U Belorusiju iz Rusije stiže 170 tenkova, ukupno će biti 9.000 ruskih vojnika

0
20

U Belorusiju će iz Rusije stići oko 170 tenkova, do 200 borbenih vozila i do 100 topova i minobacača, koji će se koristiti kao deo regionalne grupe, izjavio je u Minsku načelnik odeljenja Ministarstva odbrane Belorusije za međunarodnu vojnu saradnju Valerij Revenko.

(Arhiva) Foto: Printscreen YouTube

Ukupna snaga vojnog kontingenta iz Rusije biće do 9.000 vojnika, oko 170 tenkova, do 200 borbenih oklopnih vozila i do 100 topova i minobacača kalibra većeg od 100 milimetara, naveo je Revenko na svom Tviter nalogu, preneo je Tass.

On je istakao da će biti održana združena vojna vežbu regionalnih snaga Belorusije i Rusije i da će jedinice biti raspoređene na četiri poligona Oružanih snaga Belorusije u istočnim i centralnim delovima zemlje, nakon čega će početi borbena obuka.

Ravenko je precizirao biti organizovane taktičke vežbe, uključujući bojevo gađanje i lansiranje protivvazdušnih vođenih raketa.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je 10. oktobra saopštio da su Belorusija i Rusija počele sa formiranjem regionalnih snaga, što je dogovoreno na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom zbog pogoršanja situacije na zapadnim granicama Zajednice.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime