Zašto muškarci treba da nose aksesoare?

0
55

Retko ćete imati priliku da vidite muškarca koji je preterao u odevanju. Muškarci se drže jednostavnosti u svemu što rade, a slučaj nije ništa drugačiji ni kada je reč o odabiru garderobe. Pravilo “manje je više” je dobitna kombinacija. Međutim, to ne znači da snažniji pol nema pravo da se poigrava modom.

Postoji ceo svet muških aksesoara koji mogu na diskretan način unaprediti svaki outfit i učiniti ga upečatljivijim i izražajnijim. Generalno govoreći pod aksesoarima podrazumevamo sve detalje koji dopunjuju osnovne komade garderobe. Oni sami po sebi nisu neophodni, ali odevne kombinacije lišene modnih dodataka bi bile prazne, osiromašene i dosadne.

Aksesoari za muškarce personalizuju lični stil i reflektuju vaš stav – ne samo po pitanju mode, već i života. Oni mogu učiniti da izgledate gospodski, ozbiljno, odmereno ili pak kao kul tip – ali samo ako ih pravilno odaberete i kombinujete. U suprotnom, pogrešnim odabirom modnih detalja možete uništiti i najbolju odevnu kombinaciju.

Ako ste se nekada pitali kakve aksesoare muškarci treba da nose i kako da ih kombinuju, na pravom ste mestu – u nastavku ćete saznati odgovore na sva pitanja koja su vas zanimala.

Koje aksesoare svaki muškarac treba da poseduje?

Muški aksesoari obuhvataju nakit (prstenje, ogrlice, narukvice), satove, naočare za sunce, novčanike, kaiševe, kape i šešire. Ali, to nije sve – Gagliardi ima i dodatke za odela – kravate i leptir mašne, igle za revere, dugmad za manžetne, džepne maramice i tregere za pantalone.

Evo par karakteristika svake od pomenutih kategorija:

Nakit je lični ukras koji se nekada koristio za prikazivanje društvenog statusa, a danas za isticanje karakteristika ličnosti, putem različitih tipova, stilova i oblika. Moderni muškarci se najčešće opredeljuju za nakit od kože, poludragog kamenja ili hirurškog čelika. Najpopularniji deo nakita za muškarce su narukvice, iako se nose i ogrlice, i nešto ređe prstenje.

Da Vas podsetimo:  EPIGRAMI-INVESTICIJE

Satovi važno da imaju “dobar sat”. Pored preciznog pokazivanja vremena, sat je i modni detalj, stoga su estetika i funkcionalnost podjednako bitne prilikom odabira. Hr su omiljeni aksesoar većine muškaraca, koji neskriveno ističu koliko im je onograf, analogni, digitalni, smart… Mogućnosti izbora su beskonačne. Na vama je da odaberete onaj koji će najbolje pratiti vaš lični stil.

Sunčane naočare su takođe jedan od najzastupljenijih modnih dodataka. Nose se tokom cele godine, kako bi zaštitile vaše oči od UV zračenja, stoga na kvalitetu stakala ne treba da štedite. Odaberite model koji savršeno pristaje vašim crtama lica – setite se samo Toma Kruza u filmu Top Gun ili najpoznatijeg svetskog agenta 007 – i nosite ga samouvereno!

Kaiševi čine mnogo više od držanja vaših pantalona na mestu. Pravilno odabrani oni spajaju sve odevne komade u savršenu celinu. Zamislite samo polo majicu uvučenu u chino pantalone bez kaiša – koliko bi prazno i dosadno to izgledalo! Boja kaiša bi trebalo da se podudara sa bojom cipela, zato je idealno da imate po jedan crni, braon i teget – za sve odavne kombinacije. Za odela birajte kožne, dok za ležernije pantalone možete nositi i platnene kaiševe.

Dugmad za manžetne su jedan od detalja koji govore u prilog vašoj otmenosti i stilu. Možete ih nositi u formalnim i neformalnim prilikama, kombinovane sa odelom, ali i farmerkama ili chino pantalonama – zavisno od dizajna za koji se opredelite. Obratite pažnju da uskladite dugmad za manžetne sa ostalim aksesoarima – kaišem, džepnom maramicom i/ili kravatom.

Kravate i leptir mašne čine odelo i vaš izgled elegantnim. Kravate se nose i u svakodnevnim prilikama, dok su leptir mašne rezervisane za svečana večernja događanja.

Da Vas podsetimo:  Frižidersko zaluđivanje

Kako kombinovati aksesoare?

Coco Chanel je davnih godina iznela jedno zanimljivo zapažanje – pre nego napustite vaš dom, pogledajte se u ogledalu i skinite jedan od detalja sa vaše odevne kombinacije. Sada ste spremni za polazak.

Ne preterujte – želite da budete najbolje odevena osoba u prostoriji, a ne osoba koja nosi najviše detalja na sebi i izgleda okićeno poput božićnog drvceta!

Neka boje aksesoara budu međusobno usklađene (zlatna dugmad za manžetne idu sa zlatnom kopčom kaiša) i neka prate stil vašeg outfita. Bićete najstilizovaniji gde god se pojavite

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime