Vučić tvrdi da kod sebe nema 2 minuta snimka nesreće u Doljevcu

0
479
Predsednik obrnuo ploču; foto: printscreen

Iako je u javnosti tvrdio da je i sam odgledao 2 minuta snimka na kojem je zabeleženo, kako je rekao, da Zoran Babić nije bio za volanom „škode“ koja je izazvala nesreću na naplatnoj rampi u Doljevcu, a zatim i pozvao supruga žene stradale u tom udesu da ga zajedno odgledaju, predsednik Aleksandar Vučić sada tvrdi da taj snimak ne poseduje. Video-zapis trenutka udesa, kaže, od njega niko nije ni tražio.

Suđenje za saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi „Doljevac“ prošle nedelje je završeno na sudu, ali ne i u javnosti, gde se i dalje govori o 2 minuta snimka sa kamera na rampi.

U tih 2 minuta zabeleženo je „uletanje“ službene „škode“ Koridora Srbije u treći kanal naplatne rampe, gde su pre toga stajala 2 automobila, a u jednom od njih nastradala je 51-godišnja Stanika Gligorijević.

Još bez video snimka trenutka nesreće; foto: printscreen

Snimka nesreće nije bilo u javnosti, niti pred sudom, a jedini za koga se znalo da je snimak odgledao, jer je tako tvrdio na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke, je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Tu tvrdnju izneo je pred stranačkim kolegama nekoliko meseci posle nesreće i pre suda i tužilaštva „utvrdio“ da Zoran Babić nije upravljao automobilom koji je izazvao udes.

Nije Babić vozio da znate. Imamo snimke, nije on vozio – rekao je tada Vučić.

On je u jednom od svojih intervjua za TV Pink pozvao supruga žene stradale kod Doljevca da pogleda snimke nesreće, a trenutak udesa detaljno opisao i okarakterisao kao jeziv.

Upozorio sam ga da je snimak jeziv. Neko je ogromnom brzinom ušao u automobil u kojem je bila Stanika. Ja ne znam šta je bilo u glavi tog vozača, nije zaspao, nije bio pijan, da li je mislio da sa elektronskom karticom može da prođe i da nema nikog ispred njega. Ipak, ta brzina je apsolutno nemoguća – rekao je tada Vučić.

Isticao je da je snimak užasan, ali ipak obećao da će zamoliti nadležne državne organe da ga vide i ostali, što se do izricanja presude za nesreću u Doljevcu nije desilo, i pored toga što je video-zapis tokom suđenja više puta tražen.

Da Vas podsetimo:  Vučić nagoveštava da će lokalni izbori u Beogradu biti ponovljeni
Prelević tvrdi da je više puta pokušavao da dođe do snimka; foto: printscreen

Preko Poverenika za informacije od javnog značaja od Vučića je video-zapis tražio i advokat Božo Prelević, koji je zastupao porodicu stradale Stanike Gligorijević, ali i od suda.

Kako u tome nije uspeo, zatražio je da Tužilaštvo goni Vučića zbog, kako je obrazložio, uskraćivanja sudu i tužilaštvu kompletnog snimka saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi “Doljevac”.

Vučić, međutim, tvrdi da od njega niko nije tražio da dostavi snimak.

Mene niti je ko pitao, niti posedujem snimak, niti mi je neko tražio – rekao je danas predsednik, odgovarajući na pitanje novinara N1.

Novinarsko pitanje ocenio je kao “pokušaj dehumanizacije kakva se sprovodi već mnogo godina”, zbog koje, kako je rekao, njegova porodica nema pravo da bude obična porodica.

Ako neko stvarno misli da bih ja štitio nekoga ko je ubica ili da bih rekao „nemojte osuditi (Zorana) Babića nego njegovog vozača“, onda i to više govori o onima koji tako misle – naveo je Vučić.

Podsetimo, za saobraćajnu nesreću na nekadašnjoj Naplatnoj rampi „Doljevac“ sudilo se Dejanu Stanojeviću, vozaču tadašnjeg direktora Koridora Srbije Zorana Babića, koji je u trenutku udesa bio u automobilu.

Od advokata Prelevića više puta su se čuli navodi da je Babić bio na sedištu vozača, ali je na kraju suđenja Stanojević proglašen krivim za nesreću i prvostepeno osuđen na 3 godine i 10 meseci zatvora.

Presuda je doneta bez uzimanja u obzir nedostajućih 2 minuta sa kamera naplatne rampe.

Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime