Velika sramota, Srbi dopustili muslimanima da sruše crkvu

3
639

Velika sramota ponovo je pogodila ovaj poniženi i posrnuli narod. Juče je srušena crkva posvećene Usekovanju Svetog Jovana Krstitelja u selu Konjević Polje u opštini Bratunac, Republika Srpska, mitropolija Dabrobosanska. Hram je podignut 1998. godine, na mestu gde je pre 100 godina postojala kula u kojoj su mučeni i ubijani lokalni Srbi, te su temelji hrama doslovno na krvi srbskih mučenika.

Problem je nastao po povratku muslimana u Konjević Polje (početkom 21 veka), kada se ispostavilo da deo hrama (oko 3 metra) je na privatnom imanju muslimanske porodice Orlović. Pitanje je, kako su Orlovići postali vlasnici sporne parcele?

Orlovići, tačnije vlasnik poznata nana Fata, nagovorena od strane muslimanskih vlasti, odbila je svaku novčanu ponudu da joj se isplati taj obodni deo imanja. Pri tome je ona proteklih godina više puta upadala na bogosluženja i pravila nered. Zbog nezainteresovanosti vlasti u Banja Luci ili tajnog dogovora, kao što je bio povratak na vlast u Srebrenici muslimanskog ekstremiste Durakovića (lični prijatelj Vučića), Srbi su dopustili da im muslimani sruše crkvu. Takođe da se Hrizostom, mitropolit dabrobosanski, odlučno suprostavi ovom vandalizmu, to se sigurno ne bi dogodilo. Međutim, nije ovo prva svetinja koja se ruši ili potapa uz prećutni blagoslov arhijereja SPC, odnosno ekumenista u Beogradskoj patrijaršiji. Kako javljaju neki mediji rušenje je izvodila firma iz Bratunca čiji je vlasnik Srbin.

Lokalne muslimanske vlasti (mesna zajednica) su sa velikim zadovoljstvom i brzinom počinila navedeni zločin. Dok muslimani u BiH likuju jer su pokazali nadmoć nad srbskom neslogom, Srbi ćute i valjda kao obična raja čekaju milost od novih aga.

Srbi, čemu da se nadate kada prihvatate da vam ruše crkve?

Da Vas podsetimo:  Svaki peti građanin u Srbiji je dugotrajno siromašan

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!

 

Izvor: Borba za istinu

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime