U ODNOSU NA VELIKO „MANJE“, NIJE ZA ZANEMARIVANJE!

1
72

Opšte očekivanje kod nas i van nas, da će predstojeća predizborna kampanja biti prljavija od ranijih, za neke je neosnovano. Od praktično svakodnevne, nemoguće je prljavije! Za druge je umesno, prebijanje (nadajmo se ne i ubijanje) političkih protivnika, još nije počelo. Kad će ne znamo, a da hoće znamo! Bilo ga je još u počecima parlamentarizma u Srbiji, a od tada smo napredovali. Svakog dana, i u svakom pogledu… I pošto je „najprljavije“ u „javnom diskursu“ stalno prisutno, može se nešto reći o slabije prisutnom i manje prljavom. Ali nikako čistom!

Aleksandar Vučić FOTO: Printscreen/Instagram

Jedno je Predsednikovo komentarisanje optužbi na žandarma Vučka. Zanemarivši da je iz proceduralnih razloga koje kao pravnik poznaje i svoje funkcije, trebao da ih zadrži za sebe, ističe kako „hiljadu žandarma nema prihod od milion evra“?! A nije reč o hiljadi nego o jednom žandarmu, nije o njihovim prihodima pa ni njegovom. Tako da je počinio logičku grešku, tim ozbiljniju što je namerna! A pošto za nju neće biti kažnjen, ni profesori logike ne treba da negativnom ocenom kažnjavaju učenike kad je prave. Zapravo su nepotrebni, kao i logika!

Drugo i trajnije od ovog Predsednikovog, slabo primećenog (ko da obraća pažnju na ono što sledi posle ko zna koliko prošlih, i normalno ko zna koliko budućih slučajeva), na drugoj je strani političkog spektra. To je uporno samoimenovanje izvesnih stranaka, „državotvornim“ i „patriotskim!“. Nije to stvar ukusa ili marketinga, prostog previđanja da država ne treba da se „tvori“ (stvara, pravi…), jer je stvorena. Zaključivanjem po suprotnosti, prisutnim u svakodnevici a ne u „školskoj logici“, ne sledi samo da ostale stranke takve nisu. Nego nešto mnogo gore: da su „državouništavajuće“, i „izdajničke!“.

Budućnost, nezavisno od toga koja će od ove dve strane biti na vlasti posle izbora, ne deluje ružičasto. Sa ovakvim „rezonovanjem“, logično idu slična. A posle njih i zbog njih, odgovarajuće aktivnosti…

Da Vas podsetimo:  Svako da radi svoj posao

autor:Radovan Marjanović

1 KOMENTAR

  1. Obzirom da i sam autor teksta naglašava da je predizborna kampanja “ prljava “ , u svakom pogledu ,
    ne razumijem zašto u tako prljavoj kampanji zamjera opoziciji tj. djelu opozicije, što za sebe ističe da je PATRIOTSKA odnosno DRZAVOTVORNA . Dio te “ prljavštvine “ jeste i skučen pristup opozicije medijima, pa je sasvim logično, potrebno i korisno da takvi za sebe istaknu najjaču karakteristiku svog programa. Tačna je konstatacija autora da onda ispada da postoji trend IZDAJE i RAZBIJANJA DRZAVE , ali na veliku zalost je za konstatirati da je to evidentna činjenica, što dodatno opravdava partije da naglase da su oni PATRIOTE i DRZAVOTVORCI . Čudno je da nije spomenuta tzv. PROZAPADNA OPOZICIJA , i zbog njih treba napraviti jasnu razliku , jer inače pad Vučića moze donesti promjene na nivou “ Kurta i Murta “ !!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime