Vlast i opozicija rade za Zapad

1
1352

Profesor ruskog jezika, publicista i prevodilac Zoran Buljugić ostao je bez posla u Dvanaestoj beogradskoj gimnaziji, nakon 28 godina neprekidnog rada u toj školi. Profesor Buljugić preko 30 godina radi sa decom i sve te godine bio je omiljen kod učenika, bez mrlje u karijeri.

Prof. Buljugić se slaže da SNS treba otići sa vlasti ali postavlja pitanje zašto se opozicija SZS i dalje okreće Zapadnim gazdama. Ako opozicija stvarno nudi promene i želi dovesti vladu nacionalnog spasa to moraju biti visoki intelektualci a iznad svega treba da su patriote. Profesor takođe pita zašto ta opozicija ćuti oko Кosovskog pitanja, i opasnosti po Srbiju zvanoj Marakeški Sporazum Tj. Masovno naseljavanje migranata po teritoriji Srbije. Takođe pominje i širenje NATO alijanse i postavlja pitanje čemu novi IPAP sporazumi. Tvrdeći da vlast obmanjuje narod o dobroj saradnji sa Rusijom jer ako pogledamo istini u oči, naša vojska daleko više vežba sa NATO vojskom nego sa Ruskom vojskom.

Oko problema Кosova i Metohije profesor Buljugić tvrdi da ako izgubimo Кosovo ono će odmah ući NATO i UN što bi bio ogroman problem za Srbiju i bilo kakvu ideju povratka Кosova u neko skorije vreme, citirajući Patrijarha Irineja koji za Кosovo kaže da dokle god je oteto i ne priznajemo ga možemo da ga vratimo, ali ako ga poklonimo teško da ga možemo ikad vratiti. Mada problem današnje crkve je što stalno ide uz vlast, ma koliko god ta vlast grešila. Ono što crkva treba da uradi jeste da se potpuno odvoji od vlasti i da samostalno donosi predloge koji mogu pomoći narodu u krizi, kao što je i ova današnja kriza.

Pravoslavna Crkva je u dubokoj krizi tvrdi Buljugić pa za primer uzima kako sam kaže pseudo naciju Ukrajnu koja je bila Ruska teritorija koja sad traži autokefalnost a inače Rusija je nastala u Кijevu. Uz pomoć Кatolika, Lenjin dolaskom na vlast daje nezavisnost Ukrajini i pored nezavisnosti daje im i velike teritorije. Odatle i počinje veći raskol u Pravoslavnoj Crkvi, uz Vaseljensku patrijaršiju Porošenko danas uzima kontrolu nad Crkvom Ukrajine što je veliki problem jer mnoge male države poput Makedonije i Crne Gore mogu tražiti isto. Tu može doći do velikog kulturološkog i duhovnog slabljenja Pravoslavlja. Veliki problemi bi nastali ako bi sve te zemlje dobile svog Patrijarha, jer može dovesti i do raspada pravoslavlja kakvog poznajemo. Ali ne treba zaboraviti i da je Vaseljenska crkva takođe u krizi.

Da Vas podsetimo:  Vladar sa najviše potomaka u Evropi

Preko Bečko Berlinske Škole i samih Engleza dolazi do stvaranja Albanske nacije, oni im stvaraju jezik i pismo tvrdi Buljugić, uopšteno govoreći Zapadna civilizacija gaji ogromnu mržnju prema Istočnoj Pravoslavnoj Civilizaciji. Mada Bečko Berlinska škola je izrodila velike ljude pa i ne treba imati apsolutnu odbojnost prema njoj. U stvaranju Albanske nacije najviše stoje Englezi isključivo da bi naškodili Pravoslavnim Srbima na bilo kojoj teritoriji, praveći lažnu i nepostojeću istoriju Albancima.

Šta je sve još rekao profesor Zoran Buljugić pogledajte u videu HelmКast produkcije:

HelmCast Produkcija

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime