Ukoliko imate ove simptome obavezno se javite lekaru!

0
715


Postoje određene potrebe našeg organizma, koje, ukoliko su učestale, pokazuju da nešto nije kako treba. Naše telo i organizam šalju nam jasnu poruku, kada nešto nije uredu, kako bismo reagovali i na vreme posetili lekara. Ovo su tihi simptomi dijabetesa, zbog kojih bi odmah trebalo konsultovati lekara:

1. Učestalo mokrenje

Ukoliko imate dijabetes, telo teško razlaže šećere, zbog čega imate višak šećera u krvotoku. Telo teži da se ovog viška oslobodi putem mokraće. Noći su posebno nezgodne, jer se budite i po nekoliko puta. Ukoliko imate ovaj problem, obavezno se javite lekaru.

2. Konstantna žeđ

Ukoliko ste uvek žedni, birajte da pijete samo vodu, dok ne budete sigurni, da nemate dijabetes, jer ukoliko je žeđ simptom dijabetesa, zaslađeni sokovi mogu samo da vam naštete.

3. Nagli gubitak težine

Veliki deo kalorija troši se kroz urin, a organizam ne može da apsorbuje sve potrebne hranljive materije iz šećera, usled toga, možete naglo omršati.

4. Stalno ste umorni

Umor koji ne prestaje upućuje na to da se iz hrane koju jedete ne stvara energija. vašem telu nedostaje osnovni pokretač i zato se osećate malaksalo i loše.

5. Posekotine vam teže zarastaju

Imuni sistem i ostali procesi u našem telu ne funkcionišu normlano kada je količina šećera u telu visoka.

Ukoliko prepoznate kod sebe ove promene, obavezno se obratite lekaru.

Izvor: dnevno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime