Zašto Lavrov nije pevao Vučiću

3
1211

Da li vam pitanje iz naslova zvuči logično? Šta bi falilo da je ruski šef diplomatije uzeo mikrofon pa zategao „Oj Moraaavo”. Pravilo reciprociteta je jedno od osnovnih načela u diplomatiji. Ako je Dačić mogao da peva Putinu što ne bi i Lavrov Vučiću.

Mnogi misle da ne priliči ministru diplomatije tako velike sile da peva na zvaničnim sastancima. Ne priliči to nijednom ministru diplomatije sem ako nije Dačić. Njemu je sve dozvoljeno, kad već nije pevao pred sudijama i tužiocima nek za naše pare peva pred svetskim zvaničnicima. Tako gosti najbrže steknu sliku i o državi i o domaćinima.

Posle svakog zvaničnog susreta ministrovi posilni ili on sam okače video klip u fazonu “pogledajte kako je Dačić pevao” tome i tome.  Ne mogu da iščekaju da gost ode kako bi se pohvalili novim “uspehom”.

Možete zamisliti ludilo koje izaziva njegova pojava u Njujorku. Osoblje u Ujedinjenim nacijama vrišti, svi traže autogram, ambasadori stoje u redu da vide to čudo. Ministri se gurkaju kad on govori. Dokle je srpska diplomatija dogurala. Hrvati, recimo, imaju Džibonija ali ne umeju da ga iskoriste, kao ni Bosanci Halida.

Putin je u Srbiji boravio ukupno sedam sati. Ako se od toga odbije vreme provedeno u vožnji, Hramu na Vračaru, polaganje venaca,  razgovor u četiri oka sa Vučićem, i još štošta jedva da mu je ostalo vremena za pošten ručak. I onda se uglavio Ivica.

“Tovariš predsednik, jel mogu da vam nešto otpevam”? Putin pogleda oko sebe, pogleda u protokol, protrlja oči pa upita prevodioca, “ne vidim dobro ali po glasu bi skazal eta Karleuša”. “Njet, eta Ivica, on je sada PPV”. “Što eta pe, pe, ve”…….

Da Vas podsetimo:  Namagarčen, ili nesposoban?

Još nije ni izgovorio do kraja, a već je odjeknula “Kaljinka”. Servilni Ivica čim je sa usana tovariša pročitao “pe”,”pe” već je propevao. Putin se osmehnuo i šapnuo ministru odbrane, “atljična atmosfera, pordaćemo još oruzja, a daće nam i taj EPS”.

Svako iskoristi predstavu kako najbolje zna. Nama obično ostane samo mikrofon. Kad odu gosti se smeju i Ivici i nama. Tako će biti i ovoga puta.

Ako je išta neprimerenije od Dačićevog pevanja to je podstrekivanje ministra da to čini. Neki uporno žele da od njega prave srpsku Ćićolinu. Kako kaže, podstiče ga i šef lično.

Milenko Vasović
Izvor: BIZLife

3 KOMENTARA

  1. Verujem da su Rusi dobili proliv slusajuci Dacica. Zar smo zasluzili postovanje posle ovakvog kiksa. Ocigledno su Rusi skupili svoje stvari i pobegli jer kako se kaze skim si takav si.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime