Ovo ukusno predjelo možete napraviti u svakoj prilici.
Sastojci:
1 kg mlevenog mesa
3 tikvice isečene na trake
2 sveže paprike iseckane na kvadratiće
čеri paradajz
2 kašike paradajz paste
30 g putera
2 glavice crnog luka
2 jajeta
150 g prezli
suvi začin
so
biber
slatka začinska paprika
suvi peršun
beli luk u granulama
1 kašičica sode bikarbone
Priprema:
Izrendajte crni luk, pa ga dodajte u mleveno meso. Začinite i sipajte sodu bikarbonu, jaja i prezle i rukama napravite kompaktnu smesu. Zatim od te smese napravite kružiće koje ćete ispržiti. Kada se isprže uvite ih u tikvice, stavite papriku i čeri paradajz odozgo. Paketiće poređajte u pleh za pečenje. Napravite preliv od zagrejanog ulja u koje ste dodali paradajz pastu, vodu i vlašac. Prokuvajte i prelijte preko paketića. Zapecite u rerni destak minuta. Po želji posuti parmezanom.