Vučić – srpski šahovski „genije“

1
1310
Foto: printscreen

Na slici dole Vučić igra perverzan šah sa slovenačkim predsednikom Pahorom, jer ga igra na pogrešno okrenutoj šahovskoj tabli* – okrenutoj za 90 stepeni u odnosu na pravu! Na njihovoj tabli je levi Pahorov beli top na belom polju (a Vučićev levi crni top takođe), dok su u pravom šahu oni na crnom polju*! Neko je napravio ovu zelenu tablu (na slici dole) u vidu simetričnog kvadrata, verujući da će na njoj igrati šahovski znalci a ne paceri, odnosno da je neće pogrešno okrenuti. Ali, smehotresno je kako Vučić „stručno“ objašnjava ovu perverznu partiju – videti https://www.blic.rs/vesti/politika/vucic-i-pahor-odigrali-partiju-saha-pred-sutrasnji-forum-foto/v1rb920: „Crnim figurama odigrao kraljev gambit i pokušao da se suprotstavim slovenačkom prijatelju“, objavio je Vučić na Instagram profilu „budućnostsrbijeav“. „ Naravno, objašnjenje je protivno šahovskoj logici i pravilima ako se igra na Vučić-Pahorovoj tabli, ali je zato u stilu njegovog nedavnog odgovora novinaru sa N1 – „ne vidim jer nosim naočare“:

Na Vučić-Pahorovoj perverznoj šahovskoj tabli praktično je nemoguće odigrati pravi Kraljev gambit a koji počinje sa: 1.e2-e4 ; e7-e5; 2. f2-f4; e5 uzima na f4; 3. Lf1-c4; Dd8-h4+ … itd. U Vučićevom perverznom šahu ova notacija nema smisla. Ova pervezna šahovska partija je ustvari odigrana isključivo za Informer, Pink, Hepi, sendvičare i ostale njegove birače. Ona se ponekad može igrati u dokolici, ali nema veze sa stvarnim (realnim) šahom. Slično kao što skraćene (pokradene) penzije nemaju veze sa pravim, kao što njegova MMF ekonomija nema veze sa realnom, itd!

Tako to radi Vučić, bivša bubalica (mesec dana pred ispit nije izlazio iz kuće i bubao napamet), malo efikasni student na Pravnom fakultetu (studirao preko 6 godina!), i po pravilu njegova razmišljanja i tvrdnje su perverzne i nerealne – salata manipuliranih, i kada zatreba lažnih, podataka bez logičkog osnova. Njegova logika je u stilu nedavnih smehotresnih izjava: „u USA svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora (preko 3 miliona godišnje!)“ ili „nisam čitao tezu Malog ali tu ima dobrih stvari“, ili „izvozom srpskog oružja u Ukrajinu se bavila njegova gospođa majka“. Po pravilu, celokupni Vučićev PR je usmeren u najvećoj meri na njegove birače – materijalno i intelektualno oronule penzionere.

Da Vas podsetimo:  U Srbiji gladuju samo oni koji moraju, a ovi što gladuju dobrovoljno, obično završe siti

Dr Miodrag Kulić

1 KOMENTAR

  1. Vučić verovatno dobro igra šah i to mu niko ne zamera ali bi svi voleli da u sledećoj partiji žrtvuje jednog konja za kojim se, iako nije dobar, ovih dana diže prašina.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime