Zašto Srbi vide princa Vladimira kao svog Karađorđevića

0
1859
Foto: printscreen

U zadnje vreme smo svedoci velike podrške i popularnosti koju NjKV Princ Vladimir Karađorđević doživljava među Srbima.

Dobar odziv imaju njegove akcije pomoći našem narodu na Kosovu i Metohiji kao i podrška srpskim nacionalnim interesima koju on daje istupima preko svog kabineta u otadžbini.

Na žalost tokom poslednje dve decenije većina članova naše kraljevske porodice se prilično udaljila od naroda. Karađorđevići kao da nisu uspevali da razumeju i da se identifikuju sa voljom svog naroda u velikom broju konkretnih situacija, od hapšenja generala Ratka Mladića, do nerazumevanja ugroženosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Nasuprot njima, Princ Vladimir je razmišljao i delovao sasvim suprotno – bio je kao dobrovoljac na liniji fronta u RSK 1994, od 1999. aktivno pomaže srpske enklave u našoj južnoj pokrajini i pokreće inicijative prikupljanja humanitarne pomoći među našom dijasporom. U poslednje vreme, javno istupa pružajući podršku Srbima u Crnoj Gori. Prvog dana nakon izglasavanja sramnog zakona protiv SPC u parlamentu Crne Gore, poslao je pismo svoje pune podrške Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i Eparhiji budimljansko-nikšićkoj propraćeno pitanjem kako konkretno može da pomogne.

Veoma pozitivnu reakciju javnosti je doživeo i njegov javni istup da je za opstanak Srbije u ovom trenutku najznačajnije ponovno objedinjavanje na osnovu sabornosti kako bi se sprečila šteta od izdeljenosti našeg naroda po partijskim bojama.

Nesumnjivo je da Srbi vide i spremni su svojom naklonošću da nagrade kad je neko bezrezervno uz njih.

D. B.
Izvor: Šajkača

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime