Vučiću, sedi, i pokri se

3
1429
Aleksandar Vučić / Foto: YouTube Screenshot

Ove nedelje, na N1, emitovan je dokumentarni film „Vladalac“ – politička biografija Alerksandra Vučića – ekipe novinara Slaviše Lekića. Šta se videlo, ono što se zna, i što treba ponavljati, da je Vučić bio, i ostao, radikalski potrčko, bez obrzira na sva skupa odela koja je ogrnuo.

Vučić je odgovorio, takoreći dok je emitovan prvi deo filma, gde nego na rijaliti „Ćirilici“, tvrdeći da su to „četiri sata nepatvorene mržnje“, da ga napadaju iz lične mržnje i što vodi nezavisnu politiku. Te da to nije samo mržnja, već i žalopojka za starim vremenima u kojima su uživali. Još otkrio da je samo on meta, te da su politički protivnici, do sada, potrošili 27 miliona strana (!) u dnevnicima i nedeljnicima protiv njega, a sve zbog zato što „Đilas, Šolak i Mišković ne mogu da se pomire što je na vlasti!“.

Najavio i da posle izbora, a šta će mu, neće imati pardona, SNS će na lokalu, i u Parlamentu, smeniti 50 posto ljudi, dok će 70 posto ministara dobiti šut kartu. SNS poslanici u Skupštini odma’ potrčali da ne budu u 50 posto smenjenih, svi rekeli da film predstavlja najgnusniju i najprimitivniju propagnadu, koja ima za cilj širenje mržnje protiv Predsednika. Kao da su pisali priloge za biografiju svog vođe, prijavili da se u filmu mogla videti neverovatna količina laži, kleveta, neistina i uvreda, da je Vučić lažov, destruktivan, toksičan, neuračunljiv, radioaktivan, ratni huškač, maltene ratni zločinac…

U celini i celosti se javio i SNS, i najoštrije protestvovao protiv prljave kampanje, koju deo opozicije vodi protiv predsednika Srbije: Najnoviji napad, u režiji tajkuna Đilasa, Šolaka i Miškovića, izveden je preko njihovog medija, kroz propagandnu emisiju u kojoj je predsednik Vučić izložen brutalnim uvredama iz koji jedino izvire nepatvorena mržnja. Dok u njegovoj politici nema marketinga, jevtinih kalkulacija i mržnje protiv neistomišljenika, ali ima mnogo uverenja, ideala i ljubavi za Srbiju i srpski narod!

Da Vas podsetimo:  Evropa „gori“ zbog mera protiv korone

Kao kec na deset, što nije moglo da uđe u film, Izborni štab je promptno doneo odluku da SNS izlazi na izbore pod imenom „Aleksandar Vučić – Za našu decu!“. Da se smrzneš od ovolike količine bezobrazluka.

U film, iz objektivnih razloga, nije ušla ni Minhenska epizoda sa potpisivanjem akta o uspostavljanju železničkog i avio saobraćaja između Beograda i Prištine. Posrednik, američki ambasador Grenel, je na delu pokazao da su ugled Vučića, i Srbije sa njim, najveći u istoriji. Njegovo posredovanje se svelo na komande: Odmakni stolicu, sedi, potpiši, hvala lepo! Takva poniznost se svakodnevno kompenzuje radikalskom osionošću i urušavanjem institucija na domaćem terenu. Zato, Vučiću, sedi, i pokri se, ušima, ili nosom, jer to je organ, koji ti, zahvaljujući lažima i vlasti zasnovane na otimačini, najbrže raste.

Dragan Todorović
Izvor: kolubarske.rs

3 KOMENTARA

 1. TRIJUMF
  Vučić nije čovek koji je svojim poštenjem i radom zaslužio poštovanje naroda sa kojim vlada. Sva sreća što je on sa svojim rezultatima rada i svojim karakterom sam sebi trasirao jednu drugu odrednicu a to je, ili vlast ili bekstvo iz Srbije. On mora tako da se ponaša, jer je počinio mnoga teška krivična dela. Dva su najteža, izdaja i pljačka Srbije. Gorih od toga nema jel’ tako!? Izdaju Srbije je izvršio sam, a pljačku vrši i danas uz pomoć vušestrukih kriminalaca. Vučić je i predvodnik i koordinator i kontrolor svog kriminala u Srbiji. On je uz pomoć sistema koji je on lično stvorio, i uz obmanjivanje zaostalog naroda i stalnih laži, uspeo potpuno da razori i uništi Srbiju. Nijedan vladar u istoriji nije uspeo brže da uništi svoju zemlju kao Vučić. Sve je uništio i zato mu stvarno treba odati veliko priznanje.
  Nažalost i jedino…
  P.Sajdžo 2020

 2. Penzije u odnos na plate su mnogo devalvirale i sadašnji prosek iznosi 27767,63 dinara (236 evra), a prosečne plate 510 evra. Prosečne penzije su 46% prosečne plate, a nekada su bile 70%. Moja penzija je porasla od 2014. do danas za 13,78%, a plate samo u ovoj godini su porasle za 8-15%. ΛV stalno baca maglu u očima penzionera, kako misli na njih i povećava im penziju no ikada veće (u ovoj godini su porasle za neverovatnih 5,4%), a standard im pada, pa pada. Priprema ih kao glasačku mašinu i ništa više, baš ga briga kako preživljavaju njegovi penzioneri, kojima se, od tuđeg, srca zahvaljuje. Tako rade besdušni ljudi. Samo što je stupio novi način obračuna penzije ΛV najavljuje njegovu promenu, a pitam se gde je bio pre godinu dana, kada je predložio primenu švajcarskog modela. Zamajavanju penzionera nikad kraj.

 3. STRPITE SE BORANI, BAR DOK NE CRKNETE

  Zbog čega ΛV da se jedi zbog potrovanih borana i boranki i to je, kaže, njihova stvar, a nije se zamislio kada je upropašćavao RTB Bor sa svojim klimoglavcem i dupeuvlakačem Spaskovskim. Uložili su više od milijardu evra i otpisali milijardu evra dugovanja. Nije ga bilo briga ni tada ni sada što , znao ili ne, nemilosrdno truje borane svim i svačim. Još nedostaje korona virus, pa da borani nestanu sa svoje zemlje. U zadnje vreme pominje se veličanstveno zagađenje Srbije, a posebno Beograd. Ovo je bilo i ranije, ali se nije pridavala važnost, možda zbog toga što se sada pojavila maćeha građana Srbije ΛV, koji se pre toga nije setio ili prisetio. Bor se trovao čitavog mandata ΛV, jer je bio zauzet problemima upropašćavanja RTB Bor, štiteći neumorno svog pulena Spaskovskog, koji je uništio Kombinata bakra, doveo ga do globalnog gubitaša, a cena bakra bila je no ikada veća (viša od 10.000 $/t, no ikada veća u istoriji bakra) i na kraju poklonjen je prijateljima iz Kine. Uložene investicije srpskim novcem više od pola milijarde dolara samo za izgradnju nove peć za topljenje, a ne nove topionice, kako tvrdi Spaskovski, a efekti su kao da ništa nije se radilo i gradilo. Međuvremenu Spaskovski se optužuje za krađu zlata, zlatnog mulja, malverzacionih ugovora kupovine sirovina i opreme, prodaje bakra i zlata, drugog nema. Koruptivnih ugovora i umešanost Bogićevića, Popovića i familije ΛV niko sada ne pominje, a pomenuće ih. Obećanja boranima je bilo da će uživati u čistom vazduhu boljeg kvaliteta od onog iz 1903. godine, po pirči Spaskovskog, ostala je priča, a istina ni blizu rečenoga. Sada se skromni borani i lepe boranke guše SO2 gasovima (SO2 5128 µg/nm3 u vazduhu, od zakonom dozvoljenih 125), arsenom (4771 ng/nm3,u vazduhu a dozvoljeni 6), olovom (6032 µg/nm3 u vazduhu, a dozvoljeni 1), kadmijumom i kompletnog Mendeljejevim sistemom elemenata. Na žalost, tek sada informativna sredstva objavljuju istinu o zagađenjima Bora, a pri tome se okrivljuje kineski vlasnik RTB Bor. Tu nema opravdanja, a nasleđe ipak ostaje. Ministar je živ predsedniče i živi su svi iz vlasti. O zagađenju vazduha i trovanje građana vlasti tek sada se setili, da su i ni ugroženi. Jeste vozila zagađuju, a više od toga zagađuju veliki dimnjaci TE i Toplana, dimnjaci na kućama, a o potpunosti sagorevanja i kvaliteta goriva, osim vlasnika, niko se drugi ne sekira. Oni koji se sekiraju pitanje je da li su u materiji goriva i sagorevanja i kontrola gasovitih produkata sagorevanja.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime