Vreme je da napravite breskvice: Kolač koga se sećamo sa nostalgijom

0
429

Od  Jasmina

Potrebni sastojci:
3 jaja
225 ml ulja
200 gr šećera
2 kašičice praška za pecivo
1 vanilin šećer
3 kašike mleka
3 kašike belog brašna
450 gr brašna
5 kašika ruma
5 do 6 kašika džema po  zelji
1 vanil šećer
Prehrambene boje – žuta i crvena ili roze
Možete koristiti i esencije boja koje mirisu npr.malinu, vanilu, jagodu itd.

Priprema:

U posudi izmešajte jaja i šećer a zatim dodajte mleko, ulje, vanilin šećer, brašno (3 kašike) i prašak za pecivo. Prekrijte posudu sa folijom i ostavite da odstoji u frižideru oko 2 sata.
Nakon toga  u tu smesu polako dodajte oko 450 gr brašna. Testo treba da je meko ali da se fino odvaja od posude. Po potrebi dodajte brašno ako je testo premekano. Od testa napravite uže rolatiće i nožem secite testo kao za njoke. Nauljite dlanove i od tih komadića napravite kuglice. Ređajte u tepsiju ili pleh sa pek papirom. Pravite razmak između kuglica jer će u pečenju malo nadoći. Pecite ih u rerni na 150 stepeni oko 20 minuta, zavisno od jačine rerne. Moraju ostati odozgo bele. Što više potamne, više će kasnije pucati kada ih budemo dubili nožem.

Kada su se keksi malo prohladili, pripremite posudu i krenite sa dubljenjem njihove sredine. U udubljenja breskvica dodajte džem, vanil šećer i rum. Napunite kašičicom polovine breskvica i spajajte ih po dve. Razmutite prehrambene boje i umačite u njih breskvice. Ostavite ih malo na papirnom ubrusu da se ocedi višak boje. Na kraju ih uvaljajte u kristal šećer. Prijatno!

Izvor: Opanak

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime