U Harkov dovoženi ranjeni ukrajinski vojnici

0
1082

ukr_v_k_tenk_123

Borbe su u Donbasu vođene i noćas. O njihovom intenzitetu svedoči i činjenica da su vozila hitne pomoći u Harkov – koji je daleko od zone ratnih dejstava – od popodne na svakih 10-15 minuta dovozila ranjene ukrajinske vojnike.

Artiljerija i višecevni raketni bacači su „radili” duž cele linije dodira od naselja Peski kod Donjecka do Avdejevke. Jedan od lokalnih komandira armije DNR večeras je čak ocenio: „Danas je bio pakao, a ovo noćas je – inferno!”.

„Vruće” je i dalje oko grada Sčastje. Ukrajinci artiljerijskom vatrom pokušavaju da spreče svoje opkoljavanje.

Slično je na još 15-ak tačaka. Pa ipak, ostalo je otvoreno pitanje: da li su Ukrajinci već započeli ofanzivu na Donbas za koju su se pripremali proteklih nedelja?

Vojni komentator Boris Rožin je na to pitanje odgovorio ovako:

„Više poznanika me panično i pitalo šta se događa? Čak su tvrdili da snage kijevske hunte prešle u opštu ofanzivu i da su uspele da se probiju u Jasinovatuju. Moje je mišljenje da opšti napad nije počeo i da su Ukri otvaranjem borbenih dejstava „opipavali” slabe tačke odbrane snaga Novorosije.

Napad na Jasinovatuju ne razlikuje se mnogo od dosadašnjih pokušaja hunte da se probije na donjecki aerodrom.

Koliko znam, na Jasinovatuju su udarili sa četiri tenka i nekoliko oklopnih ztransportera, a da bi se zauzeo taj grad potrebna je mehanizovana brigada. Čak ojačana.

Današnji događaji, kao i poslednji napad kod Gorlovke, potvrđuju da se Ukri spremaju za veliki napad. Da nije tako, današnji napadi – sa gubitkom vojnika i tehnike – za Kijev ne bi imali nikakvog smisla.

Sve u svemu, bez panike! Situacija je pod kontrolom!”.

Fakti

Da Vas podsetimo:  AFORIZMI- NAJBOLjI OD NAJGORIH

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime