Vučićev udar na majke i decu

0
1132

Krv, suze i znoj. Tako je Vučić opisao reforme koje će sprovoditi nad Srbijom u narednom periodu. Međutim, malo ko je slutio da će upravo narod biti taj koji će puštati i krv i suze i znoj, tj. da će im Vučić reformski puštati krv, suze i znoj. Prvi na udari Vučićevih “bolnih” reformi su majke i novorođena deca. 

1393354933Ovo nismo čuli u predizbornoj kampanji!
Majke i njihova novorođena deca prvi su osetili bolnu stranu Vučićevih reformi kada im je umanjena novčana pomoć za prvo dete sa 50.000 dinara na 20.000 dinara.

Novoizabrana vlast u Beogradu predvođena Srpskom naprednom strankom nedavno je donela tu skandaloznu odluku koja je izazvala bes kod mladih majki.

Da bude stvar još gora, smanjene su naknade i za zaposlene porodilje sa 25.000 dinara na 10.000 dinara.

A šta je gradska vlast uradila? Povećan je broj potrebnih dokumenata za sticanje prava na novčanu naknadu iz lokalnog budžeta. Dodatna dokumentacije je neophodna zbog, kako tvrdi Nenad Matić, gradski sekretar za socijalnu zaštitu, utvrđivanja socijalnog statusa podnosioca zahteva.

Licemerje Srpske napredne stranke prelazi granice razuma i logike. Vlada se bori za povećanje nataliteta, a glavni grad smanjuje socijalna davanja za trudnice. Ne zaboravite da je novac jedan od ključnih razloga zbog kojeg mladi bračni parovi ne žele da imaju decu.

Vučić uskoro pokreće rat i sa zaposlenim u javnom sektoru. U najavi je da će nastavnicima, vaspitačima i lekarima (da nabrojimo samo neke), koji svakako imaju mizerna primanja, plate biti umanjenje za iznost od 10 do 15 odsto.

 2014-05-02_081940
Zaposlenih u javnom sektoru, prema gruboj računici, ima oko 800.000 što je oko 11% populacije u Srbiji ili 47% od ukupnog broja zaposlenih u Srbiji (1,7 miliona). Masakar životnog standarda je na pomolu, a Srbija odavno nema životni standard.

Međutim, najopasnija od dve gorenavedene najosetljivije kategorije društva sa kojima će Vučić započeti rat su penzioneri – najverniji glasači.

Da Vas podsetimo:  Srpske plate i evropske cene

Vučić je u toku predizborne kampanje  zauzimao veoma ograđen stav kada se pokrene pitanje smanjenja penzija. Imajući u vidu krajnji izborni rezultat, čini se da su mu penzioneri poverovali, ali uskoro sledi gorko suočavanje sa istinom.

Nova ministarka državne uprave Kori Udovički i ministar finansija Lazar Krstić najavili su da će penzije najverovatnije biti smanjene do kraja godine. Međutim, da se penzioneri unapred ne bi pobunili, njih dvoje su izjavili da će se najverovatnije razmatrati mogućnosti smanjenja penzija ako dotadašnje ekonomske mere ne ostavare dovoljne uštede.

Kako stvari stoje, već sada se sa sigurnošću može reći da te mere neće iti uspešne i da će penzije biti smanjene.

Samo kukavice napadaju najslabije, Vučiću! Nađi nekog ravnog sebi. Sve koje si pohapsio nalaze se na slobodi. Svi oštetili budžet za milione evra, a nikome taj novac nije naplaćen! Pozabavi se tim miliona malo i ostavi narod na miru!

teleprompter

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime