U ove četiri situacije NE SMETE da ignorišete bol u leđima

1
866

Bol u leđima nije nepoznat svakome ko osam sati dnevno sedi za kancelarijskim stolom ili na poslu diže teške terete. Treba napomenuti da su bolovima u leđima sklonije žene, a ovo su situacije u kojima taj bol ne bi trebalo zanemariti.

Osim leđa, bol se javlja i u nogama

42900-leda-580x326Ako se bol širi iz donjeg dela leđa duž cele noge, sve do stopala, možda se tu radi o problemu sa nervom. U nekim slučajevima situacija s vremenom sama dođe na svoje, ali do tada bi trebala istrpeti mnogo bola, utrnulosti i slabljenja mišića.

Problem se uspešno rešava zagrejavanjem, fizikalnom terapijom i masažama.

Šepanje

Ako, pored bola u leđima, počnete i da šepate, odmah se obratite lekaru da biste isključili mogućnost oštećenja nerva, savetuje Women’s Health. Ignorisanje takvog problema može da dovede do trajnih oštećenja.

Problemi sa probavom

Problemi sa inkontinencijom, u kombinaciji sa bolnim leđima, takođe mogu da signaliziraju probleme sa nervima, konkretno sa nervnim završetcima u donjem delu leđa koji mogu da stvaraju pritisak na karlicu.

Ozbiljnije reakcije

U nekim situacijama, bol u leđima je popraćen povišenom temperaturom i preznojavanjem. Ako celo tijelo reaguje, to je siguran znak da organizam prolazi kroz neko stanje ili promenu. Potrebno je obratiti se lekaru da bi se utvrdilo o čemu je tačno radi.

www.dnevno.rs / foto: pixabay

1 KOMENTAR

  1. И посебно не смете да занемарите бол у леђима ако сте Српкиња или Србин – лако је могуће да вам из леђа штрчи нож…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime