Vučić se dodvorava nevladinim organizacijama

0
933

Vatreni kritičar nevladinih organizacija i aktuelni premijer Srbije, Aleksandar Vučić, već nekoliko dana pokušava da se dodvori nevladinim organizacijama, pozivajući ih da mu dostave kritike na njegov rad. Čovek koji ne podnosi kritike poziva NVO da ga kritikuju?

sastanak-nvo-2

Vučić se pre dva dana sastao sa predstavnicima Kuće ljudskih prava, mreže nevladinih organizacija, sa kojima je razgovarao o unapređenju saradnje vlade i civilnog sektora. Vučić je naglasio važnost bolje saradnje i većeg uključenja nevladinih organizacija u rad državnih organa‎, stoji u sapoštenju Vučićevog kabineta.

Kako Vučić planira da ostvari bolju saradnju kada njegov kabinet gotovo po pravilu ignoriše zahteve NVO, medija i ostalih organizacija kada se radi o pristupu informacijama od javnog značaja?

sastanak-nvo-1
FOTO: N1

Dva dana kasnije, premijer Vučić se sastao sa predstavnicima Evropskog pokreta u Srbiji, Beogradskog fonda za političku izuzetnost, Centra za evroatlantske studije, Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost, Beogradske otvorene škole i Beogradskog centra za bezbednosnu politikum.

Kako se navodi, naredni sastanak je zakazan za kraj juna.

Premijer Vučić je, kako se navodi, istakao da je vlada spremna na otvorene razgovore, predloge i kritike predstavnika civilnog društva.

Vučić, koji ne podnosi kritike, poziva nevladine organizacije da ga kritikuju?

Imajući u vidu to da je Vučić u više navrata kritikovao nevladine organizacije, naročito one koje su direktno iznosile kritike na njegov račun, sastanak sa predstavnicima NVO je licemeran.

Interesantno je napomenuti da Vučić na sastanak nije pozvao one nevladine organizacije koje je ranije optuživao da sarađuju sa Miškovićem i novcem Evropske unije ruše njegovu vladu.

Ne, Vučić je pozvao nevladine organizacije koje u javnosti nisu iznosile podatke o malverzacijama aktuelne vlasti. Posebno je interesantno primetiti da su sastanci sa NVO usledili nakon optužbi zbog hajke protiv Saše Jankovića.

Da Vas podsetimo:  Zbunjujuća, uznemirujuća i deprimirajuća odluka Apelacionog suda

Zar nije Vučić ranije kritikovao NVO da imaju dvostruke standarde kada je reč o Saši Jankoviču i ubistvu/samoubistvu Predraga Gojkovića i ostalim ubistvima/samoubistvoma?

Sastanak sa predstavnicima NVO je samo licemeran pokušaj da se Vučić predstavi kao premijer koji je otvoren za saradnju i kojem ne smetaju kritike. Ustvari, realnost je u potpunosti dručkija. Ovaj pokušaj dodvoravanja neće očistiti Vučićevu isprljanu sliku u javnosti.

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime