti ugovora su, verovatno namerno,  „procureli“ u javnost. Jasno se vidi  da  Vučić tako postupa i potpisuje kojekakve ugovore   kao da je Srbija njegovo privatno vlasništvo. Iako  sve drži u strogoj tajnosti, naslućujemo mišljenje većine Srba u Nemačkoj -da opstanak našeg naroda  na Kosmetu sigurno neće biti moguć  na neki  duži period –ljuti se naš sagovornik Petar Protić iz Ulma. 

-Zaista je čudno da se niko iz srpske vlade, od Vojislava Koštunice do danas, više nigde ne poziva na Rezoluciju Saveta bazbednosti Ujedinjenih nacija br. 1244-  baš kao  da ona ne postoji. Ne znam pouzdano da li je Koštunica ili je to bio Zoran Đinđić,  namernmo odustao od mogućnosti da u srpskim eklavama na Kosovu stacionira srpske policijske i vojne snage. Znači li to da su se oni još tada indirektno odrekli južne srpske pokrajine?  Predaju Kosova  Šiptarima je nastavio i privešće je kraju Aleksandar Vučić –kaže nam naša sagovornica, poreklom iz Vučitrna, koja ne želi da joj objavimo ime.  

Da Vas podsetimo:  Ideološki

Zloslutni crni oblaci neizvesnosti opstanka Srba na Kosmetu se već gomilaju iznad Srpske pokrajine  -zbog mnogih verovatno  namerno učinjenih  „grešaka“  naših nazovi  političara. Greške se protežu od  Kumanovskog sporazuma kojim je prestala agresija NATO pakta na Srbiju i Crnu Goru pa sve do danas. Posebno se o Srbe svojim neznanjem i nepoznavanjem diplomatije, ohološću i tobožom „pameću“ ogrešio Aleksandar Vučić. Poslednje (ne)delo je svakako Vašingtonski sporazum- čuli smo od naših sagovornika. Našima nije jasno zašto bi Srbija morala da gradi autoput do Šiptarije, železniučku prugu, poboljša infrastrukturu  isl.- a sve to  na trošak Srbije. Uzgred, Vučić je prihvatio obavezu da ambasadu Srbije u Izraelu preseli u Jerusalim- dok će za uzvrat Izrael priznati Kosovo! Veću glupost na štetu Srbije  svet odavno nije ni čuo ni negde pročitao. 

Čovek koji za sebe tvrdi da sve zna, sve može, sve ume i kome ne treba nikakav savetnik a još manje vlada jer on sam o svemu odlučuje a ne neki ministri,  on je  najbolji i najpametniji  u celoj galaksiji, je po pitanju Kosmeta najviše zabrljao. Umesto da diplomatskim pristupima posle ere „jastrebova“ u vašingtonskoj „Beloj kući“ nekako privoli tadašnjeg borca za mesto predsednika SAD, Donalda Trampa, pre nešto više od 4 godine, da u okviru realnosti pomogne Srbiji, AV   je svojim nepromišljenim postupkom udaljio Trampa  i od  nekog možda novog stava SAD  i prema Kosmetu i prema Srbiji. 

AV je javno  pordžao suprugu  ratnog zločinca Bila Klintona  Hilari Klinton, u njenoj borbi za mesto prve predsednice u istoriji SAD! Neki beogradski mediji tvrde da Vuičić gospođu Hilari nije podržao samo rečima i prisustvom  ma njenoj izbornoj konferenciji nego i gomilom novca srpskih građana. Beogradskom čaršijom se govori o sumama od 2 do 5 miliona dolara! 

Da Vas podsetimo:  A šumara nigde!

Naravno da je posebno pitanje ko je i na koji način ovlastio Aleksandra Vučića, Skupština sigurno nije, na takav iskorak i zašto je on to učinio. Njegov odgovor srpskim novinarima  je poznat. Rekao je doslovce –citat-  zato što sam pametan!  Verovatno je bio, za razliku od mnogih političkih analitičara u SAD,  ubeđen da Hilari sigurno pobeđuje- pa bi joj još jedan  evropski podvlakač i sufinansijer, iz zemljice koja je samo mala mrlja na globusu, iz Srbije,  bio koristan i dobrodošo, i pored zlodela nanetih bombarderima i raketama njenog supruga Bilija ubijanjrm  srpske nejači, razaranjem industrije,  mostova i gradova itd. 

AV je ubrzo video da se teško prevario, verujući u samo svoju pamet. Pobedio je Tramp, za kog zapadni mediji tvrde da je veliko zlopamtilo. Možda je ta karakterna ocobina dovela do primoravanja Vučića da potpiše pomenuti Vašingtonski sporazum. Što je najgore, AV nije iz tog poraza ništa naučio. Trebalo je da sačeka razvoj situacije, pa da posle izbora nastavi nekakvo lično „osvajanje Amerike“ svrstavajući sebe i Srbiju uz pobednika izbora –Donalda  Trampa.

Opet je, valjda zato što je ponovo hteo da ispadne „pametan“,  umesto da sačeka razvoj situacije i prve analize Amerikanaca ko sada za pobedu ima veću šansu, Aleksandar Vučić  je krenuo u novu „avanturu“ podrške možda pogrešnom kandidatu -Donaldu Trampu. Njemu je bila potrebna bar jedna „pobeda“ na polju međunarodne politike, pa mu je Vučić, sa kamenom oko vrata zvanim Kosovo,  pao u predizbornoj kampanji kao kec na desetku! AV je ispotpisivao neke  stavke  koje ne bi potpisao ni iz viceva čuveni Mali Đokica.  Valjda je to učinio na pritisak Trampa pred kojim se šćućurio na stolici kao da je kod istražnog sudije, ili još gore, kao da mu za njegova nedela sudi Tramp lično! 

Da Vas podsetimo:  SMRKNUĆE

Hoće li i to, kao sa Hilari Klinton, biti još jedan veliki  politički promašaj Aleksandra Vučića- pitaju se Srbi iz rasejanja? Džo Bajden ima veće šanse od Trampa da pobedi, što bi za Srbe bilo još pogubnije jer on već godinama otvoreno podržava Šiptare i gde god može, koristi priliku da naruži Srbe. Njegove najnovije izjave i pretnje Srbima po pitanju  Kosmeta idu u tom pravcu. Hoće li se i on, kao posle izborne kampanje pre 4 godine Donald Tramp, prisetiti na čiju se stranu stavio AV? Verovatno hoće. 

A onda, bar što se Srba sa Kosova tiče, kada Bajden ucenama izdejstvovuije kod srpske vlade priznavanje Kosmeta kao samostalne države,  predstoji, verovatno, masovno   begstvo Srba sa Kosova  u Srbiju ili izbor hoće li ih Šiptari  vešati ili postreljati! 

Na kraju, nisu Šiptari uzalud Bajdenovom preminulom sinu  u Prištini  podigli „spomenik“ tako što su jedan autoput nazvali po njemu. Neki izvori informacija tvrde, da je Bajden junior to kroz šiptarske pare i svoje zalaganje za samostalno  Kosovo, a priča se da je, kao i tata Džo, silno voleo tuđi novac, pa je junior i pare i spomen-autoput itekako zaradio. U kojoj  meri je  u podeli šiptarskog novca učestvovao i senior, ostaje da se vidi jer i na Zapadu, kad- tad,  istina izađe na videlo.Valjda će i Srbija dočekati takve dane.

Predrag Rakočević
Predrag Rakočević,
Štutgart

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime