Vučić više od 14 puta zastupljeniji od opozicije u Dnevniku 2 RTS-a u poslednjih 10 meseci

5
61

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u period 1. decembra 2022 do 15. oktobra 2023. godine u Dnevniku 2 RTS-a bio prisutan 10 sati 32 minuta i 1 sekundu što je u proseku 25 odsto vremena svih posmatranih aktera, pokazao je monitoring Biroa za društvena istraživanja (BIRODI).

Foto: Printscreen/RTS

Kako navode, to je 14 puta više od predstavnika opozicije koji su u istom vremenu bili prisutni 44 minuta i 15 sekundi, a što je 1,6 odsto od ukupnog vremena svih posmatranih aktera.

U analizi su uzeti svi prilozi u kojima se predsednik Republike Srbije i opozicija pominju neposredno (oni govore) ili posredno (neko o njima govori).

Vučić više od 14 puta zastupljeniji od opozicije u Dnevniku 2 RTS-a u poslednjih 10 meseci 2

Foto: Printskrin

Nedavno istraživanje BIRODI-a pokazalo je da je Vučić dobio 39 odsto vremena, odnosno 19 sati 35 minuta i 55 sekundi u centralnim informativnim emisijama televizija sa nacionalnim pokrivanjem i N1 od 1. septembra do 15.oktobra 2023. godine.

Na drugom mestu po zastupljenosti bila je Vlada Srbije sa 17 odsto.

Posmatrano po televizijama, Vučić je bio dominantan u dnevniku TV Pink gde je zastupljen sa 57 odsto i TV B92 sa 54 procenta vremena.

Vlada Srbije je najviše bila zastupljena u dnevniku TV Happy sa 37,2 procenta.

Po tonu izveštavanja o navedenim akterima, predsednik je predstavljen na „izrazito pozitivan način“ jer je od ukupnog vremena u svim dnevnicima imao 88 odsto pozitivnog vremena, dok je Vlada dobila 76,6 odsto takvog vremena.

5 KOMENTARA

 1. Neljudska dobra duša?

  Vučić je dobrodušan čovek narodnih para. Nema grupacija ljudi kojoj nije on dao novac, a pogotovu u predizbornoj kampanji mimo Ustava i zakona koji ih krši i zloupotrobljava. Da li će mu dati glas narod ne zna se, a da potsetim penzionere, njih oko osamsto hiljade, kojima je njihov fan otimao neljudski i protiv ustavno dela penzija punih četiri godina od 2014. do 2018. godine, a pri tome zaboravio da vrati otetog. U svakom slučaju oteto je prokleto, a on nije komunista.

 2. Шта вас чуди господо, ΛV је све и свја у овој земљи, државник, министар свих министарстава, устав, закон, а како је кренуо, биће нам и мама. Он мора све да ради, јер је окружен полтронима, климоглавцима, улизицама, а он је о свему томе заслужан. Пустите човека да ради све што зна и уме, оставите устав и законе, он и то замењује. Он је свестран и радан, зна да припрема свињске чварци, спашава децу у снегу, меша цемент и што не још. На крају, укључује се у проблеме саобраћајке Вучићевића.

 3. Aleksandar Vučić , zvanično predsednik Srbije, apsolutni je vladalac Srbije. Pod svojom komandom ima Parlament , Skupštinu, Tuzilaštvo, Sudstvo , najveći dio opozicije, Vojsku. Policiju, Zdravstvo ….
  ………. baš sve ! Zbog toga se čudom čudim da se pišu ovakvi tekstovi, jer ne mogu da shvatim svrhu istog. Napišite ukoliko znate, na koji način da se oslobodimo prakse VELEIZDAJE DRZAVE I NARODA , ali se potrudite da date riješenje koje isključuje smjenu “ Kurte i Murte “ , već suštinske promjene,
  prije svega zatvaranje stranice VELEIZDAJE !!

  • Не треба се много чудити, људска бића се и самозадовољавају.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime