“Uhapsiću Malog za dva dana ako je bilo nepravilnosti”

1
460

Imam apsolutno poverenje u Sinišu Malog. Podsetiću vas na sve laži o 24 stana u Bugarskoj. Šta se ispostavilo? Da su lagali. Ja sam uveren da se i ovog puta ne govori istina. Ukoliko ste u pravu, a u to ću se uputiti u narednih 48 sati, biću prvi koji će tražiti njegovu smenu i njegovo hapšenje – istakao je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić nakon sastanka sa patrijarhom Porfirijem, kada je odgovarao na novinarsko pitanje o tome da je ministar finansija Siniša Mali potpisao ugovor u kojem stoji da je 60 miliona evra novca svih građana Srbije dato vlasniku Kurira Igoru Žeželju u saradnji sa Telekomom.

Siniša Mali FOTO: printscreen

– Pojma nemam o čemu se radi. Ako mislite da treba da komentarišem konferenciju za novinare različitih preletača i onih koji su zaposleni u firmama koji finansiraju takve medije i koji su učestvovali u razaranju Telekoma od 2000. godine, ne mogu da komentarišem, ali ću vam odgovoriti – rekao je Vučić, a onda se osvrnuo i na slučaj ugovora Telekoma i Žeželja u koji je upleten i Mali, a o čemu je govorila Marinika Tepić.

– Ukoliko ste u pravu, a u to ću se uputiti u narednih 48 sati, biću prvi koji će tražiti njegovu smenu i njegovo hapšenje. Samo se plašim da će opet da bude kao sa 24 stana, sa Jovanjicom i svakom aferom, a najviše para ostaje u džepovima onih tobože poštenih koji su se obogatili na vlasti sa stotine miliona evra. I naravno, ne pominjem imena, jer to nikada neću da radim – kazao je Vučić.

Igor Žeželj, Printscreen/N1

Podsetimo, potredsednica SSP Marinika Tepić kazala je jutros da je Srpska napredna stranka umešana u pljačku godine, pošto je vlasniku Kurira Igoru Žeželju dala je sedam milijardi dinara na osnovu fantomskog ugovora.

Da Vas podsetimo:  O „dijalogu“ vlasti i opozicije

– To nije samo pljačka, već i potencijalna zloupotreba najosetljivijih podataka građana Srbije. Vlast je smislila da sedam milijardi dinara, odnosno 60 miliona evra novca svih građana Srbije daju u džep privatniku Igoru Žeželju. I to u saradnji sa Telekomom Srbije. Ugovor je 11. februara potpisao Siniša Mali, ministar finansija, a predmet ugovora je izrada, implementacija i održavanje centralnog informacionog sistema za obračun zarada u javnom sektoru, odnosno plata – rekla je Tepić.

Izvor: Otvoreno

1 KOMENTAR

  1. Ministar Mali može biti muštuldžija radnicima, a „ubica ili grobar“ penzionera. Prosečna plata u 2020. godine je porasla za 6.151 dinara , a penzija je narasla za krompir, tj. za čitavu nulu dinara. Prosečna penzija (27.767,63 dinara ili 236 евра) dostiže jedva 39.86% prosečne neto plate (66.092 dinara ili 562 evra). Tako treba penzionerima, oni samo su glasačka mašina predsedniku, za drugo mu i ne trebaju. Četiri godine otimao penzije, a sada je gura u sunovrat. Preživeće penzioneri, i pored njihovog ekonomskog sunovrata i rast troškova življenja, no kako, na žalost, samo se oni pitaju, a ne Mali i ΛV i neka im služi na i za čast..

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime