Vladajuća stranka prvi put u istoriji otvorila izložbu posvećenu kritici njenog rada

0
771

big_1468928551-thumb__MG_3370_1024_cinsMeđu više od dve i po hiljade medijskih sadržaja i CINS-ovi tekstovi.

Vučić, Vučić, Vučić, Vučić, Vučić…“, odzvanja glas Zorana Kesića sa dva monitora u galerijiProgres u Beogradu. Ponavljanje prezimena premijera Srbije izmontirano je iz emisija 24 minuta sa Zoranom Kesićem i deo je izložbe koju je sinoć predstavila Informativna služba Srpske napredne stranke (SNS).

Izložba pod nazivom Necenzurisane laži sadrži više od dve i po hiljade medijskih sadržaja koji predstavljaju kritiku rada premijera Aleksandra Vučića i njegove Vlade u protekle dve godine.

Prema rečima Vladanke Malović, šefice Službe za informisanje SNS-a, izložba nije prozivanje tih medija nego dokaz da je u Srbiji dozvoljena ne samo kritika već i “ekstremna kritika i apsolutna neodgovornost za ono o čemu se piše i govori”.

Svoje mesto na ovoj izložbi našli su i tekstovi Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS). Među njima su tekstovi koji su analizirali uzroke poplava iz 2014. godine i pokazali propuste odgovornih institucija, istraživanje o tome kako nedefinisani odnosi Srbije i Kosova najviše pogoduju kriminalu, kao i istraživanje o nelegalnoj eksploataciji peska i šljunka.

Među sadržajima u kojima se spominje CINS su i izjave direktora CINS-a Branka Čečena, ali i vesti o nagradama koje su dobijali novinari CINS-a.

Na izložbi su predstavljeni mediji i tekstovi koje su Aleksandar Vučić i njegova stranka već napadali na konferencijama za štampu i kroz provladine medije. Poseban zid su zauzeli statusi sa profila, uglavnom novinara, na društvenim mrežama.

Izložba je lišena medijskih sadržaja koji su hvalili rad Vlade i premijera i napadali one koji su ih kritikovali pa nije jasno na koji način će javnost da stekne uvid kako je izgledalo novinarstvo u prethodne dve godine.


Pogledajte foto galeriju sa izložbe.

CINS

Da Vas podsetimo:  Završeno suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije: Tužilac traži po 40 godina zatvora za optužene, odbrana tvrdi da su nevini

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime