Vučići radni vek proveli u državnim foteljama

5
13586

Svi istaknuti članovi familije Vučić proveli su radni vek u državnim foteljama. Najglasniji “radnik” u familiji Vučić, premijer Aleksandar Vučić, nema ni dana radnog staža u privatnom sektoru! Slična je situacija i sa ostalim Vučićima. 

mE8ylWs

Početkom 2015. godine, premijer Srbije, Aleksandar Vučić, nabrojao je pet najvažnijih stvari koje će uraditi u 2015. godini:

“Pet reči koje su uz odgovornost najvažnije jesu rad, rad, rad, rad i rad.”

Za one koji Vučić ne znaju, rekli bi da je reč o radniku prve klase – čoveku koji je veliko radno iskustvo stekao u privatnom sektoru. Sreća pa je malo onih koji Vučića ne znaju. Međutim, nije Vučić kriv. On jednostavno nije imao od koga da nauči kako se zarađuje hleb u privatnom sektoru. Kompletna njegova porodica živela je i živi na državnim jaslama!

Otac Anđelko

C5ZsnfJ

FOTO: Novosti

Premijer Vučić izjavio je jednom prilikom na RTS-u da je smanjenjem penzija najviše oštetio porodicu Vučić, jer njegovi roditelji, kako je precizirao, “imaju najveće penzije”. Ako znamo da Vučićev otac Anđelko ima “najveću penziju”, onda je sasvim jasno da nije radio kao nadničar u nekoj fabrici. Prosto je smešno i pomisliti na tako nešto.

Vučićev otac Anđelko stekao je tu “najveću penziju” u Zavodu za izradu kovanog novca odakle je i otišao u penziju. Inače, završio je Ekonomski fakultet i ceo život je radio u struci u državnoj fotelji.

Brat Andrej

U94WjRc

Andrej Vučić na suđenju zbog fantomske firme (FOTO: Tanjug)

Vučićev brat Andrej nastavio je očevim stopama. Otac Anđelko uglavio ga je u Zavod za izradu kovanog novca gde radi kao direktor više od deset godina. Pored funkcije u Zavodu, Andrej sedi u Nadzornom odboru u “Udruženju osiguravača Srbije” kao nezavisni član.

Da budemo korektni, Andrej je možda jedini Vučić koji ima iskustva u privatnom sektoru. Pored državnog posla u “fabrici novca”, Andrej je na svom imenu imao fantomsku firmu koja je služila za pranje novca i utaju poreza.

Da Vas podsetimo:  Pet najlepših prirodnih atrakcija u Srbiji

Morate priznati, retko ko se oprobao i opstao u privatnom sektoru kao Andrej Vučić.

Vlasti su se smenjivale, ali Vučiće niko nije proganjao sa državnih funkcija. Vučićev brat Andrej radio je u Zavodu za izradu novca i tokom vladavine Demokratske stranke. Niko ga nije dirao. To je veoma interesantno.

Veliki Aleksandar

O radnoj biografiji Aleksandar Vučića nema više ništa interesantno da se dodao. Vučić od 1993. godine živi pod imunitetom. Nikada nije odgovarao ni za jednu jedinu laž!

Srpskoj radikalnoj stranci pristupio je 1993. godine. Iste godine izabran je za poslanika. Godine 1997. postavljen je za direktora Hale “Pinki”. Tada je bio predmet afere oko poslovnog prostora, te oko oglasa u stranačkom glasilu SRS-a “Velika Srbija”, koji je koštao 100.000 dinara. Nikada nije odgovarao.

Bio je i najmlađi ministar za informisanje, 1998. godine u vladi Mirka Marjanovića. Za vreme primene Zakona o univerzitetu Aleksandar Vučić izabran je za člana Upravnog odbora Beogradskog univerziteta i Filozofskog fakulteta.

U maju 2000. godine, savezna vlada SRJ imenovala ga je za člana Saveta Savezne javne ustanove RTV Jugoslavija.

Jedno vreme je navodno radio u privatnoj marketing agenciji “Profiler team”. Ta firma je preimenovana nekoliko puta i sada nosi naziv “Right d.o.o Beograd”.

Vučić je 2011. godine bio gost kod Jugoslava Ćosića koji mu je postavio pitanje u vezi sa podatkom da je opština Voždovac, na čijem je čelu tada bila SNS, oko 30 puta u toku jedne godine prebacivala novac na račun preduzeća “Profiler Team d.o.o” čiji je Vučić tada bio zaposleni.

Vučić je nekoliko minuta nevešto izbegavao da odgovori na postavljeno pitanje, ali kada je napokon dao odgovor, bolje bi mu bilo da je ćutao.

Da Vas podsetimo:  Ima li u Srbiji zelenih poslova?

Ćosić: Ja Vas pitam da li je normalno da opština Voždovac od javnih para, iz svog budžeta uplaćuje privatnoj firmi toliki novac, a Vi radite u toj firmi?

Vučić: Pa nego šta je nego normalno, kada obavlja posao jeftinije od Šaperove i Đilasove firme tri puta?

Danas je on najpošteniji premijer Srbije koji razvija privatni sektor bolje nego bilo koji drugi premijer. Dakle, i to malo fantomskog rada u privatnom sektoru iskoristio je kako bi izvlačio državni novac.

U jednom intervjuu za list “Vreme” Vučić je objasnio šta bi radio da se nije bavio politikom:

“Da sutra otvorim advokatsku kancelariju, siguran sam da bih imao mnogo klijenata. Govorim nekoliko stranih jezika i odlično se služim kompjuterima. Ma, mogu da radim i fizičke poslove, nikada neću biti gladan.”

Majka Angelina

Vučićeva majka Angelina radila je za Radio televiziju Srbije kao novinarka. Imajući u vidu to da novinari u Srbiji nikada nisu bili posebno plaćeni, postavlja se pitanje kako je Vučićeva majka stekla “najveću penziju”.

Prema saznanjima portala Teleprompter.rs, Vučić se u vojsci hvalio da mu je majka jedno vreme radila u ambasadi SAD u Beogradu.

Vučićeve žene

Premijerova prva žena, Ksenija Vučić, možda je jedina iz familije Vučić koja je radila u privatnom sektoru. Prvo je bila novinarka na radiju “Fokus”. Inače, radio “Fokus” ugašen je pre nekoliko godina zbog prevara sa SMS porukama. Otvoreno su podržavali SNS i u značajnoj meri su doprineli njihovom dolasku na vlast.

SzBc4ih

Ksenija je posle gašenja “Fokusa” prešla na drugo režimsko glasilo Srpske napredne stranke – TV “Pink”. Prvo je vodila emisiju “Pravac” na osnovnom kanalu “Pinka”, pa je 2015. godine avanzovala kada ju je Željko Mitrović postavio za direktorku “Pink 3″ kablovskog kanala.

Da Vas podsetimo:  Državna matura iz ugla učenika

tamara-djukanovic-aleksandar-vucic-790x537

Premijerova druga žena, Tamara Đukanović, više od pet godina radi u Ministarstvu spoljnih poslova.

Vučićeva deca u privatnim školama

Očito je da Vučići beže od privatnog sektora kao đavo od krsta. Kratko vreme koje su proveli u privatnom sektoru iskoristili su kako bi proneverili državni novac. Ne vole privatne firme, ali zato vole privatne škole. Aleksandar Vučić je svoju decu, Danila i Milicu, upisao u privatne škole.

Teleprompter.rs ranije je otkrio da je Vučićev sin Danilo pohađao privatnu gimnaziju “Ruđer Bošković” gde godišnja školarina košta više od 12.000 evra!  Premijerova ćerka, Milica, pohađa privatnu Rusku školu u Beogradu.

Zaključak

Citiraćemo reči premijera Srbije Aleksandra Vučića za kraj:

– Čujem na svakom mestu od Srba: “E, ja ne mogu ovo da radim. Ja ne mogu ono da radim. Ja neću ništa da radim“. Došao mi je čovek iz Krupnja danas i rekao: “Ja imam fakultet, ali radim i kao fizički radnik i nije mi problem.” Kaže, srećan sam što sam video radnju u kojoj si ti radio Vučiću, e u takvoj sam radnji nekada i ja radio, prodavao eksere isto kao i ti. Ja sam rekao: “Super! Moraš da radiš, da zaradiš i da živiš”.

– Mi imamo, da se ne šalim, tendere za čobane, za 550 evra. Nema Srba koji hoće da rade. Bugari nam rade.

Aleksandar Vučić (4.11.2014), TV “Happy”, emisija “Ćirilica”

teleprompter.rs

5 KOMENTARA

  1. Pri smanjivanju pdnzija sam A. Vucic je rekso da ce njegova potodica biti nsjvise pogodjena jer njegov otac ima 90.000 dinara, a msjka 80.000. Andjelko radio u kovnici novca, a Andrej i sad tamo radi.
    To je istina

  2. Ovo su priče za malu decu, za sve što je neko napisao o familiji VUČIĆ nema ni jednog pravnog dokaza, osim laži koje iznosi ovaj „novinar“ ako je novinar.

  3. Od Mirjane Markovic i bombardovanja do organizovaniog kriminala belog okovratnika u improvizaciji drzave koju zovu Srbija. To ni jedan uceni pravnik ne cini ali se ovom Vucicu omice. Kovnica novca i NBS su uvek rezimske katrgorije i obe su osvedoceno vezane za Komercijalnu banku. Preko iste se dosta propere, pa ce biti za penzije. Kolika je inflacija u Srbini, preko 50 posto! NBS je zaboravila da evropski novcani tokovi nisu mesto za pokrivanje novcanog deficita i kursa dinara, ali tako cini.

  4. Hm,hmm..sa,takvim nacinom,razmisljanja,Vucic,ne bi otvorio advokatskumkancelariju,nego otisao u cobane,a sin,kako rce jednom,hocecda radi,nececda uci.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime