Zavetnici – nova politička snaga

2
2696

zavetnici-12Srpski sabor „Zavetnici“ održao je danas u Beogradu svoj Prvi kongres na kojoj je usvojen novi program pod nazivom „Srpska suverenistička platforma: Otpor okupaciji“ .

Kongresu je prisustvovalo više od 250 delegata Srpskog sabora „Zavetnici“ iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije i srpske dijaspore. Podršku Srpskom saboru „Zavetnici“ su svojim prisustvom pružili predstavnici ambasada Ruske Federacije, Belorusije i Sirije. Među gostima je bio i lider Slovenačke narodne stranke Zmago Jelinčič, visoki funkcioneri Demokratske stranke Srbije, kao i predstavnici više patriotskih pokreta i organizacija.

Na početku Kongresa, član glavnog odbora Zavetnika Budimir Marković, podneo je izveštaj o rezultatima rada Srpskog sabora Zavetnici. Marković je nabrojao niz patriotskih akcija koje su Zavetenici sprovodili u predhodnom periodu. On je objasnio da se članstvo pokreta višestruko uvećalo i da su izrasli u ozbiljnu političku snagu.

Marković je posebno ukazao na uspešnu međunarodnu saradnju koju Srpski sabor „Zavetnici“ ima sa organizacijama u slovenskim zemljama, ali i sa evroskeptičnim organizacijama na Zapadu. Poseban akcenat stavljen je na kontakte Srpskog sabora „Zavetnici“ u Ruskoj Federaciji gde su njihovi predstavnici učestvovali u nizu političkih kongresa i konferencija.

milica-djurdjevic-650x432
Milica Đurđević

Portparol Srpskog sabora Zavetnici Milica Đurđević, istakla je da su Zavetnici danas jedna ozbiljna politička opcija, koja se zalaže za modernu Srbiju, čiji temelji su stariji od mnogih drugih nacija.

Đurđevićeva je poručila da Zavetnici ne pristaju na promenu svesti i Svetosavskog identiteta srpskog naroda jer je upravo taj identitet oslonac, na kojem počivaju sve naše pobede i nada u oporavak Srbije. Ona je istakla da Kosovski zavet i borba za odbranu Kosova i Metohije predstavljaju osnov politike Srpskog sabora „Zavetnici“.

– Sa Zapada, postavljaju nam uslove za – budućnost. Kao da je jedina budućnost ona koju oni vide. I još od nas traže da sopstvenu budućnost kupujemo, prodajući sebe. Koja ozbiljna nacija je prodala sopstvenu istoriju da bi kupila svoju budućnost? Nijedna, osim onih koje su nestale. Ne. Budućnost se stvara. U budućnost se veruje. Budućnost je stvar našeg izbora. Slika Srbije koju vidimo, moramo menjati slikom Srbije kakvu želimo. Želimo ozbiljnu, modernu državu čiji su temelji stariji od većine svetskih. U tom smeru moraju biti upregnuti naši napori, naša verovanja, naša nadanja. U tom smeru su angažovane naše vrednosti koje ćemo i danju i noću, i juče i sutra, braniti pod stražom u čuvanju svih naših zaveta – rekla je ona.

Da Vas podsetimo:  Koga je zavrbovao hrvatski špijun Hrvoje Šnajder, ili: Znamo (li) ko nam je neprijatelj
Stefan-Stamenkovski-650x435
Stefan Stamenkovski

Predsednik Srpskog sabora Zavetnici Stefan Stamenkovski predstavio je, u svom izlaganju, političku platformu Zavetnika pod nazivom „Srpska suverenistička platforma: Otpor okupaciji!“, u kojoj su kao ključna programska načela istaknuti borba za odbranu srpskog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, očuvanje KiM, suzbijanje svih vrsta separatizma, prekid integracija u NATO i EU, smanjivanje ekonomske zavisnosti Srbije u odnosu na EU i jačanje političke, ekonomske i vojne saradnje sa Ruskom Federacijom i državama BRIKS-a. On je istakao da će se takođe zalagati za zaštitu srpskog seljaka i razvoj poljoprivrede, zabranu prodaje državne zemlje strancima i odbranu poljoprivrednog potencijala severne Srbije koja se danas nalazi pod faktičkom ekonomskom okupacijom pojedinih tajkuna i stranih obaveštajnih službi“. Politička platforma Zavetnika predviđa i adekvatne mere za zaštitu ćirilice kao nacionalnog pisma, očuvanje srpskih kulturnih spomenika, naročito na području KiM, kao i razvijanje konstruktivne saradnje sa srpskom dijasporom, kojoj treba obezbediti i političko prisustvo u Narodnoj Skupštini Srbije.

Platforma koju je Stamenkovski predložio usvojena je jednoglasno. Političku platformu „Srpska suverenistička platforma: Otpor okupaciji“ možete pogledati OVDE.

Okupljenima su se obratili i predstavnik Srpskog sabora „Zavetnici“ iz Republike Srpske Nikola Vujčić, član Odbora za zdravstvo dr Zoran Zečević i član Glavnog odbora Stanislav Gašparovski.

Tokom svojih govora, svi predstavnici Zavetnika kritikovali su politiku aktuelne vlasti prema Kosovu nazivajući je „izdajničkom“. Borba za Kosovo i Metohiju je predstavljena kao osnova delovanja Srpskog sabora „Zavetnici“. U skladu sa tim, Prvi kongres Srpskog sabora „Zavetnici“ završen je izvođenjem pesme „Sa Kosova zora sviće“.

pravda.rs

2 KOMENTARA

  1. Sud ne reaguje na moje prijave protiv masovnog ubice Miroslava Cuckovica koji je potopio Obrenovac i podavio sugradjane i Ivana Jegorovica lopova krade iz budzeta za sport oko 2 mil.din.god.a otpusta nekoliko radnica zbog par karata na bazenima bilo bi smesno da nije tuzno,sitni kriminalac,siledzija direktor sa fals diplomom mislim da ne zna ni azbuku ni koliko slova ima to je Dinkicev EKSPERTSKI kadar.Danas sam imao sudjenje zbog lepljenja plakata na 15 stubova u centru Obrenovca zamislite a ceo grad oblepljen plakatima predsednickih kandidatima neverovatno.A po mojim prijavama nista.

  2. Lokalna opstinska vlast u Obrenovcu na celu sa Miroslavom Cuckovicem koji je potopio Obrenovac ja sam svedok bio sam u 02h na brani kod stocnjaka i Ivanom Jegorovicem direktor svega ,SKC,BAZENI,SOKOLSKI DOM, bez jedne procitane knjige u zivotu Jegorovica znam 8god udario je nogom u glavu pilota na obuci koji je ostao trajno invalid,naplacuje 2 mil.din.god.na ime dece koju prijavljuje da se takmice a dece nigde a pecat ima jer je podpresednik savate saveza BGD.Ovo navodim zato sto mi gase on i njegovi hakeri vec osam fejsova,ometaju internet oni su CUCKO I JEGOR DINKICEVI SPAVACI KOJI SU MI DALI OTKAZ UZ RECI IMAS DUG JEZIK I STA CES DA RADIS KADA DOBIJES OTKAZ?Otpustio je par radnica na bazenima zbog pet karata i zaposlio sitne kriminalce koji su mu verni.Zadrzao,oteo mi je opremu BK.RADNICKI OBRENOVAC SUD NISTA NE ARDI PO MOJOJ PRIJAVI.Jegorovic je u jednom spotu na adi gde trci go“Dokara i gnjurci“Moj BK.RADNICKI je izbacio iz sale gde smo bili 22god.a salu dao narko dilerima lopovima siledzijama i otvorio im je klub.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime